Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 669 / 10 / 0
Zaldiar bez większych problemów wyciągniesz mówiąc, że ketonal nie działa. Miałem wyrwaną szóstkę to zapytałem czy mogę prosić o receptę na zaldiar bo ketonal mi nie pomaga - bez problemów.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 1547 / 213 / 0
Myślę, że nie byłby to duży problem. W mojej przychodni rejonowej, lekarka do której jestem przypisany, (nawiasem mówiąc, straszna zołza) wypisuje Tramal bez problemów.
  • 268 / 6 / 0
Oczywiście to z podrabianiem i braniem recept od rożnych lekarzy nie jest prawda, napisałem to tylko w celu pokazania możliwości zdobycia mocnych opio od lekarzy internistow.
Prosiłbym o dodanie tego posta do tego wyżej jako edit.
  • 669 / 10 / 0
stary dziad pisze:
@kfap, z buprą jest trochę dziwnie. Dla mnie jest to środek na wyjście z grzania, wyekstrahowana z plastrów i podana i.v. działa na mnie tylko sedatywnie i usuwa skręta. Natomiast znam też osoby, które bardzo sobie chwalą buprę, działa na nie też euforycznie. Podejrzewam, że jest to związane z tym, co się grzało i jak długo. Osoby w miarę "świeże" w temacie, mają chyba więcej przyjemności z bupry, takie stare grzejniki, jak ja, tylko leczą tym skręta.
Ciekawa sprawa. Ja biorę opio poważnie dopiero kilka lat. Pierwszy razy z buprą miałem kontakt w jakiś rok odkąd zacząłem poważnie ćpać i też nie odczuwałem przyjemności w buprze.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 880 / 23 / 0
jest szansa że lekarz rodzinny będzie mógł przepisać oxicontin? Nie czy przepisze, czy jest szansa że wgl może, a jeśli nie to jaka jest droga postępowania jeśłi by chciał/należało by? Do poradni leczenia bólu, specjalisty jakiegoś z reckami na oxy?

CZy oxykodon jest sprzedawny pod inną nazwą, która nie kojarzy się z "apteczna heroina na florydzie zbiera śmiertelne żniwo"?
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1547 / 213 / 0
Peter, tylko onkolog, ewentualnie PLB, gdzie najczęściej są anestezjolodzy. Nie ma chyba rodzinnego, który ma uprawnienia do wypisywania Rpw, no chyba, że ma którąś z podanych wcześniej specjalizacji. A oksykodon w Polsce jest tylko w postaci OxyContinu.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 880 / 23 / 0
Zastanawiam się czy jest sens spróbować pocisnąć o oxy czy zostać bezpiecznie przy DHC...Ciekawi mnie co by było dalej gdybym go namówił a on nie miał by możliwości wypisywania takich recek....
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1547 / 213 / 0
Chyba prędzej wypisałby Ci MST, ale jest też duża szansa, że wylecisz za drzwi z hukiem, jeśli chciałbyś na swoje schorzenie to dostać...
  • 880 / 23 / 0
Chyba łatwiej wyżulić oxiego niż mst... Co do schorzenia to bóle pooperacyjne i do przodu! ;-)
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 47 / / 0
A jak jest z wypisywaniem bupry? Jest sens dzwonić do prywatnych i liczyć, że ktoś wypisze bez papierów na dobry bajer?
Jednorazowa akcja, potrzebuje 2 paki najmocniejszych (nie musi być na fundusz, niech stracę %-D ), na ulicy dojścia do tego nie mam, a szkoda bo ktoś mając to na fundusz mógłby na mnie sporo zarobić :listen:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.