Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
niedawno w parku rozerwalem wieksza grupke polskich ziomali opowiadajac o perypetiach z helupa - jeden odwazny chcial sie bic - mysle ze bylo to bardzo patriotyczne z mojej strony ; )
@enough nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie na pm?maila tez nie mam?
pm'a nie wysłałem bo nie mam uprawnień (pac) ale mail powinien być.
BTW zupełnie inna jakość pukania w tych charytatywnych insulinówkach Terumo, w porównaniu do wyrobów polfy to nawet kilka klas jakości wyżej.
np. w googla wpisac "drugs alcohol service your area" (albo mila dzielnica w poblizu)
u mnie wyglada to tak podchodze do okienka mo0wie ze chce czyste igly .. pani wola inna pania ta pani bierze mnie do pokoiku zajebanego pod sufit sprzetem pyta co chcesz ile chcesz i proponuje rozne nowosci jak ma, pakuje, daje calusa i mowi zeby dbac o siebie ;)
Wiesz duzo zalezy od miejsca zamieszkania ja mam szczescie mieszkac w posh dzielnicy ;) hyhy a kumpel mieszka godzine drogi odemnie gdzie cpunuf pelno i tam tylko sa gotowe zestawy gdzie sa igly strzykawki chusteczki spirytusowe i pudelko na igly. Z tym ze sa rozne te zestawy :) ale duzo lepiej wziasc to co Ci trzeba, mnie za kazdym razem zostaja np. te grube igly ktore tam zawsze pakuja w te zestawy
1) SKENAN LP bez recepty
Substancja czynna: siarczan morfiny - kapsułki o przedłużonym uwalnianiu
- Cena
14kapsułek x 10mg - 4,30 €.
14kapsułek x 30mg - 9,00 €.
14kapsułek x 60mg - 18,15 €.
14kapsułek x 100mg - 26,60 €.
14kapsułek x 200mg - 48,93 €.
Makrogol, sebacynian dibutylu, talk (E553b)
Substancje obojętne:
sacharoza, skrobia kukurydziana
Wodna dyspersja etylocelulozy (zmiękczacz)
etyloceluloza, laurylosiarczan sodu (E487), alkohol cetylowy
Otoczka kapsułki:
żelatyna, dwutlenek tytanu (E 171), Erytrozyna (E127)
2) ACTI-SKENAN na receptę
Substancja czynna: siarczan morfiny - kapsułki o natychmiastowym uwalnianiu
- Cena
14kapsułek x 5mg - 2,60 €
14kapsułek x 10mg - 3,10 €
14kapsułek x 20mg - 4,90 €
14kapsułek x 30mg - 7,00 €
Hypromeloza (E464), talk (E553b)
Substancje obojętne:
sacharoza, skrobia kukurydziana
Otoczka kapsułki:
żelatyna, indygotyna (E132)
"Médicament soumis à prescription médicale" - nawet translator sobie z tym poradził, zdradzając mi, że SKENAN to lek wydawany na receptę; źródło tu: http://www.doctissimo.fr/medicament-SKENAN-LP.htm
Tutaj z kolei: "Medicament non soumis a prescritpion medicale" - Lek wydawany bez recepty.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.