mouseindaspace pisze:Ja wiem czy takie turbo? To jest trochę tak, że nawet trudno się zorientować, że i jak ten cały ketrel działa. Na pewno uspokaja, ale moim zdaniem jednak do towarzysko -wyluzowująco-rekreacyjnych właściwości alprazolamu ketrelowi daleko. Niemniej, bez ketrelu bywało, że miałem ochotę parę osób zajebać albo wydawało mi się, że one chcą zajebać mnie i tak siedziałem i kombinowałem jak to w końcu jest... ;)koala pisze:A jeśli chodzi o luz, to osobiście pojmuję kwetiapinę jako turbo-benzo :-)
Ciężka sprawa z tym czy to takie turbo jest. Jednak trochę inne działanie. Na pewno uspokaja, ale działa bardziej niepostrzeżenie. Jednak po alprze czuję bardziej wyraźny efekt "narkotyczny".
Tutaj też dodam, że kwetiapina nie nadaje się na zbijanie fazy po psychodelikach. Przeciwnie, prawdopodobne, że doda coś od siebie. W tym celu wręcz warto ją we właściwym momencie dorzucić. Najlepszy moment to zupełne spranie mózgu najlepiej kilkoma psychodelikami na raz nad ranem, kiedy poruszenie we łbie robi się nieskoordynowane i miałkie. Zażyta podówczas kwetiapina odejmuje rozumowi resztki rozsądku, wszystko toczy się w o wiele bardziej zdecydowany sposób. W związku z największym potencjałem w zakresie halucynacji słuchowych najlepiej wtedy medytować wewnętrzny dźwięk, czyli ten pisko-szum w głowie. Efekty są spektakularne, przeważnie OOBE i powrót w mocnym kopnięciu prądu w czakrę korony. OOBE jak OOBE, ale ten przeskok prądu robi wrażenie. Rozchodzi się po całym ciele, w momencie je rozbudzając, a umysł jest czysty jak górskie powietrze. Sam natomiast moment przeskoku jest jak prztyczek od Boga. No niezłe, niezłe. IMO lepsze niż przeniesienie na meskalinie.
A najlepiej zacząć od zjedzenia solidnej dawki, przetrzymać falę senności i obserwować, co się dzieje. Bardzo ciekawy lek, ciekawszego psychotropu nie jadłem, a miałem przyjemność degustować całe menu polskiej psychiatrii. Ba, zadowolił nawet mojego kolegę, którego ulubionymi dragami są delirianty w ciągach (spróbujcie sobie wyobrazić, jak taki pojeb musi być wybredny), on akurat stawiał na zaburzenia perspektywy. Jest moc. Polecam.
PS: tylko zaczynajcie zabawę od cukierka 25mg, bo się zlejecie w majty i nad ranem wybudzi was mistycznie zjednoczenie z zimnym moczem. Oczywiście wszystko zależy od siły koncentracji, jak ktoś jest dobry, to opanuje każdą dawkę. Idealny specyfik do treningu medytacji w warunkach hard. Film się rwie, ale nie punktowo jak po gieblu, tylko jest to proces, który zawsze można przezwyciężyć. Próbować z coraz większą dawką, a po wyczuciu substancji zrobić sobie deprywację snu, im dłużej tym lepiej, myślę że od trzech nocy zaczyna się zabawa, usiąść w lotosie, zjeść kwetiapinę i siedzieć, siedzieć kurde faja mocno :-D
Apropos Twojego kolegi Koala który tak lubi delirianty i to w ciągach to chciałbym go poznać, gdyż musi mieć zapewne bardzo ciekawą głowę ( coś w stylu Alien, czy raczej w innym kierunku? ).
Można po niej jeździć samochodem?
Bardzo obciąża wątrobę?
- silna akatyzja
- brak snu, męczenie się kilka godzin żeby zasnąć
- okropne, realistyczne koszmary
Nie wiem, jak niektórzy mogą to ćpać :scared:
Ogólnie - czym więcej mg przyjęłam, tym silniejsze te objawy miałam. Ale każdy ma inny organizm i np. elegancko sobie usnąć bez żadnych skutków ubocznych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.