Przy zakupie kompozycji z shamanshopu zapytalem się jak to jest ze składem i powiedzieli mi że używają naprawdę mocnych extraktów których normalnie nie sprzedają bo malo kto by je kupil w tej cenie. Na dowód tego dodali mi mala probeczkę ekstraktu damiany jaką tam dają. I powiem wam że zaraz po otworzeniu paczki czuć było jej aromat. Rozpuszczona w wodzie była cholernie gorzka (posłodzenie tylko pogorszyło sprawę)ale za to rekompensowała działaniem :-D
Skąd swoją drogą miales olejek kanny?
A jak liczyłem ekstrakcję ok x15 to wychodziło ~5zł za 1g mieszanki. No ale może oni ekstraktują w jakiś swój określony sposób, w domowych warunkach w pewnym momencie otrzymasz mazistą ciecz, której już tak łatwo nie wysuszysz. Szczególnie jeśli chodzi o damianę ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
[ external image ]
W opakowaniu mamy 5 gram tej mieszanki. Wygląda to jak wygląda. Całe czarne, suche, kruche i ostre, więc lolka z tego nie skręcimy, do lufy też ciężko nabić. Ja paliłem w fajce.
Efekt zauważalny już po pierwszym buchu, przynajmniej ja poczułem "efekt wejścia". Kolejne buchy już nie dawały takich zmian czucia, w sumie wypaliłem 0,5g mieszanki w ~10 buchach. Trudno się pali. Smak do zniesienia, taki nawet przyjemny, choć dym jest dość gorący. A co czuć? Odprężenie. Coś podobnego do serdecznika, ale mocniej. Praktycznie brak abstrakcyjnych myśli, ani śmiechu, jedynie odprężenie, ale nie zamułka (!).
Moim zdaniem świetnie by się łączyło z MJ ^_^
EDIT: Świetnie się łączy z MJ :-D Ya hear me brothers? :listen: Sorry, powinniśmy kultywować polską pisownię :finger: Polecam PediHuanis blend :-p
Ostatnio śniło mi się że kiedyś powinienem zrobić swój własny blend do palenia..głos powiedział że do bletek mam wsadzić następujące składniki:
mj/# - jako główny składnik,
salvia divinorum - jako drugorzędny składnik,
leonotis leonurus - do podbicia działania mj,
skórka z amanita muscaria - drobno pokrojona,
Dopełnić to jeszcze kocimiętką, sokiem z sałaty jadowitej i małą ilością liści beladony, a na sam koniec przyprawić kanną, zwinąć, iść w słoneczny dzień na zieloną polanę i spalić leżąc na miękkiej trawie...
I teraz:
Czy to ma sens?
Czy jakiś składnik wyklucza drugi?
Co powinienem jeszcze do tego dodać?
Będę wdzięczny za porady i sugestie..pozdrawiam.
Reszta skladników jest moim zdaniem dobra choć amanita?-nie jestem pewien. Ale mówie to bo poprostu nigy nie próbowałem. Z tego co sam doświadczylem mj + leonitisy to świetny mix..oj pamiętam sporą dawkę wildd daggi extrakt x5 i mj-przesylem wtedy jede z najlepszych imprez w życiu:)
w-w mix + kanna też powinno być ok. +kociomiętka również
ale salata hmm ona raczej uspokoi nada trochę sedetacji także tu też bym się zastanowił.
Daj znac co Ci wyszło:)
Do tego momentu jeszcze było ok - mogłeś czegoś nie wiedzieć. Niewiedza wyszła jednak na jaw gdy dopisałeś sok z sałaty :D No sorry stary, poczytaj sobie Hajpa bo te kilka lat, które śledzisz, to najwidoczniej za mało jeszcze. I ten pokrzyk na dodatek ;]
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.