A dlaczego drugi raz nie zadziałało? Tolerancja niestety. Bardzo szybko się buduje na difenhydraminę. I nie mam pojęcia dlaczego, bo dwa główne mechanizmy : antagonizm H1 (odpowiadający za efekt główny nasenny i uspokajający) czy antycholinergizm (odpowiadający w mniejszym stopniu za senność, ale też halucynacje, suchość w ustach, zwolnioną perystaltykę) nie budują tolerancji wedle moich informacji, ale mogę się mylić co do tego pierwszego.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Za parę dni jadę na festiwal i przez cały czas miałem w planach zajście do lekarza i wyciągniecie recki na hydroksyzyne. Kompletnie jednak o tym zapomnialem, a teraz już jest za późno na takie akcje. Zastanawiam się zatem nad jakimś zamiennikiem.
Generalnie chodzi mi tylko o efekt nasenny, biorę tabse a za godzinę śpię jak dziecko. Wiadomo - festiwal to i przeróżne używki, do tego zazwyczaj chodzenie spać nad ranem, kiedy w namiocie jest 50 stopni, a Ty jeszcze słyszysz muzę z maina :D Ja mam problemy z zasypianiem w takich sytuacjach. hydroksyzyna działa na mnie zajebiście. O ile nie mam problemów ze snem na co dzień, tak czasem jak zabalowałem i wiedziałem, że łatwo nie zasnę, po hydro usypialem momentalnie, a po paru godzinach snu czułem się tak wyspany, jakbym poprzedniego dnia nie robił nic niegrzecznego :D
Szukam zatem czegoś w ten deseń, no i najważniejsze - żeby nie kolidowało ze znanymi substancjami.
Pomożecie?!
EDIT: No i jeszcze jedna kwestia - oczywiście nie mogą nieść ze sobą efektu przymulenia następnego dnia. Chcę po prostu moc spokojnie przespać te 6h a później wstać i czuć się rześki i wypoczęty :D
btw ostatni raz depresanty w tym benzo bralem z 2 miesiace temu. Piwa tez nie pije.
18 lipca 2017SpalamTo pisze: Kolego dla mnie na sen najlepszy jest ketrel. 1 tab 25mg i spisz jak dziecko. Lepsze nic benzo bo nie uzależnia.
Do stosowania bardzo krótko, nie polecam, jednak jeśli nie ma wyboru i po prostu "trzeba" to obie substancje bardzo dobrze uśpią w krótkim czasie.
17 lipca 2017Uho pisze: Siema! Potrzebuję pomocy w wyborze specyfiku nasennego, który dostanę od ręki w aptece, bez recepty.
Za parę dni jadę na festiwal i przez cały czas miałem w planach zajście do lekarza i wyciągniecie recki na hydroksyzyne. Kompletnie jednak o tym zapomnialem, a teraz już jest za późno na takie akcje. Zastanawiam się zatem nad jakimś zamiennikiem.
Generalnie chodzi mi tylko o efekt nasenny, biorę tabse a za godzinę śpię jak dziecko. Wiadomo - festiwal to i przeróżne używki, do tego zazwyczaj chodzenie spać nad ranem, kiedy w namiocie jest 50 stopni, a Ty jeszcze słyszysz muzę z maina :D Ja mam problemy z zasypianiem w takich sytuacjach. hydroksyzyna działa na mnie zajebiście. O ile nie mam problemów ze snem na co dzień, tak czasem jak zabalowałem i wiedziałem, że łatwo nie zasnę, po hydro usypialem momentalnie, a po paru godzinach snu czułem się tak wyspany, jakbym poprzedniego dnia nie robił nic niegrzecznego :D
Szukam zatem czegoś w ten deseń, no i najważniejsze - żeby nie kolidowało ze znanymi substancjami.
Pomożecie?!
EDIT: No i jeszcze jedna kwestia - oczywiście nie mogą nieść ze sobą efektu przymulenia następnego dnia. Chcę po prostu moc spokojnie przespać te 6h a później wstać i czuć się rześki i wypoczęty :D
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.