Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
czy waszym zdaniem powinno się zalegalizować psychodeliki?
tak, bez ograniczeń
536
34%
tak, lecz pod pewnymi warunkami
937
59%
bezwzględnie nie
70
4%
nie mam zdania
50
3%

Liczba głosów: 1593

ODPOWIEDZ
  • 382 / 8 / 0
Forum ma funkcję edukacyjną, jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć. Niestety głupoty na nim też nie brakuje, szczególnie na wątkach typu "Chwalimy się swoimi rekordami w ćpaniu". No faktycznie, toż to tytuł do chwały, że ktoś wciągnął kilo ;) amfy przez tydzień.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Otóż to! Właśnie miałem na myśli to samo co nasza pani naczelna filozof :)
Głupoty nie brakuje w większości wątków :)
Leonardo: to czy ktoś jest mniej lub bardziej asertywny to moim zdaniem nie jest zaleta forum.
Gdybyś był bardziej podatny na sugestie otoczenia to czytanie, że mdma prowadzi w konsekwencji nie do nirwany ale do depresji, wcale by Cię przed wzięciem nie zniechęciło :P
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Norberto pisze:
Otóż to! Właśnie miałem na myśli to samo co nasza pani naczelna filozof :)
Filozofka, filozofka... ;)

Poza tym sądzę, że jaki wpływ ma na kogoś forum - to już zależy od tego, z jakim założeniem ktoś na forum przychodzi... Ot choćby ja na stare forum przyszłam głównie żeby pytać, czy nie oszaleję od spróbowania... ;) (Nie wiem, myślę, że zaryzykuję, zresztą zaczynam się obawiać, że otoczenie nazywające mnie wariatką zrobiło mi wielką krzywdę. Ja wiele wycierpiałam, a jakoś nic mi się nie stało, więc chyba jednak mam mocną psychikę, a inni wmówili mi coś, co nie jest prawdą.) Jeżeli ktoś reprezentuje podejście czysto rozrywkowe i szuka kogoś, komu się może poprzechwalać, forum raczej go z takiej postawy nie wyleczy. ;) Toteż myślę, że np. Leonardo raczej sam z siebie jest zbyt rozsądny, by nie naśladować kolegów, bo na forum znalazłoby się i zachęty do zachowania zgoła odmiennego.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 185 / 25 / 0
zewsząd i znikąd pisze:
Jeżeli ktoś reprezentuje podejście czysto rozrywkowe i szuka kogoś, komu się może poprzechwalać, forum raczej go z takiej postawy nie wyleczy. ;)
A w podejściu czystko rozrywkowym do psychedelików nie widzę nic złego, nie każdy chce dzięki nim doznać "oświecenia", sa ludzie którzy po prostu chcą się zabawić.

i później są wypowiedzi typu:

"stary, zjadłem 150 grzybków!",
"dupa jesteś! ja zjadłem 200!",
"a ja zjadłem 300, i wylądowałem w szpitalu!!"
"300 ?! stary, to Ty spoko ziooom jesteś!!"

i tak dalej ;)
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Leonardo raczej sam z siebie jest zbyt rozsądny, by nie naśladować kolegów, bo na forum znalazłoby się i zachęty do zachowania zgoła odmiennego.
uhuhuh nie przeceniaj mnie :blush:

Jak ktoś z tego forum załatwi mi koła z czystym mdxx (ewentualnie z innymi psychodelikami ktore beda przezemnie porządane) to niema bata - bede je czasami jadł... A tak to mam głęboko gdzieś jedzenie jakiś nieudanych eksperymentów "chemików" którzy myślą: "eee dorzucimy troche tego to może bardziej poczesze..."
Dlatego jesli ktos ma dostep do rzetelnego towaru z czystej kuchni to spoko ale mozecie pisać na PM'a ;) :cool:
A kolegów nie naśladuje w większości z obawy nad moim zdrowiem i mózgiem o którego dbam ;) Poprostu przez to forum zostałem uświadomiony co tam można znaleźć i mam w piździe się truć jakimiś gównami niewiadomego pochodzenia..

PS: Nie patrzcie na "nadruki" bo przy wiekszych ilosciach mozna miec nawet odcisk swojej dpy jak ktos chce...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
LeonardoDaVinci pisze:
i mam w piździe się truć jakimiś gównami
Hehe aż mi sie przypomniał Hedwig i " I got an angry inch" :D :D
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 4 / / 0
Powiedzcie mi prosze jak to jest z tą szałwią? Czytałem ustawę o przeciwdziałaniu... z 29lipca 2005 i nie znalazlem ani słowa o Salvinorinie ani o szałwii. Więc jak? Jest Legalna czy nie? I czy słyszeliście o tym żeby ktokolwiek miał kłopoty(oczywiscie nie pytam o jareckich hehehe) z powodu posiadania sadzonki, suszu lub czegokolwiek zwiazanego z tą rośliną?
  • 762 / 6 / 0
dirtymiro pisze:
Jest Legalna czy nie? I czy słyszeliście o tym żeby ktokolwiek miał kłopoty(oczywiscie nie pytam o jareckich hehehe) z powodu posiadania sadzonki, suszu lub czegokolwiek zwiazanego z tą rośliną?
skoro coś nie jest zabronione to jest dozwolone. co oczywiście wcale nie znaczy, że jakiś smerf (bądż wredny sąsiad) nie może sobie pomylić dajmy na to suszu salvii z jakimś innym nielegalnym narkotykiem. a stąd już mogą wyniknąć pewne nieprzyjemności.
dlatego nie powinno się chwalić, że się jest chodowcą pewnej niezwykłej roślinki.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 313 / 5 / 0
Taki mały oftop względem poprzedniego posta. Znajomy niósł 400 gram oregano (taka przyprawa) w torebce próżniowej (wygląda jak duża dilerka). Zatrzymany przez policje powiedział, że to tylko przyprawy i w czym problem. Dostał 48 godzin na dołku. Przyprawy mu zabrali.
Wniosek. Przyczepić się moga o wszystko, nawet o oregano albo pieprz ziołowy.

Ps. Oregano mu odesłano po 4 miesiącach, po ekspertyzie - musieli sprawdzic bo nie wierzyli, ze to przyprawy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.