Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Na recepte. Dobra, to nie bierz nic, ewentualnie mozesz cos jakies ziolka na uspokojenie sobie pic jesli masz taka potrzebe. Dobrze sie odzywiaj zeby organizm mogl sobie lepiej z tym poradzic, jakis wysilek fizyczny tez nie zaszkodzi. I nie skupiaj sie W OGOLE na efektach odstawiennych. To powinno pomoc. No i faktycznie nie bierz teraz na siebie za duzo obowiazkow, raczje odpoczywaj i zajmuj sie czyms lajtowym.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
polak2007 pisze:

..mój lekarz jak byłem ostatnio na wizycie to powiedział że we wrześniu-październiku następny raz, i wtedy będziemy odstawiać te tabletki, bo żebym je jeszcze brał teraz bo może być stres przy rozpoczęciu nowego roku szkolnego bo nowa uczelnia itd, ale ja nie czuję żadnego stresu przed tą sytuacją to postanowiłem, że będę odstawiać sam,
... leczyles sie ladnie grzecznie a teraz postanowiles byc mundrzejszy od doktora ... qrwa
wiesz co masz za swoje ... gdybys sluchal lekarza obylo by sie bez tych cyrkow ...
ja wiem ze sa lekarze idioci ale bez jaj ....

a benzo se bez recepty geniuszu kupisz w lokalnej aptece napewno maja promocje na wszystkie slabsze benzo bo teraz sezon letni i duzo wyprzedazy ;)

peace
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
ooo pisze:
... leczyles sie ladnie grzecznie a teraz postanowiles byc mundrzejszy od doktora ... qrwa
wiesz co masz za swoje ... gdybys sluchal lekarza obylo by sie bez tych cyrkow ...
ja wiem ze sa lekarze idioci ale bez jaj ....

..ale dlaczego niby być mądrzejszym od doktora? ]
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2009 przez polak2007, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
te pytania moglbys zadac lekarzowi ... ale wolisz lokalnym cpaka :D

i czego nie zrozumialem - odstawiasz leki pomimo ze lekarz zaplanowal to na pozniej ... gdybys zaczekal napewno otrzymal bys odpowiednie /medyczne/ wsparcie i porade od fachowca a nie od cpakow :)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Tak, tylko że napisałem jaki lekarz podał powód tego żebym odstawiał we wrześniu, i dlaczego wolę robić to teraz..

Ale sytuacja się zmieniła trochę..bo dostałem jakąś chwilę słabości, bo kurwica mnie bierze od tego wszystkiego i w ogóle bez myślenia wziąłem sobie połknąłem tabletkę 75 MG, sam nie wiem po co :/ ..

Poradźcie mi najlepsze i najbardziej bezbolesne rozwiązanie, co teraz robić? Po 4 dniach przerwy znowu wziąłem 75 MG, to co robić teraz, póki nie mam tabletek 37,5 MG,tak żebym do niedzieli i przez tydzień był "normalny"..tzn. brać od jutra jeszcze przez ten okres wyjazdu 75, i jak wrócę kupić sobie pudełko 37,5 i wtedy brać jakiś czas 37,5 MG i wtedy może będzie trochę bardziej bezboleśnie?

BŁAGAM WAS! PORADŹCIE COŚ!!

Rozwiązanie 1 - Jutro zaczynam znowu brać 75 MG, i biorę do czasu powrotu do domu czyli jeszcze półtora tygodnia, później kupuje tabletki 37,5 MG i biorę je jakiś czas, będzie wtedy z mniejszymi skutkami ubocznymi jak 37,5-0 niż teraz jak schodziłem 75-0 ? Wtedy wyjdzie na to że te 4 dni męczarni były na darmo no ale cóż..Jeśli jutro bym znowu wziął 75 to wtedy ustają te skutki uboczne, no nie?

PODAJCIE WASZYM ZDANIEM NAJLEPSZE ROZWIĄZANIA TEJ SYTUACJI TAK ŻEBYM CAŁY NAJBLIŻSZY TYDZIEŃ BYŁ BEZ SKUTKÓW UBOCZNYCH A PÓŹNIEJ MIEĆ JE JAK NAJMNIEJSZE..A gdybym zrobił tak jak podałem powyżej i brał te 37,5 MG z około miesiąc to wtedy w ogóle coś ubocznego bym poczuł? Błagam to dla mnie sprawa życia i śmierci..

co robić??!!
  • 11 / / 0
sorry że spamuje ale potrzebuję bardzo pilnie odpowiedzi..kto pomoże?
  • 684 / 10 / 0
Jedz te 75 mg co Ci te kapsuleczki w zyciu przeszkadzaja. Jak bedzie trzeba to za 2 lata odstawisz.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Można też zmniejszać dawke biorąc coraz rzadziej. Np raz na 2 dni potem raz na 3 itd.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 693 / 7 / 0
Jogurt ale jaki okres półtrwania ma wenlafaksyna? Jeśli około doby to jeśli mówisz zeby brać co 2 dzień to właśnie w ten dzień w którym nie weźmiesz mogą już się w zasadzie pojawiać efekty odstawienia ssri. ;>
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
aree1987 pisze:
Jogurt ale jaki okres półtrwania ma wenlafaksyna? Jeśli około doby to jeśli mówisz zeby brać co 2 dzień to właśnie w ten dzień w którym nie weźmiesz mogą już się w zasadzie pojawiać efekty odstawienia ssri. ;>
Okres półtrwania zalerzy tez od dawki i akumulacji. W każdym razie półtrwanie to nie koniec działania. Paroksetyna ma kolo doby T1/2, a dziala jeszcze 3 dni.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.