Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ale powiem tak. podchodzę do życia pragmatycznie. Jestem teraz w trudnej sytuacji życiowej, nawet dla człowieka bez stanów lękowych. Koniec studiów, znalezienie dobrej pracy, odpowiedniej partnerki na życie. Niewątpliwie lorafen bardzo pomaga w tych kwestiach. Nie twierdzę, że jak będę bardziej ustabilizowany w życiu to nie dam sobie z nim spokoju.
Jeśli w tym momencie alternatywą ma być psychoterapia, która nawet przy 100% zaangażowaniu przez niewiadomo ile czasu, nie daje żadnych gwarancji. Nie chcę później mieć poczucia, że zmarnowałem jakieś szanse, bo "jakiś" lekarz uznał, że nie mam prawa brać czegoś co mi pomaga. Pomaga w sensie "tylko" dorównania innym, lęki, depresja to w końcu choroby.
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..
ej. no? huj!
ejnohuj
i dużo KIECZUKU szefowo
Psychologów jest dużo. Przyznaję, że niektórzy to debile ale nie warto się zrażać tylko trzeba szukać odpowiedniego.
Szczerze życzę tobie powodzenia.
B.
Jaki masz staż w benzo? Pisząc długi okres miałem na myśli 3-4 lata minimum (tyle ja biorę).
Ja siedzę w tym z półtora miesiąca, tylko diazepam i klony, raczej nic innego, więc chyba trudno nie będzie, nie? Teraz to muszę wpierdalać duże ilości bo mam skręta, ale jak minie to myślę, że zmniejszę dawkę. 56h minęło od ostatniej dawki opiatu...
benzodxm pisze: Zebys sie nie zdziwil z tymi benzosami. Ale jestes twardy, wiec moze Ci sie uda.
Brałem też Lorafen, Zolsane, estazolam i klony ale nie miałem problemu z odstawieniem. Najgorszy był ten jebany Xanax...
Pocieszyłeś mnie, dzięki
P.S.
Jadłem tylko rolki i klony.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.