Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 988 / 266 / 0
@epiphone

Ja dalej na dawce 400mg, czasem 600mg, jak robię więcej kilometrów w pracy i potrzebuję czujności na 18 godzin. Biorę w 2-3 dawkach po 200mg oczywiście.

Nie zauważam wzrostu tolerancji, dalej działa zauważalnie i stabilnie. Jestem mega zadowolony z tego leku.
  • 14 / 2 / 0
@GermanskiOprawca miałes racje przez to ze odstawiam benzo niestety Modafilin na mnie nie zadziałał, teraz spróbuje Solafilin moze mi jakos pomoze podniesc dopamine
  • 761 / 105 / 0
Co Wy Się tak Uparli z tą dopamina. SNRI w dawce 90 działa na dopaminę. Dopamina to hormon szczęścia którego nie da się chyba tabletkami regulować. Sam się musi odbudować. Jak są tabletki na dopaminę które nie wywołują spustoszenia i nałogu jak alko czy dragi to będę wdzięczny za wasze posty. Nawet papieros czy walanie konia powoduje chwilowy wystrzał dopaminy.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / 12 / 0
Jaki jest profil działania Modafinilu?
Zauważalnie podnosi motywacje do działania?
Czy występuje również pobudzenie ruchowe?
Działa doraźnie też czy dopiero po jakimś czasie stosowania?
  • 0 / / 0
Hej, hej.
Czy w Polsce lekarze przepisują Actimodan Modafinil na ADHD? U mnie niestety medikinet powoduje stany lękowe. Chciałam spróbować adderalu, ale w Polsat nie ma szans, by na ADHD ktoś przepisał. Ale słyszałam, że jest już Actimodan Modafinil. Czekam na wizytę u mojego lekarza, ale jeszcze miesiąc. I zastanawiam się, czy komuś na ADHD przypisali już w Polsce ten lek?

nie używaj nazw generycznych tylko chemicznych proszę /surv
  • 37 / 1 / 0
Witam, jakiś czas temu nabyłem drogą kupna Modafinil. Substancja działa na mnie zaskakująco bardzo dobrze w dawce 100 mg. Bardzo dobrze znosi u mnie senność, która występuje u mnie podczas brania duloksetyny. Ponadto, łatwiej mi się pracuje oraz komunikuje z ludźmi. Niestety nie jest tak kolorowo ponieważ na wewnętrznych częściach przedramion wyskoczyły mi jakieś krosty. Kiedy zauważyłem te swędzące krosty odstawiłem lek i na drugi dzień zaczęły powoli zanikać, więc na 100% jest to wina modafinilu.
  • 64 / 17 / 0
Jak zażywałem benzo [0,5mg lub 1mg clonazepamu] to modzik nie działał za dobrze - nie czułem tego boosta... Całkiem na trzeźwo już jest lepiej, choć z towarem z neta totalna loteria. Czasem się trafi fajny armodafinil, a czasem lipny.
  • 14 / 2 / 0
Ja 1,5 miecha temu odstawilem relanium, plus biore Depratal i Mirtor, wczoraj wlecialo 300 mg Actimodanu i zero efektu. Czytalem ze na Alkoholików Modafilin moze nie działac. Juz wiecej checi do działania mam jak zapodam sobie 1 g Pregabaliny
  • 988 / 266 / 0
@jaca85

A pijesz? Bo jeśli tak, to alkohol ma podobne działanie jak benzo i też Ci zaprzepaści efekty działania modka.
  • 14 / 2 / 0
@GermanskiOprawca
Nie pije juz 5 lat, tez nie brałem Actimodanu codziennie moze musi sie rozkrecic?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.