Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 2990 / 1645 / 35
Głupia gra bo na to pozwoliliśmy nie angażując własnego politycznego biura hyperreall to ogromny potencjał ludzi i to elokwentnych otwartych na nowe możliwości i ich szukających.
To nie PiS tylko platforma szuka % punktów na czymś łatwym już dawno bym co trzeba zakegalizowala jakieś cocaine bary zrobiła.
Wszystko miało by Merkel opis charakterystykę opłaty z zysku na edukację redukcję szkód i szpitala ale głównie była by legalizacja takich środków jak grzyby ktore sa traktowane jak zlo kaktusy feta ludzie chcą się bawić to niech to ma jakość i przechodzi badania.
Jeszcze by spadł odsetek cpajacych bo nie byłoby zakazane.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
Głupota. Jedyna nadzieja w tym, że tu i ówdzie w krainie nad Wisłą po latach prób ktoś zrozumie, że realna granica państwa tkwi w pobliżu, tyci tyci aż trzy centymetry, ciałka i mojej psyche. Jestem autonomiczny względem państwa, nie jestem jego własnością, obiektywna rzeczywistość nie kłamie, tylko trzeba ją obserwować ... Gdy państwo przekracza swoje kompetencje, to osiąga takie właśnie poziomy absurdu.
  • 2990 / 1645 / 35
A może jest jeszcze jeden powód oprócz przyzwolenia boimy się zaufać innym,ze przecpaja się na śmierć boimy się zaufać drugiemu człowiekowi.
A także boimy się wolności.
Ale można by było chociaż 10 substancji na próbę ponownie zalegalizować, zrobić badania ,uczyć redukcji szkód, mechanizmu działania.
Politycy i policja jakie ma prócz narkotyków sukcesy? Jak ktoś nie sprzeda to ile takich spraw rozwiążą gdyby nie łapali tyłu za 0.01 fety to może szacunek by mieli.
Myślę że młode pokolenie musi samo napisać swoją historię na nową.
Od nas zależy to w jakim kierunku zmierza nasz kraj.
Uważam że można zrobić legalny rynek substancji o umiarkowanej szkodliwości
Ta ustawa nie rozwiąże problemu pogłębi go cały czas był kij a może dac marchew.
PO dało propozycje a dlaczego bo mają kierownictwo żyjące w innych czasach wszystkie partie Ci ludzie niech idą na emeryturę nie chodzi o to,ze sa za starzy tylko zamknęli się jak konserwa w puszsce na obecne realia.
Powinno być rozsądne złagodzenie przepisów nie karanie np do 5g fety 30g trawy .
Drugie edukacja i uczenie się wypowiadania i mówienia o emocjach.
Nauka , rada marnujemy potencjał USA wszystkich pchają do więzienia nie róbmy jak oni.
Zmiany potrzeba zmian i słuchania ludzi.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / 5 / 0
Sorki za głupie pytanie ale naprawde tego nigdzie nie mogę znaleźć xD

Kiedy ta ustawa wchodzi w życie?
Nienawidzę wolności - zmusza do dokonywania wyboru. - Salvador Dali
  • 89 / 18 / 0
A taki o artykuł sobie znalazłem dzisiaj...
https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... ie/8rlhw1x
Nie ma żadnych dat, ani też definicji "dopalaczy" jest za to zapowiedź stworzenia rejestru stron internetowych, na wzór stron z ustawy hazardowej, które mają być zbanowane.
Innymi słowy, prohibicja postępuje naprzód!
Uwaga! Użytkownik janekowalski83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 567 / 53 / 0
Dopóki stare pokolenia nie wymrą, nic się nie zmieni.
Predzej martwy niz slaby
  • 89 / 18 / 0
[mention]Jenejro[/mention]
Nie wiadomo kiedy ustawa wejdzie w życie, bo z tego co się mówi, jest na etapie prac w komisjach. To oznacza, że jeszcze przez jakiś czas będą nad nią gadać w małych grupkach. Później będzie musiała być zaakceptowana przez Sejm, potem przez Senat a następnie podpisana przez prezydenta. Jeszcze długa droga do wyznaczenia terminu wejścia w życie, ale artykuł, który dziś znalazłem sugerowałby, że ministerstwo zdrowia (chcąc się zapewne czymś wykazać, bo Radziwił ma zdaje się niskie noty u prezesa) będzie chciało przyśpieszyć prace legislacyjne. Jak nie mamy się czym pochwalić w normalnej pracy, to dosramy ćpunkom, bo w sumie łatwo ich złapać a przekatoliczone społeczeństwo będzie się cieszyć.
Uwaga! Użytkownik janekowalski83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1645 / 35
Jest przed 3 czytaniem w komisji zdrowia raczej po nowym roku wejdzie w życie bo komisja zdrowia ma kilka tylko dni w miesiącu.
Później ustawa trafia do sejmu i po tym jak sejm i senat oraz trafi do podpisu dudy i 14 dni .
Mała ilość 0.2g Leżysz chyba że naprawdę udowodnisz,ze do badań naukowych ale jak ta lukę wykorzystać dla siebie mam 1g i co badam jej wpływ na materiał imitujący ludzka skórę oraz na bakteriach szukając antybiotyków trzeba by mecenasa mieć i zapytać to jedyna możliwość wykonania się od 3 lat.
A dziś pokazał to Polsat! Także MinisMinisterstwo i komisja zdrowia na cenzurowanym.
  • 3644 / 600 / 1
Co pokazał Polsat?
Wg mnie rządzący idą w ślepy zaułek z tą polityką.
Czy oni nie widzą, że tak na prawdę KAŻDY może kupić przekrojowo LEGALNE narkotyki w internecie? Co z tego, że marihuana srogo karana? Że amfetamina ciężka do zdobycia W ERZE DOPALACZY? Nie mówiąc już o mdma czy lsd.

