14 lutego 2021joachimm pisze: Mam mało postów i muszę czekać na zatwierdzenie przez moda każdego mojego wpisu, aż nie osiągnę jakiejś tam ilości postów. A ze nie chcę czekać aż ktoś klapnie mojego posta a już na to jakiś czas czekam to zarzucam mix, o który pytałem w tamtym poście. Zdam tu relacje, jak ten mix zadziałał.
Pytałem o połączenie MDMA z kodą (MDMA+kodeina), czy takie połączenie ma sens?
Jakieś ponad 2h temu zarzuciłem MDMA, ok. 200mg, teraz chcę dorzucić do tego 240mg kody, które normalnie dobrze mnie robi, bo nie mam jakiejś ogromnej tolerki.
Zarzuciłem teraz tę kodę i pól h od wzięcia (po takim czasie zwykle odczuwam działanie kody) sam nie wiem czy działa czy nie. Na pewno mnie uspokoiło, ale nie czuję aby ta koda w ogóle wlazła. Więc chyba nie polecam tego mixa, choć jest przyjemnie. Ale czy ta przyjemność ma coś wspólnego z tym że dorzuciłem kode? Nie mam pojęcia. Na pewno nie jestem tak bardzo pobudzony, jak byłem 30 min temu.
Mija godzina od dorzucenia kody. Z opóźnieniem ale się załadowała. Wlazła subtelnie i działa subtelnie. Da się ją wyczuć, uspokoiła, oczka się przymykają, jest bardzo przyjemnie i jednocześnie jest dużo energii do działania. Energia ta jednak nie roznosi i nie nosi.
Mijają dwie godziny od dorzucenia kody. Suchość w japie. Napięte mięśnie. Przestało być przyjemnie, nie jest też jakoś nieprzyjemnie. Faza jest, ale taka neutralna. Mógłbym się położyć normalnie spać. Nie chcę tej nocy marnować, to idę do wyra czytać książkę.
Podsumowując czy jest sens mieszania MDMA z kodeina? Szału nie ma a więc i sensu raczej nie ma. Na pewno cieszy to, że obie substancje swojego działania nie zniosły, bo tego się obawiałem. Synergii brak.
Szybko szukając odpowiedzi na moje pytanie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na forum. Teraz sprawdziłem na własnej skórze i może komuś to sie przyda, kiedy będzie szukał odpowiedzi w przyszłości, jak ja szukałem teraz.
Dodam, że do tego MDMA wypiłem 2 piwa ok. 10% każde i wypaliłem nie wiem ile fajków.
Wiem, że to nie było mądre z mojej strony no ale cóż... Nie bierzcie ze mnie przykładu.
Jeśli moderatorowi się chce to może przenieść do wątku miksy
Chcę uzupełnić mój wpis o miksie MDMA + kodeina, wyżej zacytowany.
Pisałem, że szału brak i idę do wyra czytać książkę. Położyłem się z książką i może przeczytałem stronę. Mimowolnie ręce z książką mi opadły, ta się zamknęła, oczy mi się przymknęły, owładnął mną błogi bezwład. Podnosząc rękę czułem, jakby była z waty. Światło na ścianie miało przepiękne nasycenie i odcienie, których na trzeźwo nie posiada. Rozlałem się w tym łóżku w przyjemności.
Podtrzymuję jednak dalej swoje zdanie, że miks ten szału nie robi. Chociaż kiedy się kładłem, to byłem przekonany, że już nic się więcej stać nie może i tylko będzie słabnąć działanie. To było przemiłą niespodzianką.
Znalazłem tu na forum, że miks ten nazywany jest Lowball. To dobra nazwa kiedy sobie przypomnę, jak momentalnie wlazło mi spowolnienie. Niestety nie widzę na forum, aby ktokolwiek coś o tym miksie pisał. Ktoś tu jeszcze próbował tego miksu? Ktoś coś od siebie o nim może powiedzieć?
16 lutego 2021Sosaaaa pisze: Ile mniej wiecej kody traci sie przy robieniu ekstracji z antka?Bo serio zdaje mi sie ze taka 3 paczki neoazariny to jest niebo a ziemia porownując do takich 2 paczek antidolu
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
16 lutego 2021HansikBansik pisze: siemka Panowie sorry ze sie tak wtrace w srodek rozmowy :D w niedziele probowalem 1 razy kody, wypilem sobie syropek, efekt nie byl jakis powalajacy, czym to moze byc spowodowane?
