Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ja z benzo mialem duzo do czynienia, ciezko mi sie wypowiadac o piekle gdy cpalem te krotko dzialajace dlugi i duzo, bylo ciezko ale problem okazał sie glebszy psychicznie, mysle ze zejdziesz z tego w miare lagodnie bo z takiej dawki bardzo szybko bedzie przerzucic sie na diazepam, i tak z pol roku obcinac powinno byc znosnie.
Ale problem nie okazuje sie w samym zejściu tylko wielce wysokim prawdopodobieństwie ze predzej wrocisz i jeszcze dopieczesz dawki.
Jak odlecisz w ten benzodiazepinowy high to jestes stracony, czeka Cie prawdziwe piekło za zycia.
Ja biore bo i tak czuje sie martwym czlowiekiem, ale moze sie kiedys cos odmieni, wiec nie doprowadzam sie do cpunskiej patologii, ale tak nadal jestem chory można powiedziec tylko dostalem tyle razy „w morde” ze pilnuje zeby byc wysokofunkcjonujacym nade wszystko.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
NARA NA POWĄZKACH
A jaka jest prawda nikt nie będzie ci wstanie pomóc jeśli nie jesteś wstanie pomóc sobie sam.
Głębokie i zachęcające do refleksji.
It's not going to be fun.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.