30 października 2023nCuX pisze: @Hubi
Powinno się zaczynać rachunku sumienia co mi dają co zabierają używki
Polecam napisać kartę plusów i minusów
Ja po substancji i bez
Czego mi brakuje że po nią sięgam i co mi zastępuje.
Tylko z ziołem jest taki problem że większość nie widzi minusów do pewnego momentu a jak już zauważy to nie są odstraszające u większości aż tak żeby zerwali. Zmiana otoczenia daje najwiecej ale nie każdy może sobie na to pozwolić. Jak dla mnie zależy to tylko od jednostki. Zastępuje mi nic. Zacząłem palić bo fajne, zwiększyłem palenie jak miałem gorszy okres a teraz Pale bo mi po tym lepiej w jakimś sensie
poprawiono cytat
- hubii
mam w chuj ciśnienie po 6 dniach detoxu, walcze bardzo i wierze, że dam radę rzucić palenia.
Najgorsze jest to że mam dostęp od buta.
Porady jakieś na nagłe ciśnienie na zapalenie bucha?
06 stycznia 2024Gearz pisze: hej
mam w chuj ciśnienie po 6 dniach detoxu, walcze bardzo i wierze, że dam radę rzucić palenia.
Najgorsze jest to że mam dostęp od buta.
Porady jakieś na nagłe ciśnienie na zapalenie bucha?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.