4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1933 / 449 / 4
03 marca 2025Merx pisze:
idz w kierunku diagnozy adhd i przestan cpac stimy bo sa w chuj neurotoksyczne u osob z adhd, nie wspominajac o takich dawkach. dobrze radze, serio.
z tym adhd to już jest ostra diagnoza, może pozostańmy przy tych najbardziej realnych ( co nie znaczy, że adhd tutaj wykluczam żeby nie było )

1. ogólnie osoby, które długo lecą na stimach a potem przesiądą się na mefedron ... odczuwają senność, zwł przy zapodaniu jednorazowej dawki
2. fakt jest faktem i oralne zapodanie mefa ma dość spore znaczenie ( zobacz chociażby co się dzieje z typowym serotoninowym kosiorem 4CMC ten praktycznie działa tylko oralnie )
3. jest opcja, że typu jest może na coś najzwyczajniej w świecie uczulony, a tym alergenem był smyrnięty ( przypadkiem ) owy mefedron, który spożył.
4. Pytanie jak spożytkowane było to 3G, co robiłeś w trakcie czy się dojeżdżałeś na jakiejs imprezie czy do tego leciał alko? szlugi? inne używki?

Tak od siebie dodam, że doświadczałem po nocach na towarze podobnej sytuacji, zero jazdy, kardiozwał itp scen.
kończył mi się towar najzwyczajniej w świecie kładłem się spać i wysypiałem się - na prawdę bardzo dobrze!
Ja bym tu nie szukał jakiegoś dziwnego działania, bo to w sumie... normalne.

Dziwne... to jest wtedy, kiedy smyrasz kreske... i do 10 min chcesz się położyć spać... tutaj badanie przyczyn bez ogólnego przebadania organizmu to wróżenie z fusów.
DXM
  • 77 / 18 / 0
U mnie mefedron powoduje bezsenność. Nie taką hardcorową jak np speed tj czuje, że jest w stanie ją pokonać parę piw i np joint, a nie tylko benzo, ale daleko temu do lekkości snu a jak już jest to mam koszmary i uczucie spadania, ale to przy serotoninie szalejącej jest u mnie i myślę u wielu osób normalne.
  • 9486 / 1865 / 2
06 marca 2025Merx pisze:
04 marca 2025ZemstaKlefedronu pisze:
Dlaczego są szczególnie szkodliwe przy ADHD? Bo nic nie znalazłem
to zrób dokładny research w badaniach klinicznych, nie artykułach naukowych xD jest tego od ch*ja i jeszcze trochę
Większość ludzi przyjmująca beta ketony będzie mieć objawy ADHD. Przyczyną jest prosta - rozklekotane hormony i deficyt dopaminy.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 112 / 40 / 0
@Stteetart Również dużo osób z ADHD ciągnie do używek. Właściwie większość ludzi, regularnie biorących, jakich znam było zdiagnozowanych. A tych niezdiagnozowanych jest pewnie realtywnie dużo, szczególnie przy lżejszych objawach inattentive ADHD, przelatujących jakoś przez życie. Pewnie odsetek osób uzależnionych na jakimś etapie życia zawiera sporo niezdiagnozowanych osób, które rekompensują sobie waleniem jakiś element życia.
  • 91 / 26 / 0
Na marginesie napisze, że senność która występuje po zażyciu mefedronu może mieć też związek z chorobami somatycznymi, chociażby uszkodzeniem wątroby.

Oczywiście nie strasze i daleko od tego typu ocen, bo powodów jest naprawdę mnóstwo, niemniej jednak warto mieć to na uwadze.
  • 3633 / 598 / 1
Tej,
Ja też byłem zdziwiony że po mefie mogłem iść spać zupełnie inaczej niż po krajówce albo innych beta czy po kocie.

