w praktyce jest jakaś różnica?
tak w ogóle fajnie by było zrobić podręczną listę okolicznych państw, gdzie niekarane jest posiadanie na własny użytek, z tego co wiem:
-Niemcy(zależnie od landu)
-Holandia
-Czechy
-Rosja
-Portugalia
- w Anglii ponoć policja się nie czepia, ale wg Prawa chyba nic nie można posiadać? było by miło aby ktoś bardziej kompetętny uzupełnił/skorygował ;-)
W niemczech niestety w zandym landzie nie wolno posiadac chocby znikomej ilosci narkotykow. To policyjne panstwo z zerowa tolerancja dla cpunow. Ja przykladowo mialem sprawe za palenie na jednego dobrego jointa czyli z 0.7g. Pojebane panstwo kurwa! Tu nawet 1mg KODEINY BEZ RECKI NIE DOSTANIESZ!!!
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery
!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
elroang pisze:w praktyce jest jakaś różnica?
tak w ogóle fajnie by było zrobić podręczną listę okolicznych państw, gdzie niekarane jest posiadanie na własny użytek, z tego co wiem]-Niemcy(zależnie od landu)[/b]
-Holandia
-Czechy
-Rosja
-Portugalia
- w Anglii ponoć policja się nie czepia, ale wg Prawa chyba nic nie można posiadać? było by miło aby ktoś bardziej kompetętny uzupełnił/skorygował ;-)
W niemczech niestety w zandym landzie nie wolno posiadac chocby znikomej ilosci narkotykow. To policyjne panstwo z zerowa tolerancja dla cpunow. Ja przykladowo mialem sprawe za palenie na jednego dobrego jointa czyli z 0.7g. Pojebane panstwo kurwa! Tu nawet 1mg KODEINY BEZ RECKI NIE DOSTANIESZ!!!
Nie przesadzaj - taki Berlin np mekka ćpunów, tam na ulicy kupisz wszystko więc jakiegoś wielkiego rygoru(w praktyce) raczej nie ma - też słyszałem że to w zależności od landu - zachodnie/północne bardziej liberalne - w sensie że grozi może tyle co gdzie indziej ale praktyka kończy się grzywną - Ale oczywiście prosze o potwierdzenie/zaprzeczenie.
ps jaki land i jaki wyrok dostałeś?
Inna sprawa że niemiachy to mendy - ich kontrole na autostradach prowadzących z Holandii nie są rzadkością ale też chciałbym się dowiedzieć jak traktowani są detaliści, czyli Ci którzy wiozą znikome ilości dla własnego użytku.
Hiszpania na bank kraj bardzo liberalny - tam w zasadzie można hodować na balkonie - problemy są tylko wtedy gdy np sąsiad poskarży się że mu wali trawą;)
Węgry - różnie to bywa - w teorii grożą zawiasy, w praktyce podobno tez za bardzo się tym nie zajmują
Maroko - gadałem kiedyś z kolesiem z tego kraju który stwierdził że w teorii grożą kary, w praktyce wyjebane mają bo musieli by pozamykać połowę ludzi:>
Brazylia - nie wiem jak tam jest ale cena trawy jest kosmicznie niska(w porównaniu do Europy)
Anglia - nie wiem jak to ale będąc na 'gościnnych występach' - byłem w dosyć popularnym i dużym klubie gdzie chodzili ludzie z siatami piguł, kwasów, reklamując się 'na legalu'.Co ciekawsze polska ochorna tam była i dowalali się do ludzi jarających dzointy , w innym odwrotnie, ciężko z kupnem czegokolwiek ale jaranie 'na legalu'
sorry za takie mądrowanie się, ale wchodzę bardzo często w tematy o Czechach żeby wyłapać wszystkie nowinki a Wy mi tu o Niemcach piszecie:P
btw. też słyszałem, że w Berlinie wiele rzeczy można dostać, to miasto wręcz słynie z undergroundowych lokali i nocnych imprez
kfasny pisze:gdzie najlepiej zaopatrzyc sie w cukierki? na co uwazac itd ;)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.