Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 1907 / 432 / 4
23 grudnia 2019Stteetart pisze:

Ps niektóre zioła i leki działają na zasadzie usuwania choliny z organizmu/mózgu.
...i do tego wiele supli/ziół/leków zamiast coś regulować - dereguluje pewne sprawy w organizmie z czego mało kto sobie zdaje sprawę.
DXM
  • 29 / / 0
@Stteetart Tam jest 409 stron z czego nie każdy daje konkrety. Ciężko coś skleić z tych ścian tekstu bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat.
Nie chcę sobie zrobić krzywdy nieprawidłowym suplementowaniem
  • 9390 / 1830 / 2
Jak Ci się nie chce czytać to już nie nasza wina.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 29 / / 0
Jestem na 60str. Doping mózgu vol.2
Najbardziej polecacie tam Lazuleę, Ashwagandhę, Rhodiala rosea i suplementację Fenylopiracetanem, CDP-Choliną i 5HTP przed snem(znajduje się w moim zestawie z ziarnami grifonii)

Zastąpić powyższą terapię z moim zestawem?
  • 3649 / 995 / 2
5-HTP przed snem... Rozumiem, że regularnie?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 4 / / 0
To ja aktualizację wprowadzam, próbowałem się trochę dokształcić, więc aktualnie kończę z 5-htp i tyrozyną (jakoś 3 tyg brałem), co zauważyłem - od jakiegoś tygodnia spałem świetnie ale... Pojawił się problem z zasypianiem (godzina zanim się udało i straszna wrażliwość na jakikolwiek hałas przy próbie zaśnięcia - od razu wkurw).

Więc teraz będę próbował się wspierać tak: Cynk + selen + kurkumina (z piperyną) i wit D3 (zauważyłem że jak na zewnątrz słońce to u mnie +50 do samopoczucia i chęci) do tego jak do tej pory ashwa oraz magnez i... zakupiłem kilka nootropów (sprawdzimy co działa najlepiej). Jeszcze ginko biloba mi tutaj kolega polecał - więc pewnie go dokupię.
  • 165 / 10 / 0
Takie mam o to pytanie koledzy obeznani w temacie, w polskich sklepach internetowych dostępny jest suplement o takim składzie:
Zawartość jednej porcji
Spoiler:
(łatwo wygooglować produkt) Na ile ten skład jest realny ? I czy opłaca się to kupić w cenie 139pln/60kap czy lepiej opłaca zakupić się czysty noopept a to ściema, jest ktoś w stanie wypowiedzieć się na ten temat ?

Przeniesiono~Duce
"Wrogom się przebacza, ale wtedy gdy zawisnął"
  • 408 / 145 / 0
@XxoDARKoxX
Raczej nie realny. Nie kupuj tego. To nie ma prawa dobrze działać.

Przeniesiono~Duce
  • 165 / 10 / 0
06 stycznia 2020return_zero pisze:
@XxoDARKoxX
Dzięki kolego karma poleciała, no właśnie odkąd dowiedziałem się że aby zarejestrować suplement diety w Polsce, nie trzeba przedstawiać żadnych badań ich składu, zacząłem sceptycznie podchodzić do tego typu "comb", a taka ilość składników aktywnych za tą cenę nie wygląda zbyt realnie.

Przeniesiono~Duce
"Wrogom się przebacza, ale wtedy gdy zawisnął"
  • 280 / 14 / 0
06 stycznia 2020return_zero pisze:
@XxoDARKoxX
Realny. Dlaczego nie? Tylko ciekawe ile to jest jedna porcja? 4 kapsuły?

Przeniesiono~Duce
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.