Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 977 / 221 / 0
Wrzuć 300mg naraz.
  • 11 / / 0
A jak wrzucę odrazu te 300mg to niewywinduję sobie tolerki?
  • 1893 / 180 / 0
Kumpel bierze teraz 600mg/d, wcześniej 450 i czekał chyba tydzień czy dwa aby odczuć działanie lecznicze. A jak mnie poczęstował to zarzuciłem od razu 450 mg i po godzinie miałem już fazę, tak że myślę że to kwestia osobnicza.

Albo chujowy zamiennik.
  • 512 / 56 / 0
Bez tolerki, to ja po 150mg za pierwszym razem czulem sie mega bajkowo, ale teraz tez nie trzeba mi wiecej niz 300mg.
  • 1299 / 258 / 0
13 listopada 2021alprazolam40 pisze:
A jak wrzucę odrazu te 300mg to niewywinduję sobie tolerki?
Od jednego razu nie. Ja bym sprawdził 300 naraz a jak nie to 450 czy te tabsy w ogóle mają jakieś działanie. Chyba, że są tacy, na których pregaba działa po czasie, ale ja nie pamiętam. To nie ssri.
Ale kompletnie nic nie czujesz? %-D
12 listopada 2021alprazolam40 pisze:
Dziś 150 mg w jednej dawce. Proch wymieszany z wodą i tak wypity.
Nie ma znaczenia raczej, wchłanialność jest wysoka tak czy siak.
12 listopada 2021alprazolam40 pisze:
Pregabalinę mam wyprodukowaną w Indiach/ Nervigesic Capsules firmy Signature Phytochemical Industries.
Ja miałem bupropion z Indii i wciągnąłem podwójną dawkę nosem za pierwszym razem bez tolerki i nic %-D
W Gangesie maczają te tabsy.
13 listopada 2021Dersu Uzala pisze:
Kumpel bierze teraz 600mg/d, wcześniej 450 i czekał chyba tydzień czy dwa aby odczuć działanie lecznicze.
Też średnio w to wierzę, ale może są takie osobniki. Powiedz mu żeby już nie zwiększał dawek chyba, że na jeden dzień tylko. Schodzenie z tego jest nieprzyjemne (łagodnie mówiąc).
13 listopada 2021Dersu Uzala pisze:
A jak mnie poczęstował to zarzuciłem od razu 450 mg i po godzinie miałem już fazę
No.
(Ale po 2h raczej powinno być pełne działanie %-D temu z kolei za szybko, tak czy siak 450 szarpnęło na pewno, to już sporo na pierwszy raz)
  • 512 / 56 / 0
Ta prega z Indii to z apteki w pl? Nie ogarniam co to niby za dzialanie lecznice sie uruchamia po 2tyg? %-D
  • 11 / / 0
"Ta prega z Indii to z apteki w pl? " Odp: Nie :) Spróbuję na dniach wziąść odrazu 300 mg i zobaczę...
  • 1893 / 180 / 0
Tak mówił, ale on bierze leki garściami, lekarz co i rusz zmienia mu menu, leci na końskich dawkach benzo i antydepów więc może działanie pręgi było na tyle subtelne że go nie wyczuł %-D
  • 684 / 26 / 0
Biorę pregę od kilku lat, stałe, na stany lękowe, 150-150-150. Nigdy nie czułem żadnych rekreacyjnych objawów ubocznych. Po prostu nie mam leków. Wiem że jestem uzależniony ale biorę dalej bo nic innego na te lęki nie działało. Dużo czytałem na temat rekreacyjnego działania pregi i uświadomiłem sobie że pod tym kątem nigdy pregi nie brałem. Biorąc pod uwagę mój długi czas brania, więc tolerkę, ilość dziennej, normalnej dawki (450mg) ile powinienem zarzucić jednorazowo żeby poczuć jakąś euforię? Jaka jest w ogóle maksymalna dobowa ilość pregi dla 110 kg chłopa?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 105 / 26 / 0
Powiem ci, sam na tej dawce byłem bardzo długo i z miesiąc dwa temu gdy chciałem spędzić czas rekreacyjnie ze znajomymi a nie mogłem pić ani palić postanowiłem jednorazowo podkręcić dawkę i zarzucić 1050mg czy tam 1200mg żeby spróbować coś poczuć i dotrzymać towarzystwu humoru - i nie poczułem absolutnie nic. Więc nie wiem czy taka zabawa z takim doświadczeniem/tolerancją jak my mamy nie mija się z celem ;(
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.