Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Widze ZiP sie kuania :D. Od brania nie, ale np. taki Burroughs dzieki braniu hery mogl pisac te marne w formie opowiadania, ktorymi do dzis jaraja sie miliony. Bo jego flow sam w sobie byl nudny - to herze i przygodom, ktore ona chcac nie chcac powoduje zawdzieczal swoj sukces. Oczywiscie nie mowie, iz nie byl inteligentny i ciekawy, lecz pisal marnie a dzieki h wlasnie wyplynal.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 200 / 7 / 0
men_raider pisze:
mam pytanie w przyszlosci chcialbym zostac kims w typie artysty:
Napewno możesz zostać kimś w rodzaju żula.
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
nikt na świecie nie zrobił kariery od brania hery

a Rychu z DZEMU
ja znam wielu artystow swiatowej slawy co sa w jebani
i jest im dobrze z tym
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
milionerom zawsze jest lepiej (do czasu bo słyszałem o takich co nie mieli na taksówkę na dojazd do szpitala),ale to ma się nijak do polskiej narkomanii opiumowej. Coś za coś na hellu jest raz pewnie mega zajebiście a raz mega żle i zabiera bardzo wiele myślę. lol
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 2 razy.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Ja jedyny ich )jego( wymienilem. Barak, on jest nudnym pierdzielem i dzieki herbacie cos napisal. Reszta najpierw karierowala i miala talent a po tym tem sie wpierdolila.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
tzn wielu bluesmanów brało hell BB King Charlie Parker, nawet jazzowi Miles Davies przez jakiś czas a to też dlatego że w klubach kręcili się dile i userzy z koką i hellem. Miles Davies zamknął się na siedem dni i po skręcie przestał brać bo mu to niszczyło karierę
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: solaar24 »
Tak łatwo mu nie poszło - kilka razy wracał do nałogu, albo przechodził w inny. Wystarczy przejrzeć jak wydawał płyty - te lata gdzie są głównie nagrania z koncertów i składanki to właśnie te lata kiedy był skupiony na czymś innym niż muzyka,
a propo - charlie parker grał jazz nie blues - miles davis był jego "uczniem" i w kwesti muzyki i używek...
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: haha:)) »
Wie ktos moze jak sytuacjia z braunem albo zwyklym helem ma sie w bolesławcu bo nie w temacie jestem interesuje mnie tez lsd slyszalem ze hujowo jest.
Uwaga! Użytkownik haha:)) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.