Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 168 / / 0
@jazz555 ostatnio mi baba w aptece wytłumaczyła czemu tak ciężko jest to dostać i że wszędzie są 'braki w hurtowniach'. Podobno to się zamawia w jakiś niekonwencjonalny sposób, o którym wiedzą tylko nie liczne apteki, osobiście w 1 z sieciówek nigdy nie miałem problemu z dostępnością.
  • 282 / 2 / 0
niech mi ktoś odpowie czy coś się stanie jak na tym leku będę brał kodeinę raz na tydzien [dawki 600mg] i nie piszcie albo się leczysz albo ćpasz , ja biorę kodeinę z innego powodu , mam dyskopatie. prawdopodobnie będę brał do końca życia. czy jest jakieś zagrożenie życia,wątroby itp. Na wszystkich lekach ssri brałem i nic nie było ale nie wiem jak na tym , wiem że lek zajmuje cyp2d6 ale nie oto mi chodzi , tylko o to czy możę się coś stać nieodpowiedniego . mój lekarz u którego lecze dyskopatie powiedział że nie , ale on mysli że biorę dawki rzędu 150 mg.
  • 122 / 4 / 0
Coś słaby mi się wydaje ten cały bupropion. Podobne efekty mam, jak wypiję 3 kawy albo litrową butelkę jakiegoś energetyka. Wpływ na nastrój praktycznie znikomy, jedynie lekki niepokój i zmniejszona senność. Takie moje odczucia.
  • 438 / 3 / 0
benzowiec84 pisze:
niech mi ktoś odpowie czy coś się stanie jak na tym leku będę brał kodeinę raz na tydzien [dawki 600mg] i nie piszcie albo się leczysz albo ćpasz , ja biorę kodeinę z innego powodu , mam dyskopatie. prawdopodobnie będę brał do końca życia. czy jest jakieś zagrożenie życia,wątroby itp. Na wszystkich lekach ssri brałem i nic nie było ale nie wiem jak na tym , wiem że lek zajmuje cyp2d6 ale nie oto mi chodzi , tylko o to czy możę się coś stać nieodpowiedniego . mój lekarz u którego lecze dyskopatie powiedział że nie , ale on mysli że biorę dawki rzędu 150 mg.
Oficjalnie takie połączenie zagraża zdrowiu.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 282 / 2 / 0
alfachem pisze:
benzowiec84 pisze:
Oficjalnie takie połączenie zagraża zdrowiu.
masz jakiś link do badań itp . potwierdzający tą tezę ? i co to znaczy zagraża zdrowiu bo samo branie kodeiny zagraża zdrowiu a i tak ludzie to biorą.
  • 1599 / 47 / 0
Wczoraj wrzuciłem 600 mg bupriopionu i w moim odczuciu obniżył libido zanim mi stanął to jakaś godzina minęła, znacząco w moim odczuciu występowały tylko spazmy (samowolne kurcze mięśni) żądnej energii ani motywacji do życia nie było i mam dwa pytania czemu ten lek na mnie tak działa? Drugie pytanie to po jakim czasie wchodzi ten lek nie po jakim czasie znikają efekty anhedonii tylko kiedy ten dociera do mózgu ?
  • 37 / 3 / 0
bupropion w postaci tabletek o przedluzonym uwalnianiu zaczyna właściwie dzialac po około 3 godzinach. A terapeutyczne właściwości pojawiaja się po 4-6 tygodniach. W miedzyczasie znaczne pogorszenie nastroju- przynajmniej tak było w moim przypadku. Libido raczej bez zmian.
  • 122 / 4 / 0
Próbował ktoś zapić to alkoholem? Jaki był efekt?
  • 1599 / 47 / 0
Gleba pisze:
Próbował ktoś zapić to alkoholem? Jaki był efekt?
Żaden, tylko muszę dodać, że na mnie bupriopion nie działa.
  • 410 / 18 / 0
bupropion osłabia działanie alko i kody :D Pamiętam, że kiedy brałem bupropion to mogłem wypic więcej niż normalnie i ciężej było mi sie upić :P
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.