Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Tyle, ze jak ktos mysli, ze, o boze, niesprawdzone, "z INTERNETU!", to napewno trucizna i gowno nie warte ceny.
dzika pisze:crocodilla pisze: Wniosek dla mnie, że nie warto się w to bawić, żadna desperacja już mnie nie zmusi. ]
Od kiedy się strułam Diablami bez BZP i 2 dni z łóżka wstać nie mogłam, mnie też nie![]()
Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
Fakt najpiekniejsze loty mialem po krysztalkach MDMA i kazdemu takich zycze. Przez brak dobrego X nie mam az takiego cisnienia na nie i czekam tylko do wakacji i dancetripow na Balearach:]
jeszcze jedno w związku z tym iż idziemy dzisiaj na baunsy. co lepiej huknąć mefcia czy metylon? metylonu jeszcze nie próbowaliśmy. zawsze mamy tak że przed nowym specyfikiem boimy się że nam zjebie impreze... dlatego pytamy o to czy pewniaka mefiaka czy niepróbowany metylon ;) i odpiszcie proszę na temat tego zęba :)
- Virgil, Aeneid X.284
"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein
"Whatever people say I am, that's what I am not"
blueberry pisze: roznica miedzy normalnymi RC a dopalaczami jest taka, ze te drugie robia tak zeby aby kogos czasem za bardzo nie sponiewieralo co skutkuje tym, ze daja gowniane mieszanki i malo jest w nich substancji o ktore naprawde chodzi. Jesli chodzi o porownanie z prawdziwymi dragami to moim zdaniem pozostaje apteka ;) Metkat, metkat, metkat itd itp :)
Wazka, dla przykladu, Cie nie sponiewiera?
blueberremy chodziło taką różnicę:
rasowe RC - trza ostrożnie, bo są to substancje same w sobie, raczej w czystej postaci niekoniecznie wprost do spożycia (wymagają choćby rozdzielenia na dawki)
dopalacze - idiot friendly, gotowe do spożycia, nieco zmniejszone ryzyko krytycznego faila typu 'kupujemy gram BrDF i zastanawiamy jaką kreskę sobie tego sypnąć, hmm...'
Tyle, że te 'nieco zmniejszone ryzyko' skutkuje średnim efektem końcowym.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.