Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 232 / 2 / 0
czy sa jakies interakcje miedzy piracetamem a 3mmc, alkoholem, gblem i kokaina? planuje rozpoczac kuracje z powodu oslabienia pamieci epizodycznej wywolanego przez oporowe cpanie 3mmc (nie aplikuje aktualnie, ale sylwester blisko...)
  • 571 / 28 / 0
tvpk0x pisze:
Przy takiej dawce pewnie nie wiele poczujesz. Choć nie wiem jak piracetam się ma do tego co już bierzesz.
Hmm, czyli jakie dawki należy brać żeby dało się poczuć efekty?
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Masz dawkowanie z ulotki:
Zaburzenia czynności poznawczych: stosuję się maksymalną dawkę dobową 2,4 g, podzieloną na 2–3 dawki w ciągu dnia.
Mioklonia pochodzenia korowego: leczenie rozpoczyna się od dawki 7,2 g na dobę, zwiększając co 3–4 dni o 4,8 g na dobę do dawki maksymalnej 24 g/dobę dzielonej na 2–3 dawki.
Zaburzenia dyslektyczne: dawka wynosi 3,2 g/dobę w dwóch dawkach podzielonych.
Zawroty głowy pochodzenia ośrodkowego i obwodowego: leczenie prowadzi się podając 2,4 g na dobę w 3 dawkach podzielonych przez 8 tygodni.
Zacznij od 2,4 g na dobę. A potem zwiększaj w miarę potrzeb. Dla mnie najlepszą dawką było 4,8 g.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 1 / / 0
Witam,

Przygodę lekami nootropowymi zaczynam z Piracetamem, w celu podleczenia mojego naukowego wypalenia.
Posiadam oryginalny Geratam 1200mg 120tabletek. (przy niżej podanym dawkowaniu - 2miesięczny cykl)
Planuję dawkować dwa razy dziennie: 7:00 1200mg, 16:00 1200mg
Do każdej porcji dorzucam 1000mg dwuwinianu choliny (choline bitartrate z Myprotein)

Macie może jakieś uwagi co do opisanego przeze mnie sposobu 'leczenia'? Może mam coś dorzucić? Szczerze też średnio ufam suplementom z Myprotein i nie jestem pewien czy ta cholinka jest w porządku, miał ktoś przyjemność?
  • 642 / 18 / 7
Tak ta cholina jest dobra. A 2,4g to średnia dawka. Bierz tak przez jakiś czas, zobacz jak reagujesz. Cholina bierz na pusty żołądek. Jeśli reakcja będzie dobra, to śmiało możesz zwiększyć dawkę.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 3 / / 0
Cześć.
Aktualnie (jakiś czas wcześniej już przyjmowałem przez dłuższy czas memotropil po okołó 2,4g na dobę - efekt? dupy to to nie urywa) zamierzam wrócić do tego typu preparatów. Po przeglądzie tego co się urodziło najbardziej zainteresował mnie rosyjski semex. Będzie to jakaś większa jakościowa różnica przy podmiance piracetamu na ten środek? No i czy polecasz do tego jeszcze jakąś suplementacje (np. cholina) dajmy na to witaminy (jakie dokładnie?) lub mix z innym środkiem? Proszę o jakąś zbita odpowiedź, może być na PW
Nie jestem tym kim nie byłem :-D
  • 22 / 5 / 0
Semex, a piracetam to jak niebo, a ziemia. Semex jest o wiele mocniejszy. Co do choliny, ilosciowo tak z gram dwuwinianu starczy, na 100%. Witaminy jakie moglbym od siebie polecic to z pewnoscia B12, B6, B1, D, duze ilosci C (lecz wtedy zwieksz takze b12, dzialaja na siebie antagonistycznie), E. Mineraly, to obowiazkowo wapno i magnez, doloz do calosci cynk i chrom, ale z nim nie przesadzaj, bo bedzie wiecej zlego, anizeli dobrego. Slyszalem takze, ze semax bardzo dobrze uzupelnia sie z P21 (http://pl.wikipedia.org/wiki/P21).
  • 410 / 19 / 0
Hej własnie dzisiaj sobie kupiłem piracetam i mam kilka pytanie :)

Czy można łączyc z Ssri i ndri?(dostalem na depresje z ktorej juz wychodze ale kaza mi brac to biore:)

Czy sa fakies fajne mixy dospeedowyjace do piracetamku? podobno kawa, tak powiedzial moj vendro

dzieki za odp :) aha i dawka 1,6g na dobe bedzie ok? :-)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / / 0
W jaki sposób zażywacie piracetam w czystej postaci - proszek ?
  • 501 / 7 / 0
Maniacal pisze:
Hej własnie dzisiaj sobie kupiłem piracetam i mam kilka pytanie :)

Czy można łączyc z Ssri i ndri?(dostalem na depresje z ktorej juz wychodze ale kaza mi brac to biore:)

Czy sa fakies fajne mixy dospeedowyjace do piracetamku? podobno kawa, tak powiedzial moj vendro

dzieki za odp :) aha i dawka 1,6g na dobe bedzie ok? :-)
Nie sądzę żeby były przeciwwskazania. Kawe można pić też jak chcesz się pobudzić. Będzie ok, niektórzy też biorą większe dawki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.