Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 11 / / 0
@Great depression
Mozg stanowi wciąż ogromną zagadkę dla naukowców Ludzie pierwotni cały czas napotykali zjawiska których nie umieli pojąć (błyskawice, zaćmienia, nawet pożary) a przecież dla współczesnych ludzi nie stanowią one już żadnej zagadki, nie są paranormalne ani tajemnicze. Nie wiem z jakich źródeł wziąłeś to badanie ale mamy prawo wątpić w jego rzetelność, gdyż falsyfikacje zdarzały się nie raz w takich sprawach. Mimo to szanuję Twoje poglądy i nie zamierzam Cię przekonywać na siłę do mojej wersji. Moim zdaniem dokładne poznanie funkcjonowanie ludzkiego mózgu pozwoli nam w przyszłości poznać odpowiedź na nurtujące nas pytania- racjonalizm, no cóż taka już jestem.

@Night Garden
mamy bardzo podobne poglądy :)
verwirrt und allein
  • 180 / 4 / 0
@chocoholic

Wbrew pozorom też szukam racjonalnych wyjaśnień, ale chyba sama rozumiesz że ostra krytyka moich poglądów/wiary/podejrzeń powoduje często ich "nadmierną" obronę. Atak budzi adrenaline i wszystko traktuje sie serio. Tak czy tak, uważam za prawdziwe istnienie świata astralnego, bo przecież nie wieszystko da się zobaczyć (przynajmniej na razie) przyrządami.
Kiedyś błyskawice były niewyjaśnione i były objawieniem boskiej mocy, kiedyś wszystko co było niewytłumaczone było boskie, a dziś wszystko co niewytłumaczone jest parapsychologiczne i fałszywe, nie sądzisz ? Zauważyłaś to, że tak to teraz w świecie funkcjonuje ?
Z resztą kiedyś pewnego dnia i tak dowiemy się prawdy i poznamy tajemnice. Spotkamy się pogadamy i zobaczymy kto powie: A nie mówiłem/am ! :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2007 przez Great depression, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 11 / / 0
@Great depression
Ale czy ja ostro skrytykowałam Twoje poglądy? :)
Z tymi błyskawicami to chodziło mi o to,że w przeszłości większość zjawisk była dla ludzi niewytłumaczalna-nie ważne czy boskiej czy też paranormalnej natury, po prostu było czymś czego nie potrafiono ogarnąć rozumem (w oparciu o tamtejszą wiedzę). A dziś w czasach prężnego rozwoju nauki cała masa zjawisk, które kiedyś były co najmniej "dziwne" nikogo już nie dziwi. Dzisiaj również ludzie uważają że wiele zjawisk ma boskie pochodzenie- to już kwestia wiary. Nawet jeśli odrzucimy naukowe teorie to i tak będą różne zdania odnośnie takich zjawisk.
Pewnego dnia na pewno się to wyjaśni tylko nie wiadomo, czy nie dowiemy się tego wcześniej z autopsji :D Ale jeśli wierzysz w życie pozagrobowe to może jednak będziesz miał okazję powiedzieć " A nie mówiłem" :D
verwirrt und allein
  • 180 / 4 / 0
chocoholic pisze:
Ale czy ja ostro skrytykowałam Twoje poglądy?
Nie, ja poprostu czesto tak reaguje nazbyt obronnie ]
jeśli wierzysz w życie pozagrobowe to może jednak będziesz miał okazję powiedzieć " A nie mówiłem"
[/quote]
A Ty nie wierzysz ? :)

Pozdrawiam
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 11 / / 0
Great depression pisze:
Ludzie zawsze uwazali sie za madrych jakby na koniec kazdego wieku spojrzeli na to wszystko co odkryli i wynalezli, to by w koncu zobaczyli jacy byli glupi na poczatku, no ale coz zawsze mysla ze wiedza duzo. Tak samo teraz nabijaja sie z oobe i swiata astralnego a moze za sto lat znajda sposoby badania naukowego tamtego swiata, lub poprostu potwierdza jego istnienie i znow beda sie klepac w czolo jak mozna bylo ignorowac tych ludzi ktorzy o tym mowili tyle lat wstecz.
Z Twojego postu wynika,że wiara w zjawiska paranormalne jest często wyśmiewana i poddawana krytyce, a ja mam odmienne doświadczenia. Wydaje mi się,że coraz więcej ludzi wierzy w takie rzeczy, bo tak jest po prostu wygodniej, a racjonalistyczne poglądy są krytykowane ;)
"nie niewiedza lecz brak wiedzy o niewiedzy jest ignorancją" im więcej wiemy tym bardziej zdajemy sobie sprawę z pokładów własnej niewiedzy ]
A Ty nie wierzysz ? :)
[/quote]
to zależy w jakim sensie- nie wierzę w niebo i piekło.
verwirrt und allein
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
to zależy w jakim sensie- nie wierzę w niebo i piekło.
Jeśli nie niebo i piekło (rzeczywiście naiwna teoria, w dodatku zupełnie sprzeczna z Biblią), to co? Z ciekawości pytam.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 1558 / 18 / 0
Mnie się wydaje że dxm pokazuje to co chcemy zobaczyć, lub to czego się boimy, z tego wywodzą się obrazy pod zamkniętymi powiekami, bad tripy, i największe jazdy w życiu, w OOBE wierze, tylko nie mam warunków do trenowania. Spróbujcie wyrwać się od mediów, telewizji, komputera, radia. Na tydzień. Po tygodniu, po włączeniu telewizora zobaczycie jak trudno jest nacisnąć czerwony guzik.
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 5299 / 106 / 0
A ja dalej będę się upierać, że stan wywołany przez DXM oraz OOBE to dwie różne rzeczy.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ren »
ja miałam po DXM tak, że latałam o mieście do którego przyjechałam i dopiero później zobaczyłam na trzeźwo te miejsca które widziałam wcześniej... więc co to było? mówcie co chcecie, ale ja wierzę w OOBE... ja więrzę w wiele rzeczy. w pioruny też. są przejawem walki Peruna i Żmija... no coż ale ja wierzę w wiele rzeczy i świat jest dla mnie mistyczny. mam swoje miejsca mocy w których czuję się "dziwnie" (pozytywnie albo negatywnie). Dex nasila takie odczucia. :)
Uwaga! Użytkownik Ren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 2 / 0
nie czytałem całego wątku ale niech tam: tam gdzieś ktoś z sceptyków chciał dowodu i pisał że chciałby to sam zobaczyć - i owszem może ;]
jeśli zabierze sie za trening, wtedy to zobaczy ale wtedy stwierdzi że to wytwór jego mózgu etc. i zaprzestanie treningu (bo po co móc tworzyć własny świat kiedy śpimy i mieć nad nim kontrolę)
jak macie jakiś problem to szybko szybko trening ale bez przerwy - noc w noc, gdy już nam się uda wyjść to fajnie, ale wybaczcie to nie do końca był nasz cel - to tak jakby pójść na archeologie (na studia) a potem sprzedawać w kiosku :/
potem zacznijcie się spotykać z kolegami z neta, w astralu pogadajcie etc a potem pogadajcie na gg. tylko przed podróżą nie ustalajcie tematu rozmowy bo będzie argument który by wyjaśniał dlaczego wam się to samo "śniło"
mu wiemy swoje i sceptycy swoje wiedzą, ale gdy przyjdzie zginać ku chwale ojczyzny, jedni (np ja :D cóż za skromność) pójdą z odsłoniętą piersią, zaśmieją się śmierci w twarz.
Trzeba powodu do morderstwa,
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.