17 kwietnia 2023neller pisze: ipa, ale był ciężki i kilka dni dochodziłem do siebie, nie że się źle czułem tylko po prostu pierwsza śmierć ego podczas spontanicznego tripa który miał być lekki było szokującym przeżyciem. Dla osób z
Jestem na etapie szukania lepszej wagi i nie polecam tanich wag. Szkoda kasy. Ewentualnie kupić, przetestować i zwrócić jakby co.
17 kwietnia 2023basicuser pisze: Kryształ najlepiej wrzucać do kapsułek, które kosztują grosze. Wagę można dorwać na allegro za ~100 złotych, z dokładnością do 0.001g. Margines błędu max 0.005, albo i mniej, wyniki powtarzalne, za tę cenę rewelacja.
Ja robie metode papierową. Odrywam listek papieru toaletowego zawijam cieńko kryształ i wio.
19 kwietnia 2023archimedes pisze: Panie i Panowie ratujcie od dwóch dni kolega ma czkawke :) i to zaczyna bardzo męczyć jakieś porady sprawdzone ??
@yakubu86 jest potencjal terapeutyczny , zwiekszenie empatii , ponowne przejscie zakochania w dlugim zwiazku , wzmocnienie przyjazni etc. Wiadomo czasami sie po prostu fajnie nacpac bez drugiego dna ale to ze Ty go nie widzisz nie oznacza , ze nie istnieje wgl .
[/quote]
Podobno kazdy ćpun lubi tak sobie tłumaczyć że substancja którą bierze ma POTENCJAŁ terapetyczny
https://www.euronews.com/next/2023/02/1 ... o-the-same
Australia poczyniła śmiał krok. Przecież leki po angielsku drugs to też narkotyki, wszystko co dziala psychoaktywnie to narkotyk a przecież ludzie biorą ssri itp i wielu ludzia to ratuje dupe. Myślisz że MDMA może nie mieć w ogóle potencjału by komus pomóc? Otóż mylisz się.
21 kwietnia 2023CieplaPoduszka pisze: @neller wiem , dlatego lepiej odejmowac od calosci wtedy masz o wiele lepsza dokladnosc . Np. caly worek kladziesz 1g odsypujesz troche pokazuje 0,9 wiec masz pewnosc ze tam jest 100mg .
NIGDY NIE SŁUCHAJCIE TAKICH GŁUPICH RAD!!!
Powtórzę raz jeszcze, nie odmierzymy 100-300mg wagą za 40zł czy za 100zł!
@basicuser napisałeś o wadzę z marginesem błędu 0.001g czyli z marginesem błedu który wynosi jeden miligram za 100zł? (warto sprawdzić też w g00gle bo więszkość tych wag za 30-40zł ma "dokładność" 0.01g czyli 10mg...
@D4RKJOY wydałem podobną sumę pieniędzy na te zabawkowe wagi 0.1g-0.01g ale w moim przypadku się zwróciło z nadwyżką. Jeśli szukasz czegoś konkretnego to zainteresuj się wagami z homologacją np. AXIS, nie będzie to tani zakup ale powinna być dokładna ewentualnie możesz jeszcze poszukać w PDFach jakich wag używa np. Główny Inspektorat Sanitarny czy inne laboratoria.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.