* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Niezły jesteś, damianssj661. Nie chcesz mieć problemów przez rozprowadzanie, a jawnie oferujesz wprowadzenie do obrotu. To nic, że nieodpłatnie - sprawdź art. 4 pkt 34 uopn.
Dzięki, również pozdrawiam :-)
- uprawa konopii - pod moją nieobecność, w następstwie donosu tzw. bliskich, którzy uprzednio wyrazili zgodę na hodowlę kilkunastu sadzonek i podlewali je, zostały zabezpieczone tzw. twarde dowody; niespełna 300g suszu.
- udzielenie - w wyniku przesłuchania kogoś
Sprawa była od początku prowadzona w ten sposób, aby wlepić mi nakaz długoterminowej terapii w monarze, w zamianie na wiadomo co.
Przez około 3 miesiące byłem pacjentem programu metadonowego; w tym, nie znajdując przez 2 miechy codziennego latania na program żadnej roboty, musiałem wrócić do dawnego miejsca zamieszkania (w województwie brak jakiegokolwiek programu substytucyjnego) i zejść samemu z metadonu (nie polecam) lub iść na detoks do Hjuston tj. lokalnego psychiatryka (nie polecam^2)... albo ryzykować kloszardowskie przygody, niemniej jednak pora roku nie ta : /
Proszę o poradę, czy w zaistniałej sytuacji i przy pewności prędkiego wyznaczenia terminu rozprawy, ew. posiadanie przeze mnie zaświadczenia o uczęszczaniu na dowolny program leczenia uzależnień, będzie miało wobec sądu jakąkolwiek siłę argumentu?
W zasadzie próbuję się tylko upewnić, czy perspektywa roku w monarze jest w moim przypadku już w chwili obecnej jedyna, słuszna i nieubłagana.
* * *
Dawno temu i mojego koleżki znaleźli też whuj suszu i chodowlę mu jebnęli i odpłatne udzelanie i nie siedział tzn trochę posiedział (4 miesiące) ale puścili później i chyba odszkodowanie wypłacili za to że go trzymali. dawno było, nie pamiętam szczegółów.
Może i zawiasy, to wszystko jest ZALEŻNE - zobaczymy.
* * *
Będą na bank-synagogę zawiasy + nakaz sądowny na okrągły rok pod strzechą monarową; w przypadku wcześniejszego wyjścia obligatoryjnie zawiadamiają prokuraturę.
Dzięki za dwie rzeczowe odpowiedzi.
§ 2. Świadek może odmówić odpowiedzi na zadane mu pytanie, jeżeli zeznanie mogłoby narazić jego lub jego bliskich, wymienionych w paragrafie poprzedzającym, na odpowiedzialność karną, hańbę lub dotkliwą i bezpośrednią szkodę majątkową albo jeżeli zeznanie miałoby być połączone z pogwałceniem istotnej tajemnicy zawodowej. Duchowny może odmówić zeznań co do faktów powierzonych mu na spowiedzi.
Jak to wygląda w praktyce? Przecież jeśli odmówię odpowiedzi na pytanie argumentując, że poprzez odpowiedź narażę się na odpowiedzialność karną, policjant ucieszy się jak dziecko, które znalazło wymarzony prezent pod choinką, przecież właściwie brzmi to jak przyznanie się do winy. Hm?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.