The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Czy można palić papierosy i nie być uzależnionym
Mam gościa w pracy co od 30 lat pali 3 kręcone dziennie- to raczej chłopski rytuał niż potrzeba. Przed pracą, po po i kolacji. Ale nie wiem skąd bierze tytoń na kręconki. Niejeden poczęstowany palacz musiał od gasić w połowie. Sama smoła...
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
- A dziękuję, doskonale :-)
Ja zaczełem popalać gdzieś 3 lata temu i od pół roku pale nałogowo.
Wiadomo na początku mówiłem sobie że to tylko tak przy kolegach później okazyjnie sam paliłem potem już nie mogłem wyjść z domu bez szlugów także zawsze miałem przy sobie jakieś papierosy po które coraz częściej sięgałem w samotności a skończyło się na nałogu :-(
Myśle że niewielu umie palić tak żeby się nie uzależnić bo poprostu tak zaczyna się każdy naług-niezgodnym z prawdą przekonaniem że możemy kontrolować ilość zażywanej substancji.
ogólnie to nie pale na co dzień, to niezdrowe i między nami chujowe, jebie się fajkami jak jakiś palacz.
ten temat można zamknąć rlly
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.