Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 230 / 6 / 0
Habibi pisze:
Jest jakiś sposób żeby ocenić ilość parasyfu pozostającego w roztworze?
Sprawdź rozpuszczalność paracetamolu w wodzie (chyba 14mg/ml w 20oc ale jaj sobie nie dam uciąć). Jeżeli roztwór jest przejrzysty jak czysta woda to powinno być mniej-więcej tyle. Jak jest mętny to już jest ryzyko, a nawet w przejrzystym może być więcej.

Sposób przedstawiony przez Tehacka to raczej utopia, 15mg zakładając, że wypełniacze nic nie ważą to ~3% masy tabsa, ciekaw jestem która z tanich wag na które stać przeciętnego użytkownika ma niższy błąd pomiarowy...
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 523 / 2 / 0
Rozpuszczalność paracetamolu: 1g / 70 ml (w 30^C), 1g / 150 ml (w 20^C). Dlatego najlepiej mieć butelke wody w lodówce, hehe to już mi weszło w nawyk jak widze że się kończy to wkładam następną :-D
  • 930 / 29 / 0
sportowiec, racja, to sposób nie do wykonania i raczej jako ciekawostka;)
zimna woda to podstawa, o czym wspominalem juz dawno. jezeli rozpuszczalnosc paracetamolu to 1g/150ml w 20 stopniach, to przy 5-6 stopniach jest to jeszcze mnie, a nigdy nie uzywam nawet tych 150ml, maks 100 i to tez jak mi sie przeleje. wniosek - w dobrze zrobionym roztworze plywa mniej niz jedna tabletka paracetamolu.
  • 26 / 1 / 0
Niestety mój osobisty mg.farmacji i biochemi, powiedział, że ta metoda nei jest w gruncie rzeczy taka dobra jakby się zdawało, paracetamolu zosaje bardzo dużo. Mgr robił z kodeiny H.
  • 1111 / 17 / 0
Prosimy o konkrety, bo myśmy tu mieli już takich, którzy ważyli masę pozostałą po filtracji. Wyniki były raczej uspokajające. Nie chce mi się teraz grzebać w poszukiwaniu tych postów, w każdym razie prosiłabym o rozwinięcie myśli.
  • 355 / / 0
feminae pisze:
Niestety mój osobisty mg.farmacji i biochemi, powiedział, że ta metoda nei jest w gruncie rzeczy taka dobra jakby się zdawało, paracetamolu zosaje bardzo dużo. Mgr robił z kodeiny H.
Nawet gdyby tak bylo, to i tak nikt nie przestanie walic antka z tego powodu.
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 19 / / 0
Ja "ekstrakcję"? robię w ten sposób, że nalewam pół szklanki zimnej wody, rozpuszczam opakowanie Antidolu i jak się paracetamol ustoi wypijam wodę znad osadu, dolewam jeszcze wody, mieszam, czekam i piję. Metoda banalna ale czy skuteczna? Wydaje mi się, że tak.
  • 355 / / 0
No raczej NIE!

W tej wodzie masz napewno fhui rozpuszczonego parasyfu
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 2878 / 21 / 0
po podniesieniu vat na pewno oszczędniej haha
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1718 / 9 / 0
No tak, bo jak przesacza przez chusteczki to parasyf w roztworze magicznie zostaje na filtrze.

Pare razy tak robilem, jak sie wkurwilem z ekstrakcja.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.