Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 8 / 0
No z tymi drożejącymi fajkami to jest przejebane. Ja się przerzuciłem na Next granatowe bo tak samo za viceroye czy red & white nie mam zamiaru płacić 5 zeta. Kurde aż się boję pomyśleć co będzie jak u nas zrobią się takie ceny jak w unii - 12 zl za paczkę...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
LeonardoDaVinci pisze:

"Polityczne" - tak sie nie pisze, niepamietam teraz jak sie to pisze, ale fajki sa naprawde zajebiste, tylko ze dosyc drogie i trudno dostpene.
Parliamenty masz na myśli zapewne. Paliłem je. Dobre :-) Fajny filtry mają.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Ja pale teraz Ronsony czerwone.

Cena 4.05PLN, a ta nowsza partia co wchodzi ma nadrukowaną cenę 4.60PLN.
Ogólnie jak na swoją cenę papieroski bardzo dobre.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
A ja sobie dziś fundnęłam jedne z moich ulubionych fajek: "LUCKY STRIKE". Oj drogo, drogo mnie kosztowały (7,10 za paczuchę 8-( ), no ale jakoś to przełknęłam i oddałam kasjerce co jej się należy. W końcu człowiek uzależniony od tytoniu zasługuje chyba czasem na dawkę naprawdę dobrego towaru :-D
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 528 / 21 / 0
Heh, szkoda dla mnie kasy na truciznę wydawać :) Palę, bo muszę :) Dlatego ilość kupionych przeze mnie paczek papierosów typu Marlboro, Lucky Strike można policzyć na palcach jednej ręki. A pale ponad 3 lata.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Ja zawsze palilem jak najmocniejsze fajki (ale bez przesady) szkoda mi bylo wydawać więcej kasy żeby palić jakieś superlighty co 30 sec więc palilem na ogol czerwone bondy są dość mocne i tanie , teraz już od roku nie pale chyba że jestem naspeedowany to wedy pale dla optymalnej stymulacji :)a palenie tak o do piwa z kumplami to jest dla mnie taka glupota jak palenie bez zaciągania a nawet większa ponieważ osoba niepaląca łatwiej sie uzależni.
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
"Codeine" - nie myśl sobie, że ze mną jest inaczej ;-) No może liczba kupionych przeze mnie takich lepszych paczek tytoniu nie mieści się na palcach jednej ręki, może nawet nóg by nie starczyło (zostają żebra :-) ), ale palę już dobre 9 lat i stąd tak wysoki wskaźnik zużywalności WFF (Wysokowartościowych (w zł) Fajek Firmowych), który rzecz jasna wzrasta wprostproporcjonalnie do upływu czasu :-p Oby twój wskażnik WFF nie przekroczył kończyn górnych. Palenie albo zdrowie - kutfa jego mać.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2006 przez fantazia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 414 / 8 / 0
Rzucam palenie!!! Pierwszy raz od dwóch lat sie na to zdecydowałem. Jak narazie tydzień bez fajki, ale to jeszcze nic. Hardkor zacznie się dopiero na studiach podczas ostrego chlania z kumplami...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 528 / 21 / 0
Ja tam nie potrafie rzucić.

Za to od jutra ograniczam się do 10 fajków dziennie, co by mieć więcej hajsu na ćpanie :D (Normalnie palę 15-20).
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
[quote="codeine"]
Za to od jutra ograniczam się do 10 fajków dziennie, co by mieć więcej hajsu na ćpanie ]
W sumie, co by tu nie mówić, zdrowiej.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.