Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 456 / 14 / 0
nie miałem wczesniej czasu zeby poszukać maczkow, zakładając ze nie ma cpunów w okolicy innych niz ja to nadal znajde dobre maki? jest sens sie przejechać po polnych drogach :) ?
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Po polnych drogach? Ty w ogóle wiesz o jaki mak tutaj chodzi?
Uwaga! Użytkownik Kredaguma jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 456 / 14 / 0
tak kurwa wiem a według ciebie to w jaki sposob powinno sie szukać maku, helikopterem czy na pieszo przez pola?
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 231 / 2 / 0
nie, zazwyczaj na ogródkach działkowych ;) Albo na jakiś budowach. W takich miejscach ja widziałem maki. (te ciekawe a nie polne rzecz jasna).
A co do heliptera - drogie i nieskuteczne - do szukania dużych pól makowych w Czechach wystarczy satelita %-D
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2013 przez Squarepants, łącznie zmieniany 4 razy.
'Duch w nim zagrał odkrywczy a twórczy, wydał okrzyk radosny i dziki,
Złapał szuflę i dawaj mieszać różne leki i specyfiki'
  • 456 / 14 / 0
mam wokoł pełno pol łąk małych wzniesien itd i zero ogródkow i placow budowy pytanie bylo czy jeszcze cos rosnie i sie nadaje do uzycia
  • 261 / 7 / 0
Chodzi o to, że nie chodzi o mak polny, tylko o Mak lekarski, którzy jeszcze niedawno był siany nieomal na każdej działce i w każdym ogródku, dlatego do teraz jeszcze po tych działkach i ogrodach rośnie tamten mak, który się sam co roku wysiewa, jednak jest tego coraz mniej. A na łąkach i pagórkach możesz znaleźć najwyżej mak polny i pieczarki, więc nici z twojego zamiaru, choć gorąco polecamy spacery, szczególnie z ukochaną. Najbardziej urocze są spacery z ukochaną na działkach gdy rosną maki lekarskie, ale te czasu szybko nie powrócą
Uwaga! Użytkownik Kredaguma jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Witam, mam pytanie jeżeli np. jest na polu mak i zerwie się kilka główek i je zje bez rzadnej uprzedniej obróbki to będzie się w pewien sposób czuło działanie? proszę o wyrozumiałość nie jestem konsumentem opiatów pytam tylko w kwestiach informacyjnych, Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Kimmy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 669 / 10 / 0
Życzę powodzenia w jedzeniu surowych makówek.

Ogólnie to może coś poczujesz, tylko zależy ile to kilka główek. Lepiej zerwać z pola ze 20 główek, zebrać z nich opium w domu i dalej już chyba wiesz.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 1052 / 77 / 0
Ok, bedac na wycieczce w Maroko udalo nam sie trafic na opium:
Ok 7 euro za kamyk. Z powodu kompletnego braku doswiadczenia w tych kwestiach zaaplikowalismy to z wlasnorecznie skonstruowanego bonga wraz z haszem i tytoniem, Troche glupota, ale tego haku bylo tam wokol nas za duzo, zeby nic z nim nie robic :). W kazdym razie 5 minut po wypusczeniu ostatnich chmur oprocz stosunkowo mocnej bomby pohaszowej wjechaly mi pewne nietypowe dla niego objawy:

- nogi zrobily sie strasznie miekkie, tak miekkie, ze co jakis czas kolano uginalo mi sie samo i wygladalo to jakbym utykal.
- kolorki byly pastelowe, widziane jakgdyby zza lekkiej mgly, ogolnie wszystko wygladalo bardzo delikatnie.
- po przejsciu jakichs 100 metrow ogarnalem sie ze nie oddycham i musze to kontrolowac. W polaczeniu z haszem spowodowalo to chwilowa panike ze robi sie kurde za mocno.
- czulem cos w rodzaju polaczenia sedacji ze stymulacja, nie wiem jak to okreslic. Szedlem stosunkowo szybko, ale jednoczesnie bardzo mnie to relaksowalo.
- nie gadalismy ze soba zbyt wiele, ale samo uczucie radosci wystarczylo. Usmiech nie schodzil z ryja.

Ciezko mi powiedziec ile to wszystko trwalo, bo bylismy jak wspomnialem permanentnie skopceni hakiem, ale wydaje mi sie, ze ta glowna, euforyczna bomba trwala z 2 godziny.

Generalnie no jedna z przyjemniejszych uzywek jakie bylo mi dane przykleic. Kompletnie nieporownywalne z innymi opio, ktore testowalem.
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Jakie masz doświadczenia z opio?
Ogólnie super post! Wreszcie trochę świeżości i sensu w tym temacie.
Jak sądzisz, ile to mogło być? Ciężko ocenić wagę po zdjęciu...
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.