...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
To jest żart? Jeśli tak to całkiem niezły, chciał się zapisać, ale mu odmówili :-D
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Proste, że żart, nie musisz go objaśniać ;]
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Prawie nigdy nie mówię - "nie", gdy przychodzi do narkotyków, a jak już odmawiam to mam tak jebitny powód, że wszyscy to szanują(typu: będę prowadzić za pół godziny - jadę odwiedzić babcie - cokolwiek.). Jeśli nie mam na coś ochoty co wszyscy biorą(głównie krócej-działające stymulanty, metkatynon, amfetamina - koksu nie odmawiam prawie nigdy :-p ) to nikt nawet nie próbuje się ze mną kłócić, a nawet Ja napierdalam się z innych - ale to mój pojebany "przywódczy" charakter i zawyżona samo-ocena to powodują, trzeba się tego oduczyć :wall:
Inna sprawa, że rzadko mi coś proponują, bo obracam się głównie w nie-ćpającym towarzystwie(nie liczę blantów już nawet - bo się tu tak kulturalnie utarło jak piwko i nikogo to nie dziwi.)
oj dana dana, nie boje się bana
  • 375 / 4 / 0
Mam podobnie. Traktuje narkotyki, jak różaniec.

Nigdy nie odmawiam.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 2 / 0
co racja to racja.
ja bym to gdzieś nawet w dziesięć przykazań wkomponował.
pomiędzy czcij matkę a nie będziesz miał innych bogów.
nie odmawiaj, bo to grzech :D
ja tam się stosuje, wysoko cenię sobie dobrą karmę.
poza tym częstując się, powoduję, że ktoś inny nie przyjmuje należnej mu porcji, nie?
toż to już altruizm %-D
Uwaga! Użytkownik homopsychosisnarcosis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 4 / 0
homopsychosisnarcosis pisze:
ja bym to gdzieś nawet w dziesięć przykazań wkomponował.
pomiędzy czcij matkę a nie będziesz miał innych bogów.

Zamiast Pamiętaj aby dzień święty święcić "Pamiętaj aby wciąż skręty kręcić." Potem " Bij ojca swego i matkę swoją, nie popijaj, się nie dołuj, nie padnij".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.