Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: el colgado »
Można by wykombinować taką wlasną mieszankę z dostępnych na rynku ekstraktów, ale dosyć drogo to wyjdzie.
Przy zakupie kompozycji z shamanshopu zapytalem się jak to jest ze składem i powiedzieli mi że używają naprawdę mocnych extraktów których normalnie nie sprzedają bo malo kto by je kupil w tej cenie. Na dowód tego dodali mi mala probeczkę ekstraktu damiany jaką tam dają. I powiem wam że zaraz po otworzeniu paczki czuć było jej aromat. Rozpuszczona w wodzie była cholernie gorzka (posłodzenie tylko pogorszyło sprawę)ale za to rekompensowała działaniem :-D

Skąd swoją drogą miales olejek kanny?
Uwaga! Użytkownik el colgado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Hehehe wyciągnąłem acetonem ;D 1g zalany, odsączony przez strzykawkę, odparowany i wtarty w resztę ziół :)

A jak liczyłem ekstrakcję ok x15 to wychodziło ~5zł za 1g mieszanki. No ale może oni ekstraktują w jakiś swój określony sposób, w domowych warunkach w pewnym momencie otrzymasz mazistą ciecz, której już tak łatwo nie wysuszysz. Szczególnie jeśli chodzi o damianę ;)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1174 / 22 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
Nikt się jeszcze nie wypowiedział nt. Pedicularis Blend z MO, więc zrobię to pierwszy.

[ external image ]

W opakowaniu mamy 5 gram tej mieszanki. Wygląda to jak wygląda. Całe czarne, suche, kruche i ostre, więc lolka z tego nie skręcimy, do lufy też ciężko nabić. Ja paliłem w fajce.

Efekt zauważalny już po pierwszym buchu, przynajmniej ja poczułem "efekt wejścia". Kolejne buchy już nie dawały takich zmian czucia, w sumie wypaliłem 0,5g mieszanki w ~10 buchach. Trudno się pali. Smak do zniesienia, taki nawet przyjemny, choć dym jest dość gorący. A co czuć? Odprężenie. Coś podobnego do serdecznika, ale mocniej. Praktycznie brak abstrakcyjnych myśli, ani śmiechu, jedynie odprężenie, ale nie zamułka (!).

Moim zdaniem świetnie by się łączyło z MJ ^_^

EDIT: Świetnie się łączy z MJ :-D Ya hear me brothers? :listen: Sorry, powinniśmy kultywować polską pisownię :finger: Polecam PediHuanis blend :-p
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2010 przez WaWe, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
Witajcie. To mój pierwszy post chociaż forum śledzę od kilku lat. Jakoś nigdy nie miałem nic ciekawego do wniesienia do dyskusji, ale teraz mam kilka pytań.

Ostatnio śniło mi się że kiedyś powinienem zrobić swój własny blend do palenia..głos powiedział że do bletek mam wsadzić następujące składniki:
mj/# - jako główny składnik,
salvia divinorum - jako drugorzędny składnik,
leonotis leonurus - do podbicia działania mj,
skórka z amanita muscaria - drobno pokrojona,
Dopełnić to jeszcze kocimiętką, sokiem z sałaty jadowitej i małą ilością liści beladony, a na sam koniec przyprawić kanną, zwinąć, iść w słoneczny dzień na zieloną polanę i spalić leżąc na miękkiej trawie...
I teraz:
Czy to ma sens?
Czy jakiś składnik wyklucza drugi?
Co powinienem jeszcze do tego dodać?
Będę wdzięczny za porady i sugestie..pozdrawiam.
detox just to retox
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
hmmm moim zdaniem Salvia do tego nie pasuje, mzzesz o prawda spróbowac z ciekawosci i jesli masz sporo suszu czy extraktu.
Reszta skladników jest moim zdaniem dobra choć amanita?-nie jestem pewien. Ale mówie to bo poprostu nigy nie próbowałem. Z tego co sam doświadczylem mj + leonitisy to świetny mix..oj pamiętam sporą dawkę wildd daggi extrakt x5 i mj-przesylem wtedy jede z najlepszych imprez w życiu:)
w-w mix + kanna też powinno być ok. +kociomiętka również
ale salata hmm ona raczej uspokoi nada trochę sedetacji także tu też bym się zastanowił.
Daj znac co Ci wyszło:)
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
dolozyl bym do tego 100 lysic, calee, odrobine opium, skorke z banana i pozniej jebnal kielicha. kurwa gosciu! kazda roslinka robi co innego a ty dobrales je na chama bo inaczej tego nazwac nie mozna. wypisales chyba wszystko co znasz i chcesz zrobic z tego cos "madrego". nie tedy droga. pomysl (poczytaj) co do czego pasuje i w jaki sposob sie uzupelnia a nie "polacze na pale i co z tego wyjdzie". ogolnie lol. najlepiej napij sie herbaty...
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Salvia D feat. Amanita... hmm lepiej nie :) Chociaż palona amanita niekoniecznie musi działać z SD jak zjedzona. Nie wywoływałbym jednak lwa z gąszczu.

Do tego momentu jeszcze było ok - mogłeś czegoś nie wiedzieć. Niewiedza wyszła jednak na jaw gdy dopisałeś sok z sałaty :D No sorry stary, poczytaj sobie Hajpa bo te kilka lat, które śledzisz, to najwidoczniej za mało jeszcze. I ten pokrzyk na dodatek ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 666 / 2 / 0
robi sie spamik ale... kolego wyzej: zaprezentowal sie jako osoba ktora "forum śledzi od kilku lat", a raczej gdyby cos przeczytal to by wiedzial. zreszta juz 100 razy bylo co ma sens w takiej mieszance. w sumie pytal co sie wyklucza i odpowiedz od pilla dostal zreszta jak i ode mnie. z tego mozna by zrobic w sumie ze 2 sensowne mieszanki ale wszystko razem... i no offence autorze ale sam rozumiesz ;-)
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Powinniście wiedzieć że rośliny atropinowe bardzo dobrze łączą się z konopią, nie raz o tym na herbsmanie było, a nie gościa za belladonę wyśmiewać... Ale salvię i amanitę bym wywalił :) A resztę zekstraktował.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 666 / 2 / 0
nie chodzi tu o polaczenie atropiny z thc ale caloksztalt. tez panie kolego pindyjski nie zablysles :-) zmieszac wszystko co masz/przysnilo ci sie to nie sztuka. przyklad: zrob sobie kanapke z swierzutkiej buleczki, maselko, pachnaca wedlinka, pomidorek, cebulka, sol, pieprz... dodaj miod, musztarde, kawalek banana, kapuste kiszona.... najesc to sie najesz bo czemu by nie. tak samo tu: nacpa banie ale faza jak ten smak. chyba najodpowiedniejszy przyklad zeby uzmyslowic jak wyglada ta mieszanka. zreszta mam wyjebane. niech zrobi mieszanke i pochwali sie co wyszlo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.