16 lutego 2021Arabella841 pisze:Nie da się stwierdzić jednoznacznie, to zależy jak dokładnie wykonujesz ekstrakcję, ile używasz do niej wody itd. Przy takiej dobrze przeprowadzonej to powiedziałabym, że ze 150mg kodeiny (jedno opakowanie) robi się ~120.16 lutego 2021Sosaaaa pisze: Ile mniej wiecej kody traci sie przy robieniu ekstracji z antka?Bo serio zdaje mi sie ze taka 3 paczki neoazariny to jest niebo a ziemia porownując do takich 2 paczek antidolu
16 lutego 2021Arabella841 pisze:Albo zadziałało jak trzeba, ale po prostu to nie jest coś, czego oczekiwałeś i substancja nie jest dla Ciebie, albo powodów można wymieniać dziesiątki. Musiałbyś podać cały kontekst, a nie tylko "wziąłem i mnie nie zachwyciło".16 lutego 2021HansikBansik pisze: siemka Panowie sorry ze sie tak wtrace w srodek rozmowy :D w niedziele probowalem 1 razy kody, wypilem sobie syropek, efekt nie byl jakis powalajacy, czym to moze byc spowodowane?
17 lutego 2021HansikBansik pisze:No więc tak po 45 minutach zaczęło się robić ciepło, muzyka inaczej w głowę wchodziła, wszystkie złe myśli które były w głowie nagle znikły, przypaliłem sobie mj przy okazji, ogólnie było spoko, na drugi dzień żadnej jakieś zwały czy coś podobnego ale gdzieś z tyłu głowy chodzi myśl żeby znowu sobie wypić, dodam że piłem go pod wieczór myślisz, że 1,5/2 syropy na 2 raz będą ok? jak wypije kolejny raz to zdam relacje ale to za kilka dni dopiero, wyczytałem tu na forum że nie zawsze działa za 1wszym razem tak jak powinna może i na mnie trafiło, zobaczymy kolejnym razem co będzie16 lutego 2021Arabella841 pisze:Albo zadziałało jak trzeba, ale po prostu to nie jest coś, czego oczekiwałeś i substancja nie jest dla Ciebie, albo powodów można wymieniać dziesiątki. Musiałbyś podać cały kontekst, a nie tylko "wziąłem i mnie nie zachwyciło".16 lutego 2021HansikBansik pisze: siemka Panowie sorry ze sie tak wtrace w srodek rozmowy :D w niedziele probowalem 1 razy kody, wypilem sobie syropek, efekt nie byl jakis powalajacy, czym to moze byc spowodowane?
17 lutego 2021HansikBansik pisze:No więc tak po 45 minutach zaczęło się robić ciepło, muzyka inaczej w głowę wchodziła, wszystkie złe myśli które były w głowie nagle znikły, przypaliłem sobie mj przy okazji, ogólnie było spoko, na drugi dzień żadnej jakieś zwały czy coś podobnego ale gdzieś z tyłu głowy chodzi myśl żeby znowu sobie wypić, dodam że piłem go pod wieczór myślisz, że 1,5/2 syropy na 2 raz będą ok? jak wypije kolejny raz to zdam relacje ale to za kilka dni dopiero, wyczytałem tu na forum że nie zawsze działa za 1wszym razem tak jak powinna może i na mnie trafiło, zobaczymy kolejnym razem co będzie16 lutego 2021Arabella841 pisze:Albo zadziałało jak trzeba, ale po prostu to nie jest coś, czego oczekiwałeś i substancja nie jest dla Ciebie, albo powodów można wymieniać dziesiątki. Musiałbyś podać cały kontekst, a nie tylko "wziąłem i mnie nie zachwyciło".16 lutego 2021HansikBansik pisze: siemka Panowie sorry ze sie tak wtrace w srodek rozmowy :D w niedziele probowalem 1 razy kody, wypilem sobie syropek, efekt nie byl jakis powalajacy, czym to moze byc spowodowane?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.