Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 7 / 0
No niestety z benzo tak jest, że chcesz od razu, a nie wychodzi wcale. I że nigdy jeszcze nie ten moment, nie ten czas. Jak już z kolei odstawisz to po krótkim czasie myślisz sobie, że w ciężkich chwilach, doraźnie...a nim się obejrzysz znowu jesteś wyjebany. Albo jak zejdziesz chwilą radochy, a potem stwierdzasz jak to gdzieś @DexPL ujął b. trafnie: jesteś czystyi nagle widzisz, że tamto życie było fajniejsze, a to na trzeźwo chujowej. Tragedia. Żałuję, że kiedykolwiek to wzięłam.
07 października 2023Mikey0205 pisze:
Jakieś alternatywny przy odstawieniu Xanaxu z przejściem na diazepam? Raz przeszedłem od razu z alpry na relanium i po relanium czułem nie mocny ale wystarczająco niekomfortowy niepokój, spłycenie emocji i słabsze libido. Ale nie próbowałem xany z relanium przechodząc stopniowo jak przy protokole prof Ashton. Może by było bardziej komfortowo. Kurwa brałem 6 mg w dzien xnaxu, teraz ok 12 mg xanax sr, lipa, jak tu zejść z tego? Wiem psychiatra terapia itd właśnie koncze terapię że zjebanym psychiatrą przez, którego biorę tylko więcej alpry. Trochę załamka. Znacie coś na odbudowanie przy okazji receptorów gaba? Alternatywą zejscia może być zwykły xanax z sr ale też nie do końca to widzę... I nie chce z terapi na terapię iść, tylko wrócić pierw do 6-4, 5 mg xany normalnego i w tedy schodzić. Psychiatrę mam za ponad miecha. Coś doradzicie? Wkurwia mnie, że z tego schodzi się ciężko... Przeszedłem raz zespół odstawienny i koszmar t
delikatne słowo... Kto przeżył ten wie, że tego nie da się opisać, polecacie może jakieś kliniki NFS (niestety) a może i są dobre. Bo kasy na prywatny ośrodek już nie mam puki co, został psychiatra. Może uda się tylko i aż s psychiatrą. Wiem, że to kwestia indywidualna, ale jakie polecacie protokoły. Biorę te benzo 7 michów co dziennie.
  • 21 / 4 / 0
Panowie i panie.

Setki, tysiące miligramów panny xanny, zolpidem, odwyk, alko ciągi, midazolam, lorafen, krzyżówki fety + alko + mj ciągami od rana do wieczora. Nie było tygodnia, kurwa, dnia! bez benzo, ostatni raz bez benzo to 2020 lipiec jak zgubiłem pakę alproxu na plaży.
Przez cały ten czas zeżarłem dużo gówna. (Nieraz historie kończyły się w psychiatryku). Bezproblemowo pizzka + joincik + 2 piwa + paka alpry + paka nasenu (2h później - dalej nie da się spać - machniu 0,5L 40%). n
I tak 1/2x w tygodniu.
Ostatnie kalkulacje to około 6mg panny xanny /dzien (conajmniej półroczny+ ciąg), na benzo/sedacyjnych OUN od 3 lat w ciągu.

Myślałem, że będę się kurwa przebierał nogami do przodu a nie zejdę z gówna. Naprawdę Pany! Odpał był mocny. Myślałem, że nie dźwignę (znam ból schodzenia z benzo, byłem na prawilnym odwyku na rolkach + niejednokrotnie podejmowałem próby na własną rękę) wiem, co to koszmary, wiem co to pocenie się ciała, wiem co to bóle, ataki paniki przy zejściu. Schodziłem z tego gowna conajmniej ze dwa razy!

Wtedy pod przymusem ośrodka/rodziny, teraz pod przymusem ukrócenia lifestyle benzo~. I wiecie kurwa co ? Dałem radę! Daje jebaną radę. Miesiąc, dwa temu, myślałem, gdzie się będę wieszał, jak mnie chwyci ->. HUJA! Da się to kurwa znieść. SILNA wola + Acccodin (DXM) (wypierdala wam glutaminian) i dacie kurwa radę! Ja się zrobiłem acodinowym ćpaką - to fakt, ale od miesiąca nie zeżarłem żadnego benzo (mam skąd ogarniać, znam magików papierowych - ale kurwa, bardzo, nie chce). Wjebałem około 250 paczek accodinu, ale żyję i mam się dobrze i nie ciągnie mnie do benzo.

Pozdrawiam.
  • 1080 / 318 / 5
@xye6281 jeżeli DXM ci pomaga (co jest zgodne z również moimi odczuciami) to rozważ dołączenie do terapii DXM jakiś inhibitor 2d6, może być bupropion tutaj sprawa jest dobrze zbadana. Pozwoli to zmienić half-life DXM z 4h do 22h i tym samym pozwoli osiągnąć stężenie terapeutyczne i co za tym idzie lepsze efekty terapeutyczne. Leczenie się DXM dzięki temu będzie prostsze i lepsze.

z fartem
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 25 / 7 / 0
@Detronizator2 ile tego DXM brałeś przy odstawce i czy to było cold turkey czyli od razu czy jakieś cięcie dawek tych benzo - szybkie lub wolniej? Ile tego DXM teraz bierzesz?

