Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Przeczytaj także moje posty w tym temacie na 2giej stornie http://hyperreal.info/talk/morfina-przy ... 86-10.html
Przygotowujesz tak samo jak do iv(metoda gorąca) tylko więcej wody dajesz, dbasz żeby jak najmniej wosku się przedostało i dodatkowo roztwór filtrujesz "ciśnieniowo" przepychając przez ubitą na dnie strzykawki 20 wate bawełnianą lub chusteczki(byle nie zapachowe). Najpierw przepychasz główny roztwór(15ml) potem wtórniaka(3-4) żeby przepłukać przy okazji filtry z głównego. Filtruj ochłodzony roztwór. min temp. pokojowa, ale teraz jak ejst tak gorąco to możesz przed filtracją wsadzić na chwile do lodówki, tak samo zanim z chochli ściągniesz przez wate z chochli to tez dobrze to ostudź np wsadzajac dno chochli do zimnej wody. tylko wata bawełniana(np bella sprawdzona) z syntetykiem albo pół nawet nie próbuj!
Generalnei pozyskanie nie kiślowatego roztworu z mst jest imo najtrudniejsze bo wymaga trochę wprawy i doświadczenia, ale mst200 są ponoć najlepsze do przerabiania więc z takim opisem powinno się udać.
Potem jak masz już ten roztwór przefiltrowany w pompce 20ml to tak jak było pisane, do góry dziubkiem i dodajesz powoli nasycony/prawie roztwór sody(możesz rozrobić łyżeczkę w 5ml, a możesz łyżkę w 50-ma być nasycony, wtedy masz pewność że stężenie jest podobne jak w przepisie). Nie wiem dokładnie ile na 200mst, zawsze to robię na oko, aż zacznie się zabielać i wytrącać morfina, dodajesz jeszcze kilak kropel dla pewności(ale nei za duzo bo morfina moze przejśc do ?soli zasadowej? i spowrotem się rozpuscić nie więcej niż 10% tego co wcześniej dodałeś).
Jak już opadnie wszystko na dno(na tłoczek) to wyciskasz wode z nad morfiny, zasysasz z 2-3ml czystej(+ mały wtórniak zęby wypłukać wszystko ze strzykawki), wstrzasasz i na chochle, odparowujesz wode, acetylujesz dodając z 5ml bzt i odparowując bezet nad bezogniowym źródłem ciepła(byle nie łaźnią wodną).
metoda uproszczona jest do pipla... Amupły tka można robić bo nei mają wypełniaczy, chociaż w teorii tez powinno się odseparować morfine mechanicznie bo zostaje nam soda która przeszkadza w acetylacji a któej musieliśmy uzyć do zmiany morfiny w wolną zasadę.
Przecież to nic nie daje, mieli się na okrągło jedno i to samo, nic nowego nie powstaje. Myślę, że już najwyższa pora, by powstał wątek "Domowa acetylacja morfiny - FAQ"
Mogę na ochotnika znów napisać "jak się to robi", ładnie, w punktach, ze wszystkimi udoskonaleniami, Ty natomiast możesz wybrać te najczęstsze pytania i przydzielić im odpowiedzi. Tylko zwolnij tempo pisania na klawiaturze, bo wychodzą Ci straszliwe literówki i czeskie błędy, no i trochę ulituj się nad gramatyką i nie obrażaj się na duże litery. Taki poradnik musi być napisany bez błędów, nie tylko merytorycznie, ale i językowo. Zwiększa to znacznie jego zrozumiałość
Wracając do tego, co teraz robimy: przypomina to pogoń psa za własnym ogonem.
Poza tym, tak jak mówiłem, przepisy takie są najbardziej zrozumiałe, gdy poszczególne kroki wypunktuje się i ponumeruje, a nie pisze "jednym cięgiem".
Chyba, że uznamy, że napisanie jak największej ilości postów w tym wątku, to jakiś prestiżowy sport.
Wtedy: bawta się dziewczyny i chłopaki!
No chyba, że ktoś pierdolnie w ramki, bo poleciał robotę wg. opisu, który nie był specjalnie precyzyjny i jasny, był za to w bliskości najnowszego postu i w efekcie sprokurował sobie np. apomorfinę (naprawdę, uzyskuje się ją, bez większych problemów)
P.S. @koprus, nie napisałem ad personam, że ktoś jest leniwy, lub debil.
Ja tylko skomentowałem otaczającą nas rzeczywistość, w której leni i debili, jak wiadomo, absolutnie nie brakuje, można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to oni rządzą światem.
myślę, że better ma dobre chęci :)
a jeśli Ci zależy tak bardzo żeby się nie przemęczał to napisz faq, a ja się stawiam do dyspozycji żeby to zredagować chyba, że koniecznie chcesz jako obok bettera najbardziej zasłużeni w tym temacie wykonać tą robotę z nim ;)
A póki co jestem w trakcie pisania FAQ o butyr-fencie, na dniach powinien się pojawić.
edit. spokojnie turek napisałem tylko żebyś zobczył
A drugą część postu lepiej skasuj, dla własnego dobra ;) Zakodowałem i zapamiętałem hehe.
Po za tym detoks mam, nudzi mi się miejscami, nie!? ;-) Wieć zajmuje się chociaż doradzaniem tym co detoksu nie mają, żeby nie umrzeć z nadmiaru czasu ^^ (Jak to Ty pisałes z tym nadmiarem czasu? takie śmeiszne sformułowanie...)
Swoją drogą zrób jakiegoś faq'a i chociaz małe fotostory do tego-własciwie Ty masz największe doświadczenie w przerabianiu tych mst'ków i ten konkretny(KONKRETNY ;D ) przepis wyszedł od Ciebie więc, najlepiej miec info z pierwszej ręki, byle dokładne i przystępne, bo jak się robi pierwszy raz takie rzeczy to nic się nie kuma(Ty myśląc strącanie morfiny, masz już gotowy obraz jak to zrobić, jak to wygląda i co potrzebujesz, np korpus słyszy tylko puste słowa którym dopiero dokładny opis nadaje wyobrażenie....).
Jeśli chodzi o fotorelację, to mam dla Ciebie propozycję, abyśmy to zrobili razem, zawsze to wygodniej, gdy jedna osoba wykonuje jakąś czynność, a druga to fotografuje. Najlepiej byłoby u Ciebie, u mnie zawsze jest jakiś postronny, nieupoważniony obserwator. I chociaż mieszkanie mam duże, to wonie wydzielające się w trakcie procesu zawsze przyciągną ciekawskich w miejsce eksperymentu.
P.S. Poza tym jak pamiętam, moderatorzy zawsze zwracali uwagę, żeby po sto razy nie zadawać pytań, na które odpowiedź dawno padła i cała wiedza na dany temat jest zgromadzona w jednym miejscu.
Chwała Ci za to, że chcesz pomóc, lecz pomyśl, do jakiej konfuzji może doprowadzić osobę używanie w rożnych postach, różnych słów na ten sam proces/reakcję/zjawisko/czynność.
Myślę że opisy się uzupełniają i nie tworzą nieporozumień. Ale to już zostawiam do oceny interesantom...
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.