Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 3682 / 608 / 1
Czym się charakteryzuje 3cmc na tle 3 i 4 MMC?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1933 / 450 / 4
Największą zaletą 3CMC w stosunku do rodziny MMC jest to, że niemiłosiernie żre sluzówkę zarówno nosa jak i układu pokarmowego.
To potwierdzi niemalże każdy użytkownik tego specyfiku. Inne zależności ogólnie to poczytać można w odp działach bo już ten temat był poruszany.
Po rynku krążą różne sorty teraz 3MMC/4MMC bywają także te ostrzejsze ... które delikatnie palą, ale w przyrównaniu do 3CMC to jest dosłownie "gilgotanie" a nawet niektórzy to lubią ( ja np. bardzo lubię to leciutkie pieczenie ).
Chlor wciągnięty w ilości powyżej 200mg do nosa... to jest czasami walka pomiędzy fazą a obawa o przegrodę :amfa: :kreska: :nos:
No i ten wjazd - musiałbyś to sam porównać. Dla mnie to dwie zupełnie inne bajki.
3MMC daje złudzenie takiego "efedronu" w prochu, chociaż do wjazdu metkata to jest daleko...
3CMC to jest czasami JEB i zmiata Cię z planszy przy odp dawce, mechanicznie co wielu uznać może za plus. A nawet wielu właśnie taką fazę woli od tej delikatności i pluszowości jaką daje 3MMC albo tym bardziej mefedron.
pozdr.
DXM
  • 1764 / 593 / 0
Ja tam jak wąchałem to zawsze lubiłem to pierdolnięcie w kichawę, o ile sort później dobrze klepał to wręcz wolałem, żeby piekło. No chyba, że był chujowy, to wtedy nie.
  • 5321 / 960 / 0
Łezka jak poleci to jest znak że zaraz będzie pięknie.
Per aspera as astra
Przez trudy do gwiazd

Zwolennicy walenia odbytniczego nawet sparafrazowali ten cytat

Per rectum ad astra .

Temat jest jednak o 3 mmc. Muszę przyznać ze chyba nie próbowałem.
mefa dane mi było dopiero skosztować w tym roku. Jak zacząłem się bawić w ketony to już było po banie 2015 i wjechały chlory na pełnej.
Ciekawe czemu z polskich vendorow zaden tego nie syntezuje
Czy to nie podejdzie chlorowcom czy też jest skomplikowane , półprodukty drogie ?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1720 / 275 / 0
U mnie zawsze było dziwnie z 3MMC, ja go praktycznie nie czułem w odróżnieniu od mefedronu. Nie pamiętam jakie dawki kiedyś szły, ale to były czasy kiedy jeszcze wszystkie tego typu rzeczy robiły mnie fajnie. Możliwe że 3MMC nie odczuwałem bo byłem już pod wpływem czegoś innego, ale żeby tak zupełnie nic? Ciekaw jestem jak byłoby teraz, sądzę że mając już niską tolerancję na materiały coś bym poczuł, tak jak czuję 3-CMC który kiedyś dla mnie nadawał się tylko na wypełniacz w roztworze czegoś porządnego. No i też zastanawiam się dlaczego nikt tego nie robi, pewnie jak sugeruje @ledzeppelin2 nie opłaca się bo chętnych na bank by nie zabrakło.
  • 181 / 48 / 0
17 lipca 2025ledzeppelin2 pisze:
Łezka jak poleci to jest znak że zaraz będzie pięknie.
Per aspera as astra
Przez trudy do gwiazd

Zwolennicy walenia odbytniczego nawet sparafrazowali ten cytat

Per rectum ad astra .

Temat jest jednak o 3 mmc. Muszę przyznać ze chyba nie próbowałem.
mefa dane mi było dopiero skosztować w tym roku. Jak zacząłem się bawić w ketony to już było po banie 2015 i wjechały chlory na pełnej.
Ciekawe czemu z polskich vendorow zaden tego nie syntezuje
Czy to nie podejdzie chlorowcom czy też jest skomplikowane , półprodukty drogie ?
Rzeczywiście 3-MMC od dłuższego czasu jest trudno dostępne, a pamiętam jak ok. 2 lata temu bez problemu można było kupić towar dobrej jakości za śmieszne pieniądze.
Wydaje mi się, że na metafedron jest mniejszy popyt, bo ludzie są przyzwyczajeni do chlorowców. Koleżka jak brał różne bieda ketony na testy to zawsze mówił, że najlepiej schodziło właśnie 3-CMC.
  • 9584 / 1889 / 2
3mmc brałem za czasów legala. I jego największą wada była mega depresja po zabawie. Po żadnym chlorze nigdy tak nie miałem tylko przy chłodach znów był efekt zmęczenia fizycznego. Tak samo jak nigdy takiego ciśnienia nie miałem jak po 4mmc. każda z tych substancji ma swoje działanie tak samo jak swoje uroki i porównywanie ich nie ma większego sensu. Bo to co jednemu pasuje innemu nie będzie pasować.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1933 / 450 / 4
@Stteetart dokładnie jest tak jak piszesz...

w sensie "bo to co jednemu pasuje innemu nie będzie pasować"

Widzisz, ja z kolei po 3MMC nigdy ale to kurła nigdy nie miałem nie przyjemności, zawsze:
- zajebisty sen
- zajebisty sex
- zajebisty nastepny dzień a nawet to trwało do 3 dni ... takie fajne poczucie "zajebistości" i że wszystko jest ok.

- i tak... mega parcie na dorzutkę, te dni niby były spoko, ale ciągle w głowie było, ogarnij sobie sztukę, dwie i leć dalej.
- też wtedy jak latałem na 3MMC to dawki raczej leciały w okolicach sztuka, max 2 ... do 3G dochodziłem bardzo bardzo rzadko ( na dobę ) ... przerwy około tygodnia i kopało zawsze tak samo.

Substancja moim zdaniem jest nawet bardziej wciągająca w tym złym sensie niż mef.
ale to tak jak na początku wiadomości pisałem, tak na mnie 3MMC sobie działało...
zupełnie inaczej niż np 3CMC, po którym dochodzę do siebie kilka dni.
- wywalony fizycznie
- upośledzony psychicznie ( jakby mózg nie ogarnia normalnie świata i wszystko Cię wkurwia )
- do tego poparzenia nosa / przełyku
u mnie 3MMC wygra zawsze z 3CMC ...
DXM
  • 177 / 27 / 0
Ja natomiast miałem jak @Stteetart po zabawie z 3mmc. Mega depresyjne stany i olbrzymi smutek po skończonej zabawie. Jednak mam spory sentyment do tego Ketona. Nie zapomnę nigdy pierwszej bombki z 250mg i tego jaki wjazd był oraz euforia.
Przedstawienie musi trwać.
  • 9584 / 1889 / 2
Sentyment zostaje choćby przez to, że bardzo mocno uderza w hormony i neuroprzekazniki. Ja pamiętam, że sortów miałem przez te kilkanascie miesiecy bardzo dużo. Można powiedzieć, że w ciągu miesiąca miałem 3-5 sortów.
A każde odstawienie mmc to kompletne rozbicie. I myślenie jak tu skołować kasę na kolejny pakiet. Dobrze, że to już za mną.

Dziś gdybym miał wrócić do RC to bk to statnia grupa substancji której bym szukał.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.