Rozgraniczajac dawki, 75-100 wzietych z rano stymulowalo samo z siebie, nawet bez kofeiny, jednak dzialanie przeciwdepresyjne było zbyt male. Dodatkowe 100 zaczelo dzialac nasennie, że po takiej dawce bez kofeiny trudno egzystowac.
Biorac 200-300 odrazu+60-90mg mianseryny - mozna tak powiedziec, tyle że odwrotnie - stan w ktorym wprost zasypiasz na stojaco, pare razy na wykladach zdarzalo mi się przysypiac-cos notowalem i znowu przysypialem normalnie sluchajac wykladu.
Odwrotny agonizm receptorow histaminowych H1 to formalnie dzialanie uspokajajaco-przeciwlekowe, ale jak to że wszystkimi anksjolitykami - we wiekszej dawce dzialaja nasennie.
Probowales mianseryny? Ona dziala nieco podobnie do tego dzialania - poniekad poprawia prace mozgu (dziala nootropowo)+przeciwdepresyjnie+nasennie (ten sam mechanizm+ oddzielny poprawiajacy jakosc snu).
Przeciwdepresyjny - tzn. Blokujacy recki 5-ht, czy to sprawdzone info - nie wiem, bo blokada wychwytu zwrotnego a uwalnianie neuroprzekaznikow przez dzialanie na receptor to 2 rozne rzeczy).
Pamietaj że sen przerywany nie jest dobry - jeżeli nie zwiekszysz dawki, ani nie przerzucisz się na melatonine/mianseryne - mozesz miec powazne problemy zdrowotne
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Suchość w ustach - niestety, ale szczeg. teraz w zimę trzeba sie zaopatrzyć w nawilżacz
Widziałem rękę jego
[...]
Suchość w ustach - moze przeszkadzać, ale dzieki temu jest zablokowany sporadyczny ślinotok, występujący bez zażycia jakichkolwiek leków i bez przeszłego leczenia sie czymkolwiek mocniejszego kalibru.
Amitryptylina to jak pieprzyła :D na kolokwium oglądałem prace z wszystkich mozliwych stron chcąc uniknąć proszenia profesor o czytanie mi poleceń :D
Widziałem rękę jego
[...]
I spać się nie dało.
Za to jak zapaliłem zielone będąc na ami, to moje gardło było suche jak piasek na pustyni.
Gdyby nie uboki dalej bym się nią leczył. Jednak lekarz powiedział, że 5 dniowe zaparcia to nie jest coś "normalnego"
U mnie np. to działanie rewelacyjnie eliminowało wzdęcia, którym nawet espumisan nie mógł zaradzić.
Pozatym - senes, siemie lniane lub co innego i mozna jakos to przetrwac :D
Widziałem rękę jego
[...]
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.