Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 390 / 24 / 0
Czyli tylko te substancje staną się nielegalne? https://hyperreal.info/file/Obraz/wykaz250817cpng

Wszystkie inne obecnie legalne lizergamidy/tryptaminy/benzodiazepiny nadal będzie można bez obaw kupować? Bo już się pogubiłem a tu jeden wielki chaos w tym wątku jest.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1610 / 55 / 0
Na razie żadne rozporządzenia jeszcze nie zostały oficjalnie zatwierdzone
  • 9503 / 1868 / 2
15 października 2017ZenonBrzuch pisze:
to cos wchodzi czy juz weszlo z zycie? sa tam ketony ktorych nie zdazylem sprobowac, a jeszce vendorzy nimi jakos handluja. moze ktos objasni sprawe, ja mowie o substancjach z tego rozporzadzenie: https://hyperreal.info/file/Obraz/wykaz250817cpng
Po zlapaniu Cie z nimi zajmuje sie tym sanepid.
Moga Ci wlepic kare.
Niektorzy na przeslychaniach mowili,ze 200-300gr na wlasny uzytek i skonczylo sie to xxxxx zl kary.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1610 / 55 / 0
Jednak za małe ilości kar jeszcze nie mam jak mniemam
  • 9503 / 1868 / 2
28 lipca 2017neurobiolog pisze:
To co posiadanie wszystkiego będzie nielegalne?
Nie ma takiej mozliwosci prawnej w tym kraju.

scalono - polymerase
28 lipca 2017endother pisze:
28 lipca 2017pomasujplecki pisze:
@up
określenie "środki zastępcze lub nowe substancje psychoaktywne" dotyczy sanepidowskiego wykazu który ostatnio został zaktualizowany o nowe związki, m.in klefedrony.
Ciekawi mnie jak to się dalej potoczy.
Mogę prosić o źródło? Ja znalazłem jedynie to:
Środki zastępcze, nowe substancje psychoaktywne i inne substancje zidentyfikowane przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej w tzw. dopalaczach (1.01.2016 - 31.03.2017)
https://gis.gov.pl/images/środki_zastęp ... 3.2017.pdf
Możliwe że na podstawie tego zostanie przyznana definicja np środka zastępczego. Możliwe że trafi na listę większość dzisiejszych dopalaczy, głównie 3cmc ( żadna strata ).
Za to ta cześć
(...)lub
nowe substancje psychoaktywne mogące stanowić zagrożenie dla życia lub
zdrowia(...)
Może posłużyć prawnikom do skazywania osób które były hospitalizowane. Teraz nawet jak ktoś przedawkuje 3cmc i trafi do szpitala nie można mu nic zrobić. Pojawi się następny legalny analog katynonu i sama wizyta w szpitalu sprawi że będzie można uznać substancję za dopalacz. Ale też jak ktoś zacznie ćpać gaz z zapalniczki i trafi do szpitala również można będzie pociągnąć do odpowiedzialności spółkę gazową. Dobrze myślę? %-D
Kazdy kto cpa powinien placic za hospitalizacje
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2990 / 1645 / 35
Najbliższe spotkanie komisji zdrowia w tej sprawie to po 2018 chyba że coś strasznego by się wydarzyło. To wtedy byłby priorytet narazie stan przed 3 czytaniem.
Także spokój na razie.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5240 / 936 / 0
Nie wszystko co pozytywne jest legalne .Nie wszystko co legalne, pozytywnym jest. Dlaczego dziwisz sie ze widze to , o czym ty czytales tylko w ksiazkach.Moj przyjacielu wiesz juz o co chodzi.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 54 / 6 / 0
Ogólnie nie spodziewał bym się niczego dobrego,bo Zbyszek robi konferecję i ma jeden punkt widzenia,pod wpływem impulsu,zdarzenia dla gawiedzi podniesienie kar...Zasięgnijcie opinii pijanego rowerzysty...Pojazd po bandzie był,że trzeba było się rakiem z tego wycofywać,bo pod publiczkę ludzi do pierdla na dwa lata,choć każdego to jebie,bo głosy mu zapewnia,ten co Islandię robi z Torunia.
  • 1042 / 151 / 0
Oni (PiS) dla wygrania następnych wyborów są w stanie zrobić wszystko. Doskonale znane są sprawy dotyczące problemów, tzw. dzieci. Dzięki temu nie mamy już prawdziwych narkotyków na rynku (lub ich dostępność została ograniczona). Kołtuńskie społeczeństwo jednolite pod względem wyznaniowym i etnicznym nie sprzyja handlowi narkotykami. Stąd pojawiły się wstrętne chemie, dopalacze. Dla mnie ten kraj, to jest jedno wielkie szambo w każdej mierze.
  • 33 / 2 / 0
To jest śmieszne że kiedy inne kraje powoli zaczynają odchodzić od tradycyjnej wojny z narkotykami na rzecz edukacji u nas ciągle działa ta głupia gra pod publikę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.