Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Moze placebo, 5htp potrzebuje chyba kilku / kilkunastu / kilkudziesieciu (wszedzie jest napisane inaczej) godzin zeby sie przebic przez bariere krew-mozg.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Niedługo będę w posiadaniu 15 kapsułek ekstraktu Griffonii (100mg 5HTP). Czy lepiej będzie zjeść 5-6 naraz, czy przez parę dni po dwie rano?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Placebo? Hmm to były raczej za mocne wrażenia. Dziwna sprawa, spróbuje jeszcze raz a nawet parę razy:)
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 6 / 0
Tak. 5HTP to jest to. Właśnie to. Działa na mnie niesamowicie. 300 mg dziennie, rano, na pusty żołądek, posiłek po godzinie-dwóch (z vigor complete jedną tab). Czuję się niesamowicie... normalnie. Zabiło wszystkie paranoiczne myśli, chce mi się rozmawiać z ludźmi, czuję że jestem tu, nie przeszkadzam, wręcz przeciwnie: chcą mnie tu.
Tego mi było trzeba. Teraz tylko zdobyć te kapsułki od NOW Foods z 200mg 5HTP+250mg Tyrozyny. :)
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!

~ Lilia1

• 729 / 6 / 0
Spożywam teraz ekstrakt Griffoni Simplicifolii z Magicznego Ogrodu, 130mg 5htp na kaps.

390mg 5htp rano, na pusty żołądek, po godzinie 3g tyrozyny + 130mg 5htp, a po pół godziny-godzinie dopiero śniadanie. Optymalne dawkowanie?

~ Lilia1

• 204 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yass »
Na mnie dziala 5-htp. Rezultaty widoczne po tygodniu. Jak dla mnie mocno poprawiony nastroj, chcialem brac jakies SSRI ale 5-htp na pewno wystarczy. Tez mialem jak tutaj ktos taki lekki sympton zespolu serotoninowego juz po 2,3 dniach(jakim cudem?) a objawial sie on dosc mocnym bolem glowym, ale teraz juz wrocilo do normy. Czym sie rozni L-5-htp od 5-htp?
  • 2001 / 492 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
Na mnie akurat działa. Na depresje jest bardzo dobry. Niestety działa on trochę muląco i czasami jeszcze bardziej zwiększa wewnętrznego lenia.
Dawki:
200 mg (minimalna odczuwalna dawka ):
- lekka senność
- niewielka poprawa nastroju, na granicy placebo
400-600 mg ( optymalna dawka ) :
-lekka senność
- uspokojenie
- znacząco poprawa nastroju
- dziwaczne sny
- zwiększona samoocena
1200 mg(jednorazowy, raczej nieprzyjemny eksperyment) :
- znacząca popraw nastroju
-senność
- wyraźne zmniejszenie apetytu
- sraczka
- niepokój / wszytko wydaje się dziwne , trochę obce

Efekty uboczne:
1.Swędzenie przy pierwszych kilku dniach stosowania. Potem ustało.
2. Rzekomo 5 HTP powinno bardzo dobre wpływać na sen u mnie jednak powodowało efekt odwrotny.
Miałem problemy z zaśnięciem.

Do 5 HTP dobrze jest wypić sobie jakiegoś energy drinka żeby nie być potem sennym.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Aizen jaki miałeś ten 5htp? Z jakiej firmy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 312 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: obserwator »
Wszystko ok, ale jesli ma sie stala nadwyzke monoaminooksydazy (sa ludzie, ktorzy tak maja, gdzies to wyczytalem, ale nie pamietam gdzie), to suplementacja tym specyfikiem moze pomoc lub w ogole nie pomoze.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.