Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Zdecydowanie gdybym miała wybierać wybrałabym chali no 8, gdyż jest dużo mocniejsza od mimozy, a poza tym jest dużo bardziej „energetyczna”. Brakowało mi w przypadku mimozy tej energii. Po wywarze z mimozy i ruty czułam się na tyle ociężała i senna, że nie chciało mi się nawet wstać i dopić tej resztki co została w kubeczku. Inaczej wygląda to z chali numer 8, w jej przypadku widziałam także emanacje przedmiotów, a w przypadku mimozy nie.
1.
-wywar gotujemy w garnku nr.1 ~3h
-odcedzony wywar do garnka nr.2, a odfiltrowaną rośline dajemy z powrotem do garnka nr.1 i zalewamy wodą
2.
-ponownie gotujemy wywar przez 3h
-zlewamy wywar jak poprzednio do garnka nr. 2 zaparzając i redukując odlany wywar do objętości ~100ml. B.caapi wrzucamy ponownie do nowej 2,5l wody.
3.ostatni raz zagotowujemy B.caapi przez 3 godziny
-filtrujemy jak poprzednio wywar do garnka nr.2 i redukujemy odparowując cały zebrany z 3 gotowań do objętości ~200ml. Rośline wyrzucamy.
tak to ma wyglądać? Z każdego odfiltrowania zbierać wywar do jednego garnka a porem go odparować do ilości ~200ml?
Wieczny_Szaman pisze:tak to ma wyglądać? Z każdego odfiltrowania zbierać wywar do jednego garnka a porem go odparować do ilości ~200ml?
Rośliny mielimy na proszek w młynku do kawy. Używamy wody destylowanej, nie kranowej. Dobrze namaczać przed gotowaniem 24 godziny zakwaszona wodą (zalać gorącą wodą). Wodę zakwaszamy - sok z połowy cytryny na pół litra wody. Wywaru nie gotujemy, tylko parzymy, nie wolno doprowadzić do wrzenia (bąbelki). Lepiej gotować caapi i chali osobno, gdyż chali łatwiej się ekstrahuje z uwagi na mniejszą ilość materiału roślinnego. Poza tym w przypadu caapi przeprowadzałam ok. 4-5 ekstrakcji, a chali – 3. Nigdy nie gotowałam 3 godzin, zawsze to było 45-60 minut na cykl.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.