Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 313 / 5 / 0
dark_guardian już na oko widac, że za dużo podlewasz i za dużo spryskujesz rośline. Rób to regularnie - podlewaj optymalnie raz na półtora tygodnia i raz dziennie opryskuj roślinę. Najlepiej na wieczór. Jak zapewnisz jej 'regularność' a nie chwiejne warunki to będzie ładna.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 5 / 0
dark_guardian pisze:
Zauważyłem, że końcówki liści kilku moich roślinek czernieją. Wygląda tak jakby były zasuszone czy coś. Jakie mogę być tego przyczyny? Dodam, że spryskuję je 6 razy dziennie, podlewam co 3-4 dni.
O kurwa, nie zauważyłem :O :O 6 razy dziennie? Posrało :D ? Za miesiąc liscie się pofalują i zaczną gnić.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: driud »
a ja gratuluje takiej rodzinki sadzonek, ladnie to wyglada ;), ps. jakiej ziemi uzywasz i w jakims stosunku mieszasz?
Bo życie jest po to... żeby się śmiać.
dosis facit venenum
  • 15 / / 0
Zwykla ziemia z ogrodniczego z perlitem. Zawsze mieszalem na oko, tak 1:4.
Co do rady to bede mniej spryskiwal i podlewal. Swoja droga zastanawiam sie czy ktos zastanawial sie jak zautomatyzowac podlewanie i spryskiwanie.
Mam pytanie co do uzywanych przez was doniczek-jak dobieracie ich wielkosc w stosunku do roslinki?
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: QQQ »
Pierwsza doniczka około 1 litrowa , gdy korzenie się już bardzo rozrosną i ukształtują przesadzam do 10 litrowej . Pryskam czasem raz dziennie , czasem co 3 dni jak mi sie przypomni , podlewam 2 razy w tygodniu . W ubiegłym roku musiałem wyjechać na 3 miesiące , wystawilem 2 doniczki do ogrodu , rodzice podlewali je średnio co 2 tygodnie , kilka razy skropił je deszcz , nie myślałem nawet że dożyją do mojego powrotu , wracam a tu rośliny podrosły o 80 cm i mają gęste duże ciemne , zdrowe liście :).
Uwaga! Użytkownik QQQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Dostalem dzisiaj Salvie. Ma 20 cm łodyge która jest bardzo zwinięta na górze. Ma 8 liści (dość sporych) i są zwinięte. Wsadziłem pod namiot 2.5l ale jest mały i bardzo ściska liście. Spryskałem 3 godziny temu i jak narazie nie widać żeby sie podnosiła za bardzo (moze przez chujowy namiot) Kolo 20.00 zdobęde dla niej 5l namiot. Teraz mam pytanie kiedy rośline przesadzić do innej doniczki ?
PS chujowa pogoda słońca nie widac wogóle, ponuro
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
To dobrze. Jak takiego flaka postawisz na słońcu to go zabijesz. Postaw ją w cień a nakrycie zrób z torebki foliowej. Zrób z niej taki rożek coś takie jak te kaptury w KKK :) Nie pryskaj za dużo bo też się nie podniesie :) jak spryskałeś to najlepiej jej nie dotykaj i daj jej wciągnąć wodę. Bedzie okej, to żywotna roślinka.
  • 97 / 7 / 0
Kiedy przesadzic do doniczki z perlitem i ziemią, bo to co teraz mam wyglada mi na zwykłą uniwersalną
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Jak zacznie rosnąć to będzie znaczyło, że już są korzenie i można przesadzać. Ja np nie korzystam wcale z perlitu. No a rosną ładnie.
  • 97 / 7 / 0
Od wczoraj jest w namiocie 2 razy spryskiwana (wieczor -rano) nie bezpośrednio pada na nią światło i dalej jest taka sama jaka była. Ciągle ma zwinięte liscie i jest bardzo giętka. No i się wkurwiam :-/
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2006 przez Merida, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.