Ta stymulacja chwilę trwa ale ustępuje u mnie po godzinie. Nigdy nie zrobiłem więcej niż 0,5 w dobe. Albo może tak- sztuka na dwóch przy czym ja jestem kociarzem a druga osoba to weekendowy imprezowicz który doyjeżdża mefa tak ze dwa razy w miesiącu.
Na mnie nie zrobił wrażenia, Jestem rozczarowany tyle się nasłuchałem.
Biorę poprawkę na to że mogę być już wyprofilowany jak polna droga która dorobiła się kolein pod kołami wozów jeżdżących nią przez 10 lat.
Znaczy się ci wszyscy amatorzy mefedronu albo żyją we mgle, jedząc przez całe życie psią karmę bo nie próbowali schabowego (porównanie z forum) i wyciągając rękę w stronę tego mitycznego profilu działania, niestety docierają do połowy drogi i już się tam zatrzymują. Tymczasem tuż za rogiem łasi się kot, czarny jak smoła, pachnący wiśnią, doktorem pepperem, z workiem marcepanu na plecach...
Kurwa, Albo to ja już jestem sfatygowany albo mef jest przereklamowany i wyciąga jedynie 50% szybkości kota we wrotkach.
%-D
4mmc ma wyraźną (jak dla mnie) nutkę serotoniny i na drugi dzień mam nawet efekt antydepresyjny i dobry humor.
Szkliste duże wilgotne oczy i zapchany nos. Po jakimś czasie, całkiem szybko ten rush spada, ciężko mi się nim "dobić ". (Chociaż jak dla mnie laur zwycięstwa należy się alfie jeśli o to chodzi :D)

Istotnie można po nim iść spać i to całkiem szybko po ostatniej porcji (pod warunkiem że to nie jest ciąg że w weekend zżeracie piątkę solo)
Tak jak wspominałem – jeśli mam mniej więcej niż 0,5 przebiegu to mogę lajtowo się położyć.

Spostrzeżenie: 4 MMC opisany jest jako środek stymulujący i empatogen- tak jak MDMA. Po ekstazy, kiedy już się stopie, też mogę iść spać i w sumie to mnie z senność ogarnia całkiem przyjemna.
W pewnej części podobnie działa na mnie mef ale odpowiednio słabiej, parę razy.
Ciekawe czy inni też widzą częściowe podobieństwo w tym względzie to znaczy jeśli chodzi o ten poboczny sero profil.

@DuchPL kot czy mewa?
🐈 Vs 🐦
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 9486 / 1865 / 2
Od lat pisałem, że mefedron to nic wielkiego, żaden jak to niektórzy pisali "krul" tylko kolejny b-k.
Na dodatek toksyczniejszy od np klefedronu.

Z perspektywy czasu i minionych lat co najmniej kilka substancji było lepszych. Mdai było nudnawe ale spokojne, 4-FMA dawało fajną delikatna euforię i na odpoczetym organizmie można było się pobujać kilka h na spokojnej dawce, 5-MAPDB taki benzofuranek, miałem to w kryształku, 3-FPM fajny laurowy stymulant (przy czym działa dość długo)

Bk tworzy u człowieka jego własny świat.. świat z którego ciężko potem wyjść.
Wchodzić i głosować
  • 2990 / 1646 / 35
@Stteetart całkowicie zgadzam się z tobą mefedron to kilka razy i mi wystarczy. Te środki co napisałeś zdecydowanie tak.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1978 / 258 / 0
09 marca 2025Stteetart pisze:
Od lat pisałem, że mefedron to nic wielkiego, żaden jak to niektórzy pisali "krul" tylko kolejny b-k.
Na dodatek toksyczniejszy od np klefedronu.

Z perspektywy czasu i minionych lat co najmniej kilka substancji było lepszych. Mdai było nudnawe ale spokojne, 4-FMA dawało fajną delikatna euforię i na odpoczetym organizmie można było się pobujać kilka h na spokojnej dawce, 5-MAPDB taki benzofuranek, miałem to w kryształku, 3-FPM fajny laurowy stymulant (przy czym działa dość długo)

Bk tworzy u człowieka jego własny świat.. świat z którego ciężko potem wyjść.
Bo go nigdy nie jadłeś, jak byś spróbował to byś wiedział jaki to jest wypierdol z kapci.
Na dłuższą metę żaden keton nie jest fajny ;)
Te substancje które wymieniłeś to wogóle nie maja podjazdu do 4mmc.
  • 9486 / 1865 / 2
Ale nie piszesz w ogóle o kontekście działania. Serio dla Ciebie np mefedron jest dobry na imprezę czy do posiedzenia ze znajomymi ?
Szczękę zaciska, słowa lecą jak z karabinu i pocisz sie jak pojebany. No naprawdę, bania życia.
Jak już się spotykam że znajomymi w większej grupie to mefedroniwrzy unikamy jak ognia. Najmniej komunikatywni, że wszystkich.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.