Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Zdarza mi się opiaty konsumować i jestem osobą
palącą
324
50%
niepalącą
200
31%
poproszę inny zestaw pytań :)
122
19%

Liczba głosów: 646

ODPOWIEDZ
  • 73 / 2 / 0
Palę tylko po opiatach. Czyli praktycznie zawsze muszę mieć fajki przy sobie. Rok temu miałam postanowienie, że rzucam, ale za cholerę się nie da, papierosek po strzale jest dla mnie zajebistym dopełnieniem, jak wisienka na torcie. Za to jak mam okresy trzeźwości to spokojnie mogę nie palić z tydzień czasu.
  • 2 / / 0
Ogólnie nie palę, ale często mam ochotę na kodzie. Parę razy przy złej fazie nawet mi to trochę pomogło w ogarnięciu.
  • 3309 / 21 / 0
Złej fazie czyli jakiej?
sqrt(666)
  • 133 / 2 / 0
No ja do niedawna paliłem w sumie nie nałogowo bo co to za nałóg 4-5 fajek dziennie ale od jakichś 2 miesięcy 0. Poprostu zupełnie przestały mi fajki smakować zwłaszcza na opioidowej lucie także nie pale w ogóle ale wcześniej nie ukrywam lubiałem ściągnąć kilka smolistych buchów do opio, przyjemnie kręciło się we łbie i uginało nogi,przy mocniejszej akcji przeważnie zasypiałem na stojąco,siedząco....teraz po prostu mam do nich jakiś wstręt zupełnie nie wiem czym spowodowany. Zrobiło mi się tak w sumie z dnia na dzień...ale jak dla mnie ta sytuacja posiada same plusy.
FeRu Raprodukcja

Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),

https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja

https://soundcloud.com/feru89
  • 64 / / 0
jak grzałem to paliłem i to kurewsko dużo! rzuciłem jakieś 3 lata temu będąc już 7 rok na metadonie. Co mnie bardzo zaskoczyło to to że ostatnio od czasu do czasu dobieram opiaty to w ogóle nie ciągnie mnie do papierosów :-)
  • 381 / 12 / 0
z opiatow biore tylko czaaasem kode, po ktorej strasznie chce sie palic. po 2 razach z trampkiem nie stwierdzilem. te papierosy nieco irytuja, zawsze podbija na wymioty, sporo przez nie kaszle (na wystrzale) i czesto papieros inicjuje czkawke. co nie zmienia faktu ze chce sie jarac jednego za drugim. podobno jest mocna korelacja w dzialaniu opio i nikotyny, ktora rowniez wplywa posrednio na receptory opioidowe

ps. Moira fajna jestes, mam podobne podejscie:)
  • 784 / 28 / 0
jak miałby tutaj jak do komnatki do postu pokoiczku wejść scholastyk, klęknąć w świetle gotyckiego okna cebulaka nad traktatem, spytałby by:
"a który nieopiatowiec pali"; wiele lat później umarł.
Po wielu tych latach wszedł kolejny mnich, klęknął nad urwanym traktatem poprzedniego brata w świetle gotyckiego okna tera poszerzonego i w szkle,
napisał: "Djarumy palą, Djarymy są dobre".

Taką pojebaną reklamę sprzedać Djarumom w kontrakcie i przedupcyć hajsy na korut.

Ja zawsze dobrze palę do opiata (ed: a w nocy znalazłem fentanyl! właśnie sobie przypomniałem, że jestem udupcony! :).
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012 przez koala, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 611 / 17 / 0
Jak wiadomo palenie tytoniu spłyca opiatową euforie i pogłębią ujebanie - jednak tylko u osób nie uzależnionych od fajek. Ja paliłem/palę nałogowo sporo lat i narazie muszę się pochwalić, zainwestowałem w e-papierosa i jakoś rzuciłem, nie jest najgorzej, tylko oram go dosłownie ; d
Osobiście mimo, iż jestem nałogowym opiacie typu morfina i jej analogi (kodeina) potrafię sobię odmówić tytoniu. Jakoś wolę tę euforię za co najbardziej cenię kodę.
Pozdro,
M.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 33 / 1 / 0
Jestem miłośnikiem maku. Oraz tabaki. Więc niby nie palę, ale tytoń i tak zażywam :>
Którą opcję mam zaznaczyć żeby nie psuć statystyk?

A palisz czy nie? To już wiesz. a.a.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 1513 / 26 / 0
Do niedawna nie paliłem (miałem 4 lata przerwy), opiatowcem się nie nazwę ale kodę czasem zarzucę. Tabakę do kody obowiązkowo. Zaraz też sprawdzę jak smakuje papierosek :) na kodeinie.

Edit; @do pana z dołu - Faktycznie niespecjalnie, więcej nie jaram...

Ed2; mdłości są ale upierdolenie dużo większe, mam wrażenie.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012 przez mr_b, łącznie zmieniany 4 razy.
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające