Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 880 / 23 / 0
Korpus co do wyciągania majki z tabsów to potrzebujesz ok 15ml wody i potem jeszcze z 3-4 na przepłukanie. Tak żeby razem nie wyszżło więcje niż maks 20ml, żeby jak zaciągniesz do pompki 20ml(ma troche więcej) to żebyś maił miejsce na wkraplanie roztworu sody od góry(długa igla się przyda).

Przeczytaj także moje posty w tym temacie na 2giej stornie http://hyperreal.info/talk/morfina-przy ... 86-10.html

Przygotowujesz tak samo jak do iv(metoda gorąca) tylko więcej wody dajesz, dbasz żeby jak najmniej wosku się przedostało i dodatkowo roztwór filtrujesz "ciśnieniowo" przepychając przez ubitą na dnie strzykawki 20 wate bawełnianą lub chusteczki(byle nie zapachowe). Najpierw przepychasz główny roztwór(15ml) potem wtórniaka(3-4) żeby przepłukać przy okazji filtry z głównego. Filtruj ochłodzony roztwór. min temp. pokojowa, ale teraz jak ejst tak gorąco to możesz przed filtracją wsadzić na chwile do lodówki, tak samo zanim z chochli ściągniesz przez wate z chochli to tez dobrze to ostudź np wsadzajac dno chochli do zimnej wody. tylko wata bawełniana(np bella sprawdzona) z syntetykiem albo pół nawet nie próbuj!

Generalnei pozyskanie nie kiślowatego roztworu z mst jest imo najtrudniejsze bo wymaga trochę wprawy i doświadczenia, ale mst200 są ponoć najlepsze do przerabiania więc z takim opisem powinno się udać.

Potem jak masz już ten roztwór przefiltrowany w pompce 20ml to tak jak było pisane, do góry dziubkiem i dodajesz powoli nasycony/prawie roztwór sody(możesz rozrobić łyżeczkę w 5ml, a możesz łyżkę w 50-ma być nasycony, wtedy masz pewność że stężenie jest podobne jak w przepisie). Nie wiem dokładnie ile na 200mst, zawsze to robię na oko, aż zacznie się zabielać i wytrącać morfina, dodajesz jeszcze kilak kropel dla pewności(ale nei za duzo bo morfina moze przejśc do ?soli zasadowej? i spowrotem się rozpuscić nie więcej niż 10% tego co wcześniej dodałeś).

Jak już opadnie wszystko na dno(na tłoczek) to wyciskasz wode z nad morfiny, zasysasz z 2-3ml czystej(+ mały wtórniak zęby wypłukać wszystko ze strzykawki), wstrzasasz i na chochle, odparowujesz wode, acetylujesz dodając z 5ml bzt i odparowując bezet nad bezogniowym źródłem ciepła(byle nie łaźnią wodną).

metoda uproszczona jest do pipla... Amupły tka można robić bo nei mają wypełniaczy, chociaż w teorii tez powinno się odseparować morfine mechanicznie bo zostaje nam soda która przeszkadza w acetylacji a któej musieliśmy uzyć do zmiany morfiny w wolną zasadę.
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1538 / 210 / 0
Betterku, zauważ, to wszystko było opisywane już kilka razy, Ty to napisałeś ze dwa razy, ja , licząc wypunktowany przepis na początku wątku ze trzy razy. Głęboko się zastanawiam, dlaczego napisałeś to po raz kolejny i nie potrafię znaleźć odpowiedzi.
Przecież to nic nie daje, mieli się na okrągło jedno i to samo, nic nowego nie powstaje. Myślę, że już najwyższa pora, by powstał wątek "Domowa acetylacja morfiny - FAQ"
Mogę na ochotnika znów napisać "jak się to robi", ładnie, w punktach, ze wszystkimi udoskonaleniami, Ty natomiast możesz wybrać te najczęstsze pytania i przydzielić im odpowiedzi. Tylko zwolnij tempo pisania na klawiaturze, bo wychodzą Ci straszliwe literówki i czeskie błędy, no i trochę ulituj się nad gramatyką i nie obrażaj się na duże litery. Taki poradnik musi być napisany bez błędów, nie tylko merytorycznie, ale i językowo. Zwiększa to znacznie jego zrozumiałość
Wracając do tego, co teraz robimy: przypomina to pogoń psa za własnym ogonem.
Poza tym, tak jak mówiłem, przepisy takie są najbardziej zrozumiałe, gdy poszczególne kroki wypunktuje się i ponumeruje, a nie pisze "jednym cięgiem".
Chyba, że uznamy, że napisanie jak największej ilości postów w tym wątku, to jakiś prestiżowy sport.
Wtedy: bawta się dziewczyny i chłopaki!
No chyba, że ktoś pierdolnie w ramki, bo poleciał robotę wg. opisu, który nie był specjalnie precyzyjny i jasny, był za to w bliskości najnowszego postu i w efekcie sprokurował sobie np. apomorfinę (naprawdę, uzyskuje się ją, bez większych problemów)
P.S. @koprus, nie napisałem ad personam, że ktoś jest leniwy, lub debil.
Ja tylko skomentowałem otaczającą nas rzeczywistość, w której leni i debili, jak wiadomo, absolutnie nie brakuje, można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to oni rządzą światem.
  • 742 / 9 / 0
@up Super pomysł z tym Faq, żeby to wszystko do kupy zebrać. Ja bym tutaj tylko dodał jeszcze może... obrazki? Jakby zrobić takie "howto" jak np. jest z makiwarą czy PST to byłoby naprawdę zajebiście, ale wiem, że to czasu sporo zabiera i nie wiem czy komuś by się chciało podjąć wyzwania...
  • 358 / 8 / 0
stary dziadu mówisz, że powstaje tu post za postem jakby to był jakiś sport wyczynowy, a sam właśnie - jak i ja teraz - kontynuujesz rozdanie ;)
myślę, że better ma dobre chęci :)
a jeśli Ci zależy tak bardzo żeby się nie przemęczał to napisz faq, a ja się stawiam do dyspozycji żeby to zredagować chyba, że koniecznie chcesz jako obok bettera najbardziej zasłużeni w tym temacie wykonać tą robotę z nim ;)
  • 2949 / 248 / 0
Ja miałem zrobić FAQ, ale przestałem się bawić acetylacją i ogólnie majką. Miało być z fotkami, jak przebiega cały proces, itp.. bom perfekcjonista i lubię jak wszystko jest tip-top-git-malina. Niestety nie mam majki a nikt się nie chce podzielić :( W takim razie FAQ będzie teoretyczny, tj będę go opierał na postach userów z tego tematu. Celuję w przyszły tydzień, chyba że będę miał dobry dzień to może się w tym tyg pojawi :-)

