Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 17 / 0
Mam wrazenie, ze tzw. stadny charakter ludzi to tylko bajka wymyslona przez socjologow. Ludzie bardziej przypominaja hieny, ktore postanowily zyc w wielkich skupiskach, bo w ten sposob maja darmowy pokarm.

Wiekszosc osob nudzi sie co jakis czas. Kiedys jedynym sposobem na walke z nuda bylo spotykanie sie z kims. Teraz jednak sa telewizory, komorki, to jest prostsze.
  • 3216 / 394 / 0
Internetem i komórką nie zapełnisz pustki po utracie kontaktu z drugim człowiekiem. Raczej skończy się to samobójem, psychiatrykiem albo w najlepszym razie wegetacją z depresją na koktajlu psychotropów.
  • 683 / 174 / 0
Po drugiej stronie internetu tak samo są żywi ludzie, są kamerki, mikrofony, da się w ten sposób pustkę zapełnić ale nadal będzie to jedynie namiastka spotkania w realu, taki substytut. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, dlatego tylu ludzi jest uzależnionych od neta. To jest łatwiejsze niż kontakt twarzą w twarz.
Ludzie od zawsze trzymali się w stadzie także ze względów bezpieczeństwa bo w kupie siła %-D Obecnie to nie potrzebne bo jest w miarę bezpiecznie i dlatego nawet jak ludzie siedzą razem to i tak mordy mają w telefonach. Człowiek nigdy nie ceni tego co ma i zawsze mu się wydaje że gdzie indziej będzie mu lepiej albo że inni mają coś lepszego. Docenia się coś dopiero po stracie.
Nie ma sensu tyle nad tym główkować bo od myślenia wyrosną nam głowy wielkie jak u kosmitów %-D Warto słuchać siebie, swoich potrzeb i kierować się tym na co dzień, a powinno być względnie ok.
  • 1341 / 269 / 0
Warto słuchać siebie, swoich potrzeb i kierować się tym na co dzień, a powinno być względnie ok.
Możesz rozwinąć?
Spoiler:
  • 683 / 174 / 0
Dokładnie tak było. %-D
Jak ktoś lubi samotność powinien słuchać siebie w tej materii. A jak mu się samotność znudzi warto wyjść do ludzi. Można też popisać na necie albo pooglądać Netflixa.
Nie warto się zmuszać bo ktoś tego od nas chce, bo komuś nie pasuje nasz styl życia. Zmieniać się dla kogoś, nawet jak się tego kogoś bardzo kocha to zły pomysł prowadzący wyłącznie do obopólnej frustracji. Lepiej być samemu i pozostać sobą niż być z kimś kto chce nas zmieniać na siłę. To nie przejdzie, bo albo ktoś nas akceptuje takimi jakimi jesteśmy albo chce nas zmieniać, a to oznacza, że nas nie akceptuje. Tak mniej więcej to widzę.
  • 1341 / 269 / 0
Słuchać siebie jeśli chodzi o samotność, no ok (w sumie tak się temat nazywa %-D )
Myślałem, że chodzi Ci ogólnie, w różnych sprawach, to wtedy nie zawsze słuchałbym siebie.
Strach, lenistwo, zdenerwowanie może podsuwać słabe pomysły.

Najlepiej znaleźć kompromis, miedzy sobą a organizmem (trochę samotności i trochę towarzystwa, bez skrajności).
Nie warto się zmuszać bo ktoś tego od nas chce, bo komuś nie pasuje nasz styl życia.
Dokładnie.
Trzeba być sobą, byle nikogo nie krzywdzić za mocno i tyle. Kim ten ktoś jest żeby mówił jak masz żyć (mówię o wieku tak ponad 22 lat, jak jesteś młodszy/a to słuchaj się w jakimś stopniu rodziców jeszcze %-D ).
Gdy nie akceptujesz siebie pare lat to już pojawiają się trzaski depresjo-lękowo-chadowskie trzeciego stopnia z przerzutami na kolana i pięty.

To łatwo się wszystko mówi, ja wiem.
  • 28 / 2 / 0
To raczej nie temat na to pytanie ale nie wiem gdzie mógłbym zapytać, może ktoś mnie nakieruje.
Szukam kogoś z kim można pogadać o prochach i o muzyce, najlepiej starszej od bluesa po heavy metal. Gram na gitarze.
Kwestia miasta. Powiedzmy że od Skierniewic do najlepiej Grodziska Mazowieckiego w ostateczności Warszawa. Ja mieszkam powiedzmy gdzieś pomiędzy :)
Proszę o priv. Mam 27 lat chociaż nie wyglądam na tyle dają mi max 22 lata. Może być też dziewczyna, oczywiście jestem grzeczny w stosunku do kobiet.
  • 5979 / 1234 / 43
Nie wieżę że piszesz to na poważnie.
Ja pierdole.
Pierdole tą samotność, żeby spamu nie było.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1526 / 392 / 13
Dokładnie, żyć w samotności trzeba się nauczyć i polubić. Sam miałem z tym problem po przeprowadzce ale lepiej żyć po swojemu na własnych zasadach niż utrzymywać kontakty z kretynami. Takie moje zdanie.

wycięto off-top

Fuzja - d5

W sumie też niegłupie rozwiązanie ale pod warunkiem podpisania jakieś klauzuli, że moje truchło zostanie użyte np w celach naukowych dla studentów medycyny albo przerobione na pożywienie w celu walki z głodem w Afryce czy coś takiego.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4476 / 711 / 2198
20 lutego 2022Blu pisze:
Internetem i komórką nie zapełnisz pustki po utracie kontaktu z drugim człowiekiem. Raczej skończy się to samobójem, psychiatrykiem albo w najlepszym razie wegetacją z depresją na koktajlu psychotropów.
Chyba top podsumowanie, jakie ostatnio było mi dane czytać. Szkoda tylko, że w dzisiejszych czasach już dawno weszliśmy w "erę" wirtualnego życia, a rozmowy sprawdziliśmy na bok. Jesteśmy w większości jebanymi, pozamykanymi pustkami, obojętnymi na dobro drugiego człowieka, a szkoda — bo w dzisiejszych czasach ze świecą takich szukać, kiedy pomogą w potrzebie. Oczywiście do wora nie wrzucam każdego, ale o wyjątek dzisiaj ciężko. Każdy myśli o swoim interesie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.