Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Coen »
tak się właściwie zastanawiam, co właściwie weszło. akurat przy innej sprawie natrafiłem na tekst nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu... i z ciekawości zajrzałem (http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html). z zaskoczeniem stwierdziłem, że mowa jest tam tylko o leczeniu substytucyjnym (tekst załączam). no chyba, że się mylę i wiadoma nowelizacja nie została tam jeszcze opublikowana.

edit: chyba faktycznie się pomyliłem. nowelizacja o którym mówię pochodzi z 17 lutego. wiadoma nowelizacja była ciut później.
Uwaga! Użytkownik Coen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
To jest karygodne.Najdelikatniejsze okreslenie jakie mi przyszło na mysl. Za takie cos chcą życie człowiekowi zmarnować? Przecież nawet małe dzieci miewaja kontakt z narkotykami, i co dostana taki wyrok?
  • 14 / 2 / 0
:(
Nieprzeczytany post autor: outside »
Już ta nasz kochana marihuana nie musi być legalna , ale żeby można było mieć na własny użytek jak kiedyś. 8 lat skandal to za gwałt się mniej dostanie naprawdę nie rozumiem tych idiotów na stołkach czy ja posiadając 1 grama który starczy mi na 2 giety i spale je sam zaszkodze komuś (jesli już koniecznie mamy mówić o szkodzie :P to moge zaszkodzić samemu sobie) , absurdem jest narzucanie społoczeństwu co wolno a czego nie , alkohol wolno pić a palić nie wolno , absurd absurd i to 8 lat to juz mnie powala na kolana . Poporstu Ludzie rządzący moim zdaniem sa niezbyt uważnie nie bede ich obrazal zeby nie było :) Bo I tak wojny z dilerami i osobami spożywającyi nie wygrają , złapią jednego dila przyjdzie następnych 2 to jest zabawa w kotka i myszke , Po co toczyć wojnę , która jest z gory przegrana choćby wyrok za posiadanie wynosił 60 lat i tak będą osoby które będa palic i i tak beda dilerzy absurd absurd i głupota....
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
W czasie, gdy wiekszosc Europy zmienia swoje przepisy na bardziej liberalne, nasze populistyczne swinie z Wiejskiej staraja sie przypodobac masom i serwuja nam swoje chore pomysly na zjebanie sytuacji. W koncu juz na poczatku XX wieku behawiorysci wymyslili, ze kara to jedynie mit, ktory nie zmniejsza zachowan negatywnych (w tym przapdku: zalezy dla kogo negatywnych:))). No ale coz - zyjemy w chorym kraju, a kto sie z tym nie pogodzil, ten bedzie tylko tracil zdrowie. Moze nas jutro podbija - czego sobie i wam zycze.

P-.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
no to ja podziekuje, spieprzam z tego kraju, niech rzadzacy sami sie bawia w to gowno. (i nie chodzi tylko o ta ustawe, ale o caloksztalt :/)

Kto idzie ze mna?

Ostatni gasi swiatlo.

:( :(

edit:
ups, troche ze mnie archeolog, nie przywuazylem :( kajam sie w pokorze ;(
Ostatnio zmieniony 23 marca 2007 przez UapZBongaDym, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
panie i panowie kłaniam sie i witam, cześć wszystkim no jest jak jest mamy 2007 i świńskie kurwy nas postraszyły no i huja z tego bo nic na ulicy niezmieniły a co gorsza dla nich jest więcej towaru a i młodzież coraz młodsza ćpa i tak będzie juz do konca swiata i nikt tego nie zmieni oto sie nie bijcie juz nie takie tegie glowy nad tym pracuja. Zgadza sie zaobserwowalem ze duzo ludzi wydupcylo z kraju tego co to rzadzi trojca swieta lech, jarek i tadeusz od boga co to ma dar przekonywania ciemnoty, bo ziobro to jest tylko od wylizywania im potu z dupyla od dawna siedze w amsterdamie i tak obserwuje cala ta wiejska no i naprawde niema sie z czego smiac ten kurwa rzad to jest porazka, tragedia ja pierdole naprawde mamy tak zjebane spoleczestwo w polsce ze nic niereaguje niewieze kurwa,za skurwysyna nie wierze.to tu sex afery,przekupstwa poslow itp.i kurwa ludzie nic nie reaguja no co was kurwa pojebalo to jest niemozliwe to jest kurwa niemozliwe nigdzie.to co ten kraj jakis wybrancow jest czy ki huj.niema jakiegos hakera zeby sie w jebal do serwera rzadowego i go rozpierdalal w dzien w dzien az huja swinskim sie odniechce glupich zartow z ludzi robic,5lat za posadanie,no wziolbym jednego drugiego no i w twarz dal,a ten leptyk co to musie wydaje kurwa ze jest prezydentem niech spierdala z ziemi polskiej do wolskiej jak mu tu zle.
dziekuje za chwile uwagi wszystkim ziomka,ale kurwa musialem musialem nabluzgac bo bym nie zasnal i sorki za gramatyke i ortografie pewnie po holendersku by mi lepiej wyszlo

PS.mam ja takie osobiste magiczne zaklecie dla tej trojki swietej:
wy kurwy co narodu krzywde robicie
NIECH WASZE GOWNA OZYJA
I POCALUJA WAS W USTA

jestem ciekaw waszej opini

[Możliwe, że po holendersku lepiej napisałbyś, ale po kropce w prawie każdym języku zaczynamy zdania z wielkiej litery... Pozwoliłem sobie na poprawkę twojego postu, nie wymagamy tutaj polskich znaków, ale odrobina uwagi nad ortografią jest mile widziana. Może pomoże Ci zmiana przeglądarki. Firefox2 sam podkreśla błędnie napisane wyrazy ;) - przyp. yam'teoretyk]
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate_ »
:'( hehh... nie mam sił komentować tej ustawy :'(

... a takie Czechy?? Blisko, można w domu uprawiać a i kupić i spalić w pubie bedąc niekaranym! :) Czeski podobny do polskiego, więc nauka byłaby łatwa i przyjemna! :D
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Z takim rządem polska jednak zostanie zaściankiem europy :-(
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
[quote="dobson"]
Z takim rządem polska jednak zostanie zaściankiem europy ]

I to wszystko w czasie jednej kadencji ^_^
Trzeba czekać do wyborów.. nie ma rady :rolleyes:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.