Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
fragi pisze:
Zamówiłem na Allegro 5 paczek nasion Ipomoea heavenely blue (nie podaję nazwy sprzedawcy, jest jeden, największy - szukajcie "Ipomoea heavenly blue" w opisach aukcji). Koszt z wysyłką nieco ponad 20 zł.
[...]
Dobrze znana "kwaśna" fazka, wizualizacje itp. Nie dało oglądać się filmu
Generalnie polecam [...] żadnych mdłości czy innych fizycznych dolegliwości.
Member since Jul 2006 · 4 posts

Zapomniałeś dodać "nie znam sprzedawcy z allegro". :)
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 5 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fragi »
Kuba: głupie było wyrzucenie do kosza zamiast jakiejś poważniejszej utylizacji (choćby kibel). Kazik, nie jestem pewien czy cię rozumiem, więc wybacz że się nie wypowiem :)
Uwaga! Użytkownik fragi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 1 / 0
nie doszukalem sie nigdzie dawkowania tego powoju. czy jak zrobie ekstrakcje z 25g morning glory zakupionego w ethnoshopie, to bedzie to odpowiednia porcja na raz?
Psychedelic society...
  • 2129 / 30 / 0
ctrl+alt+delete pisze:
nie doszukalem sie nigdzie dawkowania tego powoju. czy jak zrobie ekstrakcje z 25g morning glory zakupionego w ethnoshopie, to bedzie to odpowiednia porcja na raz?
Jeżeli robisz ekstrakcję to bez obawy, taka ilość będzie odpowiednia. Co do przyjmowania bez ekstrakcji to używa się najczęściej 10- 20 g nasion. Sam kupiłem ostatnio w MO Ipomoea Tricolor w ilości 10 g. Póki co, nie sprawdzałem jeszcze. Może ktoś próbował i się podzieli wrażeniami ? ;-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 66 / 1 / 0
wczoraj miala przyjsc do mnie paczka z powojem, jednak nastapily jakies komplikacje i dopiero wczoraj nadali przesylke. mam nadzieje ze w piatek dojdzie. pytanie dotyczace ekstrakcji: do wyciagniecia z morning glory tego syfu (glikozydow cyjanogennych) zakupilem benzyne ekstrakcyjna modyfikowana. czy to sie nadaje?
Psychedelic society...
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kosiziomal »
Przeczytałem ten temat ale wciąż nie zagłębiono odpowiednich tematów, więc jak ktoś życzliwy by napisał:
1.Gdzie w Warszawie można kupić( nienawidzę odbierać pocztą, i często zmieniam miejsce zamieszkania, ale od bidy może być)

2. Jak ten syf wyciągnąć z tego i ile może stać toto po ekstrakcji (i ew. konsekwencje zażycia z tym syfem)

I ile i jak dawkować
  • 2129 / 30 / 0
2. Jak ten syf wyciągnąć z tego i ile może stać toto po ekstrakcji (i ew. konsekwencje zażycia z tym syfem)
Masz cały wątek poświęcony ekstrakcji =>http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21501
Co do zatruć substancjami cyjanogennymi to zdarzały się przy powoju hawajskim z Madagaskaru. Przy Morning Glory nie słyszałem o jakiś poważnych zatruciach. Niektórzy raportują po przyjęciu nasion bóle żołądka i mdłości. Da się przeżyć.
I ile i jak dawkować
Zależy od nasion. Generalnie 10 g powinno wystarczyć na początek.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 18 / / 0
Nie ma innej opcji ?
To wymaga tak dużo czasu...
Ale generalnie czy jest ryzyko i ew. konsekwencje poza wymiotowaniem/bólem bzrucha, czy to będzie wysoce toksyczne jak od czasu będę żarł w ten sposób
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
kosiziomal pisze:
Ale generalnie czy jest ryzyko i ew. konsekwencje poza wymiotowaniem/bólem bzrucha, czy to będzie wysoce toksyczne jak od czasu będę żarł w ten sposób
Nie będziesz żarł w ten sposób, bo się szybko przekonasz, że body load jest tak chujowy, że nie warto.
kosiziomal pisze:
To wymaga tak dużo czasu...
Nikt nie każe... To nie raj, że półnagie hurysy przynoszą fazę na srebrnej tacy i robią laskę na wejściu. Minimum zaangażowania trzeba wykazać.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 18 / / 0
> Nie będziesz żarł w ten sposób, bo się szybko przekonasz, że body load jest tak chujowy, że nie warto.
że co ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".