Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Piszę tutaj pierwszy raz, ale przez bardzo długi okres czasu obserwowałam to forum. Nie wiem, czy pytanie pasuje do tematu , ale wydaje mi się, że tak. Otóż kilka dni temu [ dokładnie w piątek ] po dwutygodniowej przerwie zafundowałam sobie straszny rozpiernicz w synapsach [ prawie 4 g dosyć dobrej jakości prochu w jakieś 12 godzin ]. Od soboty niemiłosiernie boli mnie serce [ nigdy wcześniej nie zdarzało mi się coś takiego po fecie. ], robi mi się słabo + drętwieje mi lewa ręka. Czy ktoś wie co to może być? [ i ewentualnie jak temu zaradzić. ]
Na razie wszystko w zasadzie jest w porządku, ale planuje przestawić się na tryb fukania tylko okazyjnie.
I jeszcze takie pytanie - jak się ma feta do "naprawionej" wady zgryzu? Czy jest możliwość, że się wróci? Ortodonty o takie rzeczy głupio pytać.
Fryderyk Nietzsche
WhiteMan46 pisze:ale że chodzi Ci o to czy taka wada może wrócić w związku ze "szczękościskiem" tzw?
Nie mogę znaleźć jakichś konkretnych informacji na temat wpływu amfetaminy na zęby. Byłabym wdzięczna za jakieś źródło, czegoś konkretnego. Wiem tylko tyle, że "feta niszczy zęby", ale nie wiem dlaczego i na jakiej zasadzie i czy rzeczywiście.
Fryderyk Nietzsche
@Arachne, ja na noc zakładam płytki na zęby, coby utrwalić równiutki zgryz po stałym aparacie - to mnie na razie uspakaja. Właśnie ze względu na te ząbki kiedyś całkowicie skończę z fetą, są dla mnie zbyt cenne i zbyt dużo w nie zainwestowałam (w zasadzie to nawet nie ja
U Ciebie widzę dwie możliwości - albo rzeczywiście zaczynają krzywić Ci się ząbki, albo to zwykłe paranoje. Jeśli po odstawieniu zauważysz, że rzeczywiście coś jest z nimi nie tak, to nie fukaj więcej, szkoda zębów.
A teraz z innej beczki.
Krew mi cieknie z nosa trzeci dzień. Nawet dziś odmówiłam sobie zaplanowanej kreski, ale dalej mam zakrwawiony nos w środku. Nie wiem co robić. Myślałam, żeby posmarować nosek w środku kremem, o ile ma to jakiś sens.
Fryderyk Nietzsche
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.