I pytanie czy jak jestem dłuższy czas na rolkach tj pół roku bez innych benzo, obecnie celuje w dawkę startowa do redukcji, ale będzie to między 10-15mg/doba to czy jak to rolki to mogę brać raz na dobę że względu na czas półtrwania?
Ostatnio zmieniony 10 października 2023 przez Kropkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1080 / 318 / 5
Możesz brać diazepam raz na dobę choć bardziej polecam 3x5mg lub 2x5mg coby mieć bardziej uśrednione stezenie caly czas.
DXM zawsze brałem z bupropionem do takich celów, maksymalnie brałem 90mg DXM i 300mg bupropion ale obecnie bardziej się skłaniam do nieprzekraczania 60mg i 150mg. Choć może właśnie do odstawiania stymulantów czy benzo właśnie wyższe dawki lepiej się sprawdzaj i to dlatego takie brałem. Nie jestem pewien.
I prawie zawsze schodziłem z dawek powoli (No może nie powoli ale nie CT). Z dawki 0.25mg clona już na zero.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 102 / 6 / 0
bupropion obniża próg drgawkowy to przy odstawce benzo\alko chyba nie bardzo?
  • 21 / 4 / 0
Dzięki za tipa detronizator, akurat tak się składa że mam trochę buproprionu, co prawda już po dacie, ale kto by się tam przejmował.
Może trochę się przestrzeliłem z tymi 250 paczkami tam, ale no od 3 do 5/6 paczek accodinu siada dziennie. Dużo w chuj i nieopłacalnie (przynajmniej jeżeli chodzi o PLNy, jak to liczyłem to nawet ten osbrany diazepam dużo taniej wychodzi).
Dzięki za tipa, spróbuję tak. (Chociaż muszę przyznać, że trochę się zdziwiłem Twoim dawkowaniem, ja potrzebowałem conajmniej paczkę, żeby poczuć zbawienną moc DXMu).

Jeszcze mały tip dla ludzi, którzy mogą się sugerować - radzę ostrożnie z tym dxmem. Mi się nawet spodobało to dxmowe wypi%rdolenie - teraz niestety 600mg ledwo co mnie „robi”, (ale dalej 300 w zupełności wystarczy! To co ja robiłem to robilem z ćpunskim „zapasem”).

Trochę się zastanawiam jak dalej z tym tematem będzie, jestem ciekawy jak moje stężenie BDZ, itp.. No nic, życzę wszystkim powodzenia w walce. Ja znalazłem „swoje remedium”.
Ale i to czas pokaże.

Dla @Kropkaa albo @Kropkaaa - przepraszam któregoś z was, ale nie mogę przeładować strony bo znowu stracę komentarz. W każdym razie do tej kropki, która ma problem z benzo- ja osobiście sobie nie wyobrażam takich cyferek jak pisze kolega @Detronizator2. W moim przypadku 2 paczki (600mg) rozłożone przez cały dzień to absolutnie minimum.
  • 1080 / 318 / 5
10 października 2023matthewx pisze:
bupropion obniża próg drgawkowy to przy odstawce benzo\alko chyba nie bardzo?
do stosowania po odstawieniu alkoholu jest normalnie zarejestrowany, a przy benzo nikt nie mówi że masz robić CT i brać bupropion tylko najpierw zejść stopniowo potem możesz myśleć nad bupropionem, wtedy ryzyko drgawek jest minimalne (o ile nie ma się predyspozycji). A przy odstawianiu benzodiazepin jak alprazolam czy lorazepam może wykazywać się skutecznością z tych samych powodów co przy alkoholu. (doprecyzowując chodzi o utrzymanie abstynencji u uzależnionego, bupropion może w tym pomóc)

@xye6281 odsyłam do wątku bupropion-dxm-auvelity-watek-ogolny-t70455.html tutaj masz wytłumaczone dlaczego takie 60-90mg DXM przy bupropionie działa jak 600mg. (mniej więcej).
Tematu DXM proszę nie kontynuować w takim oderwaniu od tematu odstawienia benzodiazepin bo robi się lekki offtop.
  • 768 / 106 / 0
Ja od wczoraj poleciałem grubo. Z 1 mg Clona na 10 mg rolek + Pregabalina 225 i Depakina 1000. Chciałabym mniej tej Depakiny no ale w Świeciu tak mi dawali to zastosowałem ta sama taktykę. Szkoda że tych 500 nie można łamać. A i dziś sertraline włączyłem 50 i w razie wojny mam ketrel 25 na spanie. Nie chcem już tego benzogowna. Wogole chciałbym doczekać życia na samym antydepie. W poniedziałek mam nowego lekarza to zobaczymy co mi zaproponuje. Będę namawiał go na inny stabilizator. Tylko jaki ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 2 / 0
czy braliście jakieś nootropy przy odstawieniu? zastanawiam sie nad Modafinilem zeby wróciła mi energia do życia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.