Raz w życiu (miałem 15 lat na usprawiedliwienie) trafiłem na zbyt penerskie piwo, któremu nie podołałem. Mowa o Super Mocnym w plastikowej butelce z carefoura. Ziomek (wtedy 14 lat) po kilka browarach i paleniu wziął trzy łyki i pobełtał się natychmiast :kotz:
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
9% zdecydowanie wyczuwalne w każdym łyku, a już zdecydowanie chuchnięciu konsumenta.
Z tego co googlowalem to piwo jest dostępne nadal w carrefourach.
Są tu jacyś smakosze donnera?
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
Mój ojciec mimo, że penerem nie jest swego czasu często walił IMPERATORY i AMSTERDAMY
Pamiętam, że za małolata waliłem jeszcze Kozackie Mocne i propsowałem.
W sumie nie wiem czy zaliczyć do penerskich, ale z całego serca nienawidzę Tatry Mocnej.
BTW zajebisty wątek jak ja mogłem zobaczyć go dopiero teraz :nuts: .
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
mają w sobie coś takiego, że wolę pić penera od koncernowych
wykluczam przy tym sterny będące nie do zaakceptowania
przesiadłem się na rompera strong ostatnimi dniami
w smaku lepszy moim zdaniem od żubra czy tyskiego
(odnoszę się do puszkowego, w plastiku nie piłem jeszcze)
fajna czarna penerska pucha + sympatyczna cena 1,89 zł
do przetestowania zostały mi jeszcze co najmniej
harde i halne :diabolic:
Otóż panowie, nie jest to kwestia smaku a zagadnienie gastrologiczne.
O ile jeszcze Halne lub Jabłonowo ujdzie (bo i smak, i cena przystępne) to nie ma mowy abym wmuszał w siebie liche konkokcje typu Sarmackie Mocne bądź Argus. Bełch rozdęty momentalnie, męczę taki nędzny sikacz czasami pół godziny a profit z tego żaden, chyba że dla podłych rozlewców tych niedorzeczności które niby za piwo mają uchodzić.
Dla porównania - nalewka średnioprocentowa z dolnej półki, kultowy Agropol, pęka w niecałe pół minuty, podobnie jak casualowy napój alkoholizowany "Barmańska" - nie mylić z wódką, bo któraż ma zaledwie 21% i zawiera siarczyny? (polecam śliwkową) a stan który osiągam dzięki tym trunkom to swoisty body high/alko-dharana i żadnych dolegliwości żołądkowych, nijak ma się do niej próba wyzerowania na szybko ww. "piw" - mordęga.
Ale dość offtopu, generalnie jeżeli już piwo to jakiś porter, pszeniczny Paulaner lub Reissdorf Koelsch.
Za gówniarza upijaliśmy się czarnym Dortmunderem Strong, to była potęga...
w cenie 2,30 zł otrzymujemy 7,2% w "tradycyjnej recepturze"
nawiązanie do tradycji przekona każdego penera
jest to w sumie lepsza alternatywa rompera- acz droższa
z drugiej strony mamy w niej większy voltarz
ogólnie polecam
podobnie jak romper- fajna czarna pucha
z czerwonym paskiem na górze, ostrzegającym każdego penera
o nietuzinkowej mocy trunku.
w języku angielskim: strong beer 7,2% :finger:
[ external image ]
Pracowalem w roznych zakalach w kraju, jednak to jest mianownikiem wspolnym, jak pijesz to twoj wybor jakie browce preferujesz, ale jak jestes czestowany Specjalem i odmawiasz - to na 85% strzelasz z dupy. Kierownik tez to wie ;]
10 marca 2017novaQ pisze:
Pracowalem w roznych zakalach w kraju, jednak to jest mianownikiem wspolnym, jak pijesz to twoj wybor jakie browce preferujesz, ale jak jestes czestowany Specjalem i odmawiasz - to na 85% strzelasz z dupy. Kierownik tez to wie ;]
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.