The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Czy można palić papierosy i nie być uzależnionym
Mam gościa w pracy co od 30 lat pali 3 kręcone dziennie- to raczej chłopski rytuał niż potrzeba. Przed pracą, po po i kolacji. Ale nie wiem skąd bierze tytoń na kręconki. Niejeden poczęstowany palacz musiał od gasić w połowie. Sama smoła...
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
- A dziękuję, doskonale :-)
Ja zaczełem popalać gdzieś 3 lata temu i od pół roku pale nałogowo.
Wiadomo na początku mówiłem sobie że to tylko tak przy kolegach później okazyjnie sam paliłem potem już nie mogłem wyjść z domu bez szlugów także zawsze miałem przy sobie jakieś papierosy po które coraz częściej sięgałem w samotności a skończyło się na nałogu :-(
Myśle że niewielu umie palić tak żeby się nie uzależnić bo poprostu tak zaczyna się każdy naług-niezgodnym z prawdą przekonaniem że możemy kontrolować ilość zażywanej substancji.
ogólnie to nie pale na co dzień, to niezdrowe i między nami chujowe, jebie się fajkami jak jakiś palacz.
ten temat można zamknąć rlly
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.