Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Zdecydowanie gdybym miała wybierać wybrałabym chali no 8, gdyż jest dużo mocniejsza od mimozy, a poza tym jest dużo bardziej „energetyczna”. Brakowało mi w przypadku mimozy tej energii. Po wywarze z mimozy i ruty czułam się na tyle ociężała i senna, że nie chciało mi się nawet wstać i dopić tej resztki co została w kubeczku. Inaczej wygląda to z chali numer 8, w jej przypadku widziałam także emanacje przedmiotów, a w przypadku mimozy nie.
1.
-wywar gotujemy w garnku nr.1 ~3h
-odcedzony wywar do garnka nr.2, a odfiltrowaną rośline dajemy z powrotem do garnka nr.1 i zalewamy wodą
2.
-ponownie gotujemy wywar przez 3h
-zlewamy wywar jak poprzednio do garnka nr. 2 zaparzając i redukując odlany wywar do objętości ~100ml. B.caapi wrzucamy ponownie do nowej 2,5l wody.
3.ostatni raz zagotowujemy B.caapi przez 3 godziny
-filtrujemy jak poprzednio wywar do garnka nr.2 i redukujemy odparowując cały zebrany z 3 gotowań do objętości ~200ml. Rośline wyrzucamy.
tak to ma wyglądać? Z każdego odfiltrowania zbierać wywar do jednego garnka a porem go odparować do ilości ~200ml?
Wieczny_Szaman pisze:tak to ma wyglądać? Z każdego odfiltrowania zbierać wywar do jednego garnka a porem go odparować do ilości ~200ml?
Rośliny mielimy na proszek w młynku do kawy. Używamy wody destylowanej, nie kranowej. Dobrze namaczać przed gotowaniem 24 godziny zakwaszona wodą (zalać gorącą wodą). Wodę zakwaszamy - sok z połowy cytryny na pół litra wody. Wywaru nie gotujemy, tylko parzymy, nie wolno doprowadzić do wrzenia (bąbelki). Lepiej gotować caapi i chali osobno, gdyż chali łatwiej się ekstrahuje z uwagi na mniejszą ilość materiału roślinnego. Poza tym w przypadu caapi przeprowadzałam ok. 4-5 ekstrakcji, a chali – 3. Nigdy nie gotowałam 3 godzin, zawsze to było 45-60 minut na cykl.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.