Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Sprobowalbys browna?
Spróbowałbym
493
41%
Nie spróbowałbym
239
20%
Sprawdzam wyniki
326
27%
Spróbowałem i nie żałuję
93
8%
Spróbowałem i żałuję
38
3%

Liczba głosów: 1189

ODPOWIEDZ
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Gargamel pisze:
Przeciez wiekszosc co sprobowala jest mniej lub bardziej wjebana i prawdopodobnie bedzie brala do konca zycia. Naprawde nie zalujecie zmarnowanego zycia?
Ech. Jak na mój gust już regularne żarcie kody jest pewnego rodzaju wjebanie się. w sumie nawet ja, choć od opiatów (czy nawet ścierwa) póki co trzymam się z dala, to i tak sądzę, że nie przestanę ćpać,a już na pewno nie cofnę zmian w psychice wynikłych z zażywania. Tyle tylko, że wskoczyli na H, ale podejrzewam, że taka jest kolej rzeczy jeśli regularnie zażywasz opiaty. Czego w takim razie powinni żalować?
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
Głupie pytanie mam.
Czy uzależnienie od hery musi być dużo gorsze niż to od kody (i czy w ogóle jest gorsze)? I to i to będę brał do końca życia, a hera wychodzi taniej. Poza tym nie pasjonuje mnie upierdalanie się do nieprzytomności; kodę biorę, żeby przyjemnie funkcjonować.

Pytam, bo mnie post jacoka zastanowił (pisał, że lepiej się czuje będąc uzależnionym od hery).
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
titi pisze:
Głupie pytanie mam.
Czy uzależnienie od hery musi być dużo gorsze niż to od kody (i czy w ogóle jest gorsze)? I to i to będę brał do końca życia, a hera wychodzi taniej. Poza tym nie pasjonuje mnie upierdalanie się do nieprzytomności; kodę biorę, żeby przyjemnie funkcjonować.

Pytam, bo mnie post jacoka zastanowił (pisał, że lepiej się czuje będąc uzależnionym od hery).
Na początku branie hery może się wydawać tańsze, ale zaczniesz brać 1 - 2 g i jest ból
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
włacha, wcale nie wychodzi taniej.

A poza tym, to jak pojedynek z godnym przeciwnikiem. Wolę dostać w dupę od Królowej, niż dzieciaczka z apteki. Howgh.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Ci co są uzależnieni od kodeiny mogą kontrolować ciąg np. dzisiaj nie biorę wiem co mówię bo sam jestem uzależniony od kodeiny i normalnie mogłem nie brać 12 dni po czym teraz biorę rzadziej.
http://tomi001.prv.pl
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: spinek »
jasne, że bym spróbował ale nie próbuje mimo że mam dostęp do tego cuda... bo szkoda mi mojego zwiazku z dziewczyną którą naprawdę kocham i z którą chcę spędzić resztę mojego zycia to by było beznadziejne gdyby było coś ważniejszego niż ona, szkoda mi pracy bo nie jest zła i nawet jestem z niej zadowolony a nie mógłbym przychodzić na głodzie do roboty bo jest zbyt wymagająca. jak kiedyś pisałem musiałby mi się cały świat zawalić na głowe żeby się wpierdolić w Hel. więc tak ale nie :o)

A co do kontroli ciągów to jak najbardziej niema z tym żadnego problemu ja już naginam x lat, chociaż ostatnio trochę się boję wyjsć bo to już 6 miesiąc a nie mogę wziąść w tej chwili urlopu żeby przeleżeć ze trzy dni. Może we wrześniu zrobie sobie przerwe i zobaczymy
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009 przez spinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gravity's zero see me stall, I bounce off walls lose my footing and fall...
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
[quote="spinek"]
jasne, że bym spróbowałl.
[...]
więc tak ale nie ]

i weź się z gościem dogadaj.
  • 25 / / 0
tehacek pisze:
spinek pisze:
jasne, że bym spróbowałl.
[...]
więc tak ale nie ]

i weź się z gościem dogadaj.
hehehe %-D to że jestem tu nowy nie znaczy że dostałem komputer na komunie ;) generalnie mam straszną ochotę i juz to mnie martwi bo mam słabą wolę jezeli chodzi o opiaty ale mam za dużo do stracenia i na szczęscie kogoś kto mnie pilnuje i akceptuje mój nałóg.

pozdro
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ale ja nie mówię, że jesteś nowy, tylko że napisałeś posta o treści 'tak, ale nie', w wątku, wymagana jest jedna z tych dwóch opcji.
albo mówiąc inaczej z całego posta nic nie wynika.

wziąłbyś, czy nie?:)
  • 25 / / 0
nic nie wynika bo władowałem w siebie 750mg kody ;]

powiem zwięźlej gdybym nie miał tyle do stracenia TAK WZIĄŁBYM i pewnie zesrałbym się ze szczęścia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.