Na legalu zamówisz ALADa, 1plsd, 3mmc, syntetyczne opiaty mocniejsze od morfiny (Ula, Czarodziej), kupisz od ręki leki uspokajające/ usypiające takie jak etizolam i inne zolamy/zepamy!
No kurwa, cała paleta związków z niemal każdej grupy do kupienia nawet dla nieletnich, łatwo jak etui do telefonu na A***gro :retarded:

Oni tego nie widzą, czy nie chcą widzieć? Odwracają bezczelnie głowę. Za to z hukiem w mediach odbijają się sprawy posiadaczy MJ, co to na trzech wąsa palili na koncercie. Więc na chuj te zakazy, skoro nie trzeba się trudzić by się odurzyć i to całkiem uczciwie?
Tu powinna wkroczyć edukacja, rzetelna, bo przed tą plagą już nikt nie ucieknie. A skoro jest popyt, to będzie podaż.

Aha! I jeszcze niech mi Minister w twarz powie, albo napisze, dlaczego penalizuje posiadanie łysiczek (które rosną randomowo w Polsce), są na końcu w tabeli potencjału uzależniającego, nikt się za nie nie kurwi A ALKOHOL kupisz na każdej stacji benzynowej a PAPIEROSY i wyroby tytoniowe, które POWODUJĄ RAKA, CHOROBY SERCA i inne skurwienie zdrowia- zupełnie niewinnie można kupić w spożywczaku za zgodą naszych "opiekunów'' z rządu. No coś nie halo, nie? %-D
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2017 przez danychBrak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3649 / 998 / 2
Już wiadomo jaki wykaz ma być? Nie mam słów, zresztą to, co tu piszemy, nie ma większego znaczenia, bo żeby tylko im słupki się podwyższyły, a w konsekwencji kieszenie wypchały, to zrobią wszystko, by wypaść jako "obrońcy ludu", bo przecież to narkotyki są winne uzależnieniom, a nie psychika ludzi, którzy po nie sięgają.

Ponadto warto, żebyśmy obserwowali, co odwala lobby szczepionkowe. Niedaleko nam do filmowych scen, w których dorosłych - niby wolnych obywateli łapie się na ulicach lub wywleka z domu i przymusowo się szczepi, oczywiście dla dobra ogółu. Zapewniam Was, że będzie powtórka z 123 lat zaborów, tylko tym razem nic nie zdziałamy, bo już umysły są zatrute poprawnością polityczną, "wszechwiedzącym" bóstwem zwanym telewizją, ustawami "antyterrorystycznym" w kraju antyistamistycznym (...). Niedługo obudzimy się w 1984 r. I do tego dążą Ci wszyscy politycy. Czy w ogóle mamy na kogo teraz "głosować"? Ciągle jest ta sama "solidarna" ekipa, zmieniają się tylko nazwy.

Zmowa milczenia lekarzy - lek. med Hubert Czerniak - Konferencja w Warszawie:
https://www.youtube.com/watch?v=S4g8RWXvANw
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.