kiedy napisałam o jakimś namawianiu na siłę? jeżeli odnosisz się do mojego zdania "chyba aż nadto przyzwyczaiłam do wódki w piątek i piwa w sobotę" to pisałam to raczej eufemistycznie, że bardzo lubię alkohol i z chęcią w wolne dni go piję.
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
wole na coś lepszego wydawać siano, bo po alko jest tylko zamuła, śmierdzi z japy, i nic się z libacji nie wynosi poza napieprzającą głową ;]
cały ten świat nie znaczy nic, o nic
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil
Najlepszą z twoich chwil..."
Lubię się napić piwko,kielicha albo drinka,ale opić sie to nie.
Wogóle nie ma w tym nic ciekawego:jest sie czerwonym,robi sie duszno,żołądek boli,jest sie jakiś ospały.
Widziałem akcje jak dwóch pijanych dobrych kumpli szarpią się na ulicy,albo jak twój ziomek przysiewa ci jakieś hujowe akcje,zaczyna cie wyzywać.Albo kiedyś jak goście z osiedla sie opili i rozwalili przystanek po czym złapały ich suki,efekt:po 600 zł do zapłąty i 30 godz. społecznych do odrobienia.
Tak więc widzicie jakie alkohol (w nadmiarze)przynosi wspaniałe efekty.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.