Habibi pisze:Jest jakiś sposób żeby ocenić ilość parasyfu pozostającego w roztworze?
Sposób przedstawiony przez Tehacka to raczej utopia, 15mg zakładając, że wypełniacze nic nie ważą to ~3% masy tabsa, ciekaw jestem która z tanich wag na które stać przeciętnego użytkownika ma niższy błąd pomiarowy...
zimna woda to podstawa, o czym wspominalem juz dawno. jezeli rozpuszczalnosc paracetamolu to 1g/150ml w 20 stopniach, to przy 5-6 stopniach jest to jeszcze mnie, a nigdy nie uzywam nawet tych 150ml, maks 100 i to tez jak mi sie przeleje. wniosek - w dobrze zrobionym roztworze plywa mniej niz jedna tabletka paracetamolu.
feminae pisze:Niestety mój osobisty mg.farmacji i biochemi, powiedział, że ta metoda nei jest w gruncie rzeczy taka dobra jakby się zdawało, paracetamolu zosaje bardzo dużo. Mgr robił z kodeiny H.
W tej wodzie masz napewno fhui rozpuszczonego parasyfu
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Pare razy tak robilem, jak sie wkurwilem z ekstrakcja.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.