A póki co jestem w trakcie pisania FAQ o butyr-fencie, na dniach powinien się pojawić.
  • 358 / 8 / 0
weź mi napisz jakie te foty potrzebujesz to Ci porobię. najlepiej napisz na PW żeby tu już nie robić OT.
edit. spokojnie turek napisałem tylko żebyś zobczył :cool:
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2014 przez koprus, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2949 / 248 / 0
Jutro popołudniu Ci wyślę maila.
A drugą część postu lepiej skasuj, dla własnego dobra ;) Zakodowałem i zapamiętałem hehe.
  • 880 / 23 / 0
SD, coś Ty taki cyniczny ostatnio kufa? Chop zadaje pytania(a widać że szukał chociaż trochę...) to odpowiadam jak umiem, a że tez trochę męczy mnie pisanie podobnych(ale jednak nie takich samych) odpowiedzi to odpisałem nieco niedbale, byle bez wypiękniania przekazać jak najwięcej treści a nie swoich rozważań na temat słuszności tego czy tamtego...
Po za tym detoks mam, nudzi mi się miejscami, nie!? ;-) Wieć zajmuje się chociaż doradzaniem tym co detoksu nie mają, żeby nie umrzeć z nadmiaru czasu ^^ (Jak to Ty pisałes z tym nadmiarem czasu? takie śmeiszne sformułowanie...)

Swoją drogą zrób jakiegoś faq'a i chociaz małe fotostory do tego-własciwie Ty masz największe doświadczenie w przerabianiu tych mst'ków i ten konkretny(KONKRETNY ;D ) przepis wyszedł od Ciebie więc, najlepiej miec info z pierwszej ręki, byle dokładne i przystępne, bo jak się robi pierwszy raz takie rzeczy to nic się nie kuma(Ty myśląc strącanie morfiny, masz już gotowy obraz jak to zrobić, jak to wygląda i co potrzebujesz, np korpus słyszy tylko puste słowa którym dopiero dokładny opis nadaje wyobrażenie....).
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1538 / 210 / 0
Betterku, ten wątek ma dopiero 10 stron i zawsze podaję na której stronie jest cały opis, więc nie mów, że jestem cyniczny lub złośliwy. Z drugiej strony, jak wiesz lekka zmiana opisu - choć sens pozostaje ten sam - u osób nigdy nie robiących nawet tak prostych syntez może wprowadzić zamieszanie - przykład który podałeś, użycie słowa "strącanie", zamiast "czekamy, aż opadnie na dno" może być źródłem nieporozumień, choć jak pamiętam, używałem w opisie procesu słów niespecjalistycznych.
Jeśli chodzi o fotorelację, to mam dla Ciebie propozycję, abyśmy to zrobili razem, zawsze to wygodniej, gdy jedna osoba wykonuje jakąś czynność, a druga to fotografuje. Najlepiej byłoby u Ciebie, u mnie zawsze jest jakiś postronny, nieupoważniony obserwator. I chociaż mieszkanie mam duże, to wonie wydzielające się w trakcie procesu zawsze przyciągną ciekawskich w miejsce eksperymentu.
P.S. Poza tym jak pamiętam, moderatorzy zawsze zwracali uwagę, żeby po sto razy nie zadawać pytań, na które odpowiedź dawno padła i cała wiedza na dany temat jest zgromadzona w jednym miejscu.
Chwała Ci za to, że chcesz pomóc, lecz pomyśl, do jakiej konfuzji może doprowadzić osobę używanie w rożnych postach, różnych słów na ten sam proces/reakcję/zjawisko/czynność.
  • 880 / 23 / 0
Sam nie wiem SD czy ja się mogę ustawiać na takie rzeczy, sam wiesz że bardzo chętnie ale... Dzisiaj się obudziłem wyspany(bez wspomagaczy żadnych) po raz pierwszy od dobrze ponad miesiąca i poczułem że nie jestem uzależniony od opiatów. Zajebiste uczucie(naprawdę polecam jeśli już Was zmęczyły opio), ide robić bicka dalej bo stygnie xD

Myślę że opisy się uzupełniają i nie tworzą nieporozumień. Ale to już zostawiam do oceny interesantom...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
ODPOWIEDZ
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.