FajnieJest pisze:Jako preworkout AMPc/DMAA zajebiste. Szczegolnie DMAA, AMPc jest lekko niedojebana wersja DMAA z wieksza iloscia skutkow ubocznych jak mocno obnizone samopoczucie na 'zjezdzie'. Nie bierz tego jako jedyna substancje w PWO, dodaj do tego max 200mg kofeiny bo inaczej jakos ledwo czuc te substancje. DMAA jakies 20mg o ile dobrze pamietam. Nie zalecane jest branie tego kombo (kofeina/DMAA) po poludniu bo bedziesz mial problemy z zasnieciem. ;)
Jesli chodzi o przedtreningowki to polecam takie kombo domowej roboty:
- L-Citrulline malate 3-5g 1h przed treningiem (podbija NO w organizmie = wieksza POMPA)
- kofeina do 200mg, chyba ze masz tolerke, to wiecej.
- rhodiola rosea (rozeniec gorski)
- l-teanina w jakiej tam dawce uwazacie do zdjecia zbyt mocnej stymulacji
- DMAA (20mg) LUB EPH (do 50mg)
- mozna dorzucic inne adaptogeny typu zenszen, ashwaghanda jesli odpowiada nam ich dzialanie
Trenuje na takim PWO przez jakies dwa miesiace i efekty sa zadowalajace. :)
FajnieJest pisze:Jako preworkout AMPc/DMAA zajebiste.
Bardzo optymalne kombo. Kazdy srodek dziala bardzo odmiennie od siebie.
Noopept - motywator, ukierunkowanie na zakonczenie zadania. Bardzo maly wplyw na poprawe mowy. Czytanie z zrozumieniem: to zalezy od tego jak sie wkreci, raz mozna szybko czytac i elegancko rozumiec co sie czyta, a raz sie tylko lata po wyrazach i niespecjalnie rozumie.
W poczatkowej fazie brania noopeptu (zwlaszcza w sporych dawkach) wskazane sa czynnosci wymagajace wysilku psychicznego, bo robiac jakies roboty fizyczne mozna sie wkurwiac, ze taki swoj potencjal marnuje sie na jakies govniane zajecia. Bardzo wyostrza sluch - mozna sie wkurwic jak ktos za duzo pierdoli gdzies obok nas.
Aniracetam - pieknie poprawia zdolnosc czytania ze zrozumieniem, elegancko wplywa na mozliwosci wyslawiania sie. Krotkawo dziala. Mozna wyczuc drobna komponente przeciwlekowa. Niespecjalnie nadaje sie do zajec fizycznych, bo nawet przymula delikatnie cialo.
Wydaje sie, ze zauwazanie poprawia inteligencje, co bylo ewidentnie zauwazone w jednym momencie jak przed wzieciem nie bardzo widomo bylo jak porawdzic w jednej sytuacji, a po wzieciu - pyk olsnienie.
Oxiracetam - nootrop najbardziej zauwazalnie wypywajacy na mozliwosci fizyczne. Nadaje sie do robienia roznych zajec, też fizycznych bez zbednych filozofii jak to moze byc po noopepcie. Poczatkowo niespecjalnie mi przypasowal, ale jednak jest to dobry srodek. Ze wzgledu na swoje aktywizujace wlasciwosci dodaje takiego zainteresowania zyciem na wszystkich płaszczyznach.
Najgorszym efektem jest tolerka. Najlepiej wrzucac jak najmniej, nie jechac z gazem do dechy.
Dobrze jest tez miec do dyspozycji bezwodna kofeine, bo bardzo fajnie podbija cala akcje w niewielkich dawkach 50-100mg, gdzie trzeba dodatkowego boosta.
Kofeina mi nie pasowała. Do żadnego. Za bardzo mnie nosiło fizycznie. Nawet w dawkach o jakich piszesz.
No, ale to kwestia osobnicza.
hess pisze: Najgorszym efektem jest tolerka. Najlepiej wrzucac jak najmniej, nie jechac z gazem do dechy.
