Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 49 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanKalahan »
W zasadzie wszystko co piszesz jest prawidłowe i wdawanie się w polemikę nie ma sensu, bo jesteśmy (zapewne) w podobnej sytuacji. Może trafiałem na kiepskich psychoterapeutów. Ale wkurza mnie jak ktoś ziewa jak ja się wywnętrzam.

Ale powiem tak. podchodzę do życia pragmatycznie. Jestem teraz w trudnej sytuacji życiowej, nawet dla człowieka bez stanów lękowych. Koniec studiów, znalezienie dobrej pracy, odpowiedniej partnerki na życie. Niewątpliwie lorafen bardzo pomaga w tych kwestiach. Nie twierdzę, że jak będę bardziej ustabilizowany w życiu to nie dam sobie z nim spokoju.

Jeśli w tym momencie alternatywą ma być psychoterapia, która nawet przy 100% zaangażowaniu przez niewiadomo ile czasu, nie daje żadnych gwarancji. Nie chcę później mieć poczucia, że zmarnowałem jakieś szanse, bo "jakiś" lekarz uznał, że nie mam prawa brać czegoś co mi pomaga. Pomaga w sensie "tylko" dorównania innym, lęki, depresja to w końcu choroby.
-(...) a mój wnuczek zostanie pilotem.
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..

ej. no? huj!

ejnohuj

i dużo KIECZUKU szefowo
  • 3219 / 395 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Jedyna gwarancja jaką masz w życiu to ta, że w końcu kiedyś zdechniesz. Marnujesz szansę nie lecząc swoich chorób tylko usuwając objawy przy pomocy leków. Ale to do czasu. Zastanów się co zrobisz jak organizm się przyzwyczai do benzo i nawet 4 mg klona nie usunie ci lęków (ja doszedłem do tego etapu). Słusznie zauważyłeś że jestem w podobnej sytuacji, tzn byłem bo sądząc po tym co piszesz o studiach masz koło 24 lat, ja jestem trochę starszy i żałuję bardzo że nie zdecydowałem się na terapię tylko wpierdalełem benzo. Bo to droga donikąd.

Psychologów jest dużo. Przyznaję, że niektórzy to debile ale nie warto się zrażać tylko trzeba szukać odpowiedniego.

Szczerze życzę tobie powodzenia.

B.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Blu:
Jaki masz staż w benzo? Pisząc długi okres miałem na myśli 3-4 lata minimum (tyle ja biorę).
Biore kilka lat (ok.4) i nie zaluje.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Uhhh. To ja już chyba zakończę tą przygodę. Na mnie sertralina w dawce 100mg/d działa super na lęki, fobię społeczną, natręctwa więc odstawie to gówno w pizdu. Niech tylko od opiatów się odtruję a potem będzie ok.

Ja siedzę w tym z półtora miesiąca, tylko diazepam i klony, raczej nic innego, więc chyba trudno nie będzie, nie? Teraz to muszę wpierdalać duże ilości bo mam skręta, ale jak minie to myślę, że zmniejszę dawkę. 56h minęło od ostatniej dawki opiatu...
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Zebys sie nie zdziwil z tymi benzosami. Ale jestes twardy, wiec moze Ci sie uda.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 432 / 13 / 0
benzodxm pisze:
Zebys sie nie zdziwil z tymi benzosami. Ale jestes twardy, wiec moze Ci sie uda.
Jestem miękki jak mój chÓj po kresce dobrej fuki :/ Tzn. moja psychika. Klony się skończyły. Lekarz mnie wyjebał z gabinetu... Bez szans...
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ciekawe jak to jest z tymi benzosami że jedne odstawia się lepiej a inne gorzej. Ja wjebałem się kiedyś mocno w Xanax i odstawienie było dla mnie największym kopem w dupe jaki kiedykolwiek dostałem w życiu. Dzięki temu boje się benzodiazepin, co prawda czasem sobie coś tam zarzuce do kodeiny ale strach przed ponownymi objawami odstawiennymi powstrzymuje mnie od wpadnięcia w ciąg.
Brałem też Lorafen, Zolsane, estazolam i klony ale nie miałem problemu z odstawieniem. Najgorszy był ten jebany Xanax...
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Tak to userd jest z tymi benzosami, ze te ktore dzialaja najsilniej przeciwlekowo (czytaj lorafen i alprazolam) i najlepiej poprawiaja nastroj najtrudniej odstawic. Lorafen, pisalem juz o tym kiedys uzaleznia silnie psychofizycznie juz po 2 tygodniach stosowania! (u wiekszosci leczacych sie nim, nawet w dawkach leczniczych) Ja moge powiedziec od siebie, ze po miesiacu brania xanaxu w dawkach 3-5 mg dziennie mialem taka zwale (ze tak to nazwe w skrocie), ze pala siada, a po pol roku brania klona w dawkach srednio 2 mg (na poczatku 1 mg dziennie wystarczal, czasem sie bralo po 4-8 mg, najczesciej 2-3 mg) i w miare naglym odstawieniu nie mialem praktycznie zadnej zwaly (nie liczac przyspieszonego bicia serca i gorszego spania przez kilka pierwszych dni, psychicznie nie mialem zadnych lekow, paranoi itp.itd.). A wlasnie leki, paranoje, rzeczy ogolnie nazywane koszmarem wystepuja po benzosach, ktore wymienilem wczesniej, czyli po lorafenie i alprazolamie. Klon bywa czesto nazywany szatanska benzodiazepina, ale imho lorafen i alpra sa o wiele gorsze. Dlatego jak ktos sie decyduje na uzywanie benzodiazepin to niech sie decyduje na mniejsze zlo i bierze takie benzo jak: bromazepam, relanium, ewentualnie klonazepam (ktory dzialaniem przeciwlekowym dorownuje lorafenowi i alprazolamowi, z wlasnych doswiadczen stwierdzam, ze dzialanie przeciwlekowe klonazepamu to ~80% dzialania przeciwlekowego lora i alpra). Ogolnie kazde benzo trudno odstawic, bo jak masz to bierzesz. Male tabletki szczescia, ktore sa silnymi narkotykami. Jak ktos ma naprawde problem z lekami, paranojami to niech lepiej zglosi sie do psychiatry , bo objawy lekowe i ogolnie zwany "koszmar" po odstawieniu benzo rosnie x 100.
  • 432 / 13 / 0
Pocieszyłeś mnie Gargamelu. Ja jadłem przez póltora miecha, tzn. jem, zjadłem ostatnie 1mg klona nie wiem kiedy, wczoraj albo przedwczoraj i już tego nie ruszam bo psychiatra mnie wyjebał a SSRI działa. Jak coś to browarka se na sen strzelę i już.

Pocieszyłeś mnie, dzięki :*

P.S.
Jadłem tylko rolki i klony.
  • 324 / 6 / 0
Ale sie wkurwiłem , napisałem długiego posta o tym jak to sie wjebałem w benzo i mi sie skasował jakos i mnie wylogowało. Powiem w skrócie że biore benzo nałogowo od 2 miechów, awjeałem sie już po paru tygodniach. Brałem 9 różnych benzodiazepin i najlepsze sa klony i alprazolam. Biore pól paczki, czasem paczke dzieennie klonów i do tego kilka ćwiar brązu. A jak zmniejszam dawki benzo to biore kika gram helu tylko zeby sie zalevzyć i jestem trzeźwy. i tak mysle że może rzucic here i brać tylko benzo i coś lajtowego do tego bo to będzie ze 100 razy taniej.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.