Wydaję mi się, że racetamy (co do noopeptu nie jestem pewien) nie budują tolerancji. A przynajmniej te, które wymieniłeś.
A co do dawek to dokładnie najmniejsze są najlepsze.
Oxiracetam warto rozpuścić w wodzie i popijać sobie troszkę co jakiś czas przez cały dzień. ;-)
Oxiracetam stosuje w dawkach okolo 400 mg, zdarza sie ze raz dziennie, czasem dwa, rzadko 3 razy. Dla mnie to optimum dawki z delikatnym zapasem gazu Zjadlem tego z 20g i byly ze 2 moze 3 przerwy 1 dniowe . Da sie wyczuc tolerke w ten sposob, ze na poczatku jak zaczalem brac mialem takie uczucie na rekach, ze wszystki mi pasowalo i wrecz rece kleily sie do roboty, pozniej ten efekt zaczal zanikac. Po przerwie 1 dniowej znow zaczal sie pojawiac. No ogolnie tolerka na oxiracetam wyglada tak, ze dzialanie delikatnie obniza jakosc/zajebistosc.
Aniracetam tez stosuje w dawkach okolo 400mg, czasami zarzuce 2 lyzki tj okolo 800mg. Tez zjadlem tego z 20g, tolerka polega na tym, ze nie ma takiej ekstra zajebistosci-olsnienia, a moze sie pojawic ociezalosc.
Ogolnie piszac ani i oxi oszczedzam jak moge (z wyjatkami), i w zasadzie stosuje do konkretnych celów (zwlaszcza anira).
Jakbym mial oceniac to wg mnie najwieksze/najbardziej zauwazalne efekty regeneracyjne ma aniracetam.
I faktycznie najbardziej czuc, ze mozg naprawiony jak sie odstawi.
Zastanawiam sie nad Piracetamem jako alternatywa, cos pomiedzy ani/oxi. Dodatkowo Piracetam brany w dawce 120x1200/cykl bardzo wyraźnie poprawia mozliwosci werbalne, a to chyba najbardziej lubie, bo moge prowadzic calkiem efektownie brzmiace wywody heheh
Rozpuszczanie w wodzie mija sie z celem, bo najlepsza metoda to wrzut do mordy i trzymanie tego jak najdluzej, albo nawet nie dlugo, ale po polknieciu nie popijac, niech wchlania sie tez z grzdyla hehe
Oxiracetam ma specyficzny efekt rozszerzenia wizji tj patrzac w jeden punkt wiecej widzi sie po bokach, aniracetam tez ma ten efekt jednak mniej zauwazalny, ale po aniracetamie za to widzi sie wiecej szczegolow, kolory jakby intensywniejsze. Ani i oxi razem to nagla poprawa widzenia, czuc wrecz momentalne poszerzenie wizji, kolo widocznosci sie powieksza.
W sumie nootropy to jedyne srodki ktorych branie ma sens w dluzszej perspektywie heh.
A jeszcze: raz bedac zmeczonym fizycznie pod wieczor zarzucilem aniracetam i pojawilo sie dosyc zblizone samopoczucie na ciele przypominajce mxe (bez przesady oczywiscie), wniosek>>aniracetam musi cos majstrowac przy nmda.
Na co dzień chcę lecieć noopept + ? No właśnie, ten pierwszy jest ekonomiczny, działa na pamięć długoterminową i motywację, a ten drugi powinien być też w miarę tani i dobrze działać na pamięć krótkotrwałą i operacyjną.
Czyli noopept + sunifiram? Nie ma innych opcji?
Musisz szukać czegoś co poprawia pamięć krótkotrwałą i będziesz w domu. ;-)
666 pisze:Testuję ten tydzień oxiracetam, następny aniracetam, masz też trochę l-theaniny.
Na co dzień chcę lecieć noopept + ? No właśnie, ten pierwszy jest ekonomiczny, działa na pamięć długoterminową i motywację, a ten drugi powinien być też w miarę tani i dobrze działać na pamięć krótkotrwałą i operacyjną.
Czyli noopept + sunifiram? Nie ma innych opcji?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.