Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qwasu »
Witam ja przed wczoraj zarzucilem pierwszy raz fenta,dostalem jeden plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk jazda juz po 10 minutach bardzo przyjemna i bardo mi sie podobalo ale juz po 3 godzinach nie bylo tak ciekawie pikawa zaczela mi nawalac i to strasznie puls czulem w glowie a cisnienie skoczylo mi 180/120 wystraszylem sie i to bardzo. Nastepna godzina to normalnie tragedja byla te wielkie cisnienie i do tego dreszcze dobrze ze tylko to godzine trwalo i sie uspokoilo.Moze przyczyna bylo to ze biore sulpiryd i dlatego tak mialem tego nie wiem. Mam reszte plasterka ale zastanowie sie czy zarzuce.
  • 146 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: d2 »
plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk
Jesteś debilem.:wall:
Uwaga! Użytkownik d2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Tak mnie ciekawi ile to było mcg biorąc poduwagę rozrzut zawartosci fenta w plasterkach 25mcg/h dostępnych na rynku było to od 700mcg do ponad 1000mcg... na pierwszy raz ;D o ile zjadłeś 1/4 no chyba że pociąłęs na 4 ale wrzuciłeś do gebywszystkie czesci.. aby łątwiej sie rzuło ;D nawet jeśli 1/4 no to ładnie... prosimy o więcej fenta na krupówkach ;D
  • 1211 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
jaki rozrzut? w 25mcg/h jest 4,2 mg fentanylu. przez błony śluzowe wchłania się około 50%, czyli wchłonął gdzieś z 500 mcg. sporo jak na pierwszy raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
qwasu pisze:
Witam ja przed wczoraj zarzucilem pierwszy raz fenta,dostalem jeden plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk jazda juz po 10 minutach bardzo przyjemna i bardo mi sie podobalo ale juz po 3 godzinach nie bylo tak ciekawie pikawa zaczela mi nawalac i to strasznie puls czulem w glowie a cisnienie skoczylo mi 180/120 wystraszylem sie i to bardzo. Nastepna godzina to normalnie tragedja byla te wielkie cisnienie i do tego dreszcze dobrze ze tylko to godzine trwalo i sie uspokoilo.Moze przyczyna bylo to ze biore sulpiryd i dlatego tak mialem tego nie wiem. Mam reszte plasterka ale zastanowie sie czy zarzuce.
tak na moje oko to się po prostu przećpałeś lekko-w końcu waliłeś około 1mg-pod jezyk-a to dużo dosyć(2-3dawki IV).
Ja po F nie mam żadnych kłopotów z pulsem,sraniem,szczaniem i swędzeniem-to jego wielki plus(których ma pozatym pare)-a to po czym czuje że działanie F już mija to ZIMNO-kiedy robi mi się zimno znaczy, że pora na kolejnego strzała-tak F daje mi znać że mało go we krwi ;-)
Faza z kazdym użyciem lepsza(wczoraj się zdziwiłem-normalnie zwis nad klawiaturą zaliczyłem-jak po Helu-tyle ze z pół godziny)
Szkoda tylko ze F tak szybko uzależnia fizycznie-tak to zajebiste opio-aż za dobre-za bardzo nadaje się do bycia wciąż "pod wpływem"
Ale fajna się luta po nim robi z czasem-coraz lepsza :-D
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Z ciekawości: czy uzależnienie fizyczne od fenta postępuje tak szybko tylko w przypadku kilku dawek dziennie?
Właśnie doczytałem, że f jest też ago delta i kappa. Czy to z tego między innymi wynikają te specyficzne efekty (choćby halucynacje i świadome sny, opisywane nawet w dawkach medycznych)?
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2010 przez Babydoll, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 507 / 10 / 0
jaki rozrzut? w 25mcg/h jest 4,2 mg fentanylu.
Taki rozrzut:

Dolforin 25mcg/h 4,8mg 15cm2
Durogesic 25mcg/h 4,2mg 10,5cm2
Fenta MX 25mcg/h 5,8mg 10,5cm2
Actavis 25mcg/h 4,12mg 7,5cm2
Ratiofarm 25mcg/h 4,12mg 7,5cm2
Matrifen 25mcg/h 2,75mg 8,4cm2

Gościu nie napisał co za plaster miał... chyba że wiedziałeś iż ma Durogesic hehe ;D taki matrifen bardzo słabo wypada ;D
  • 1211 / 27 / 0
wow, toś mnie zaskoczył :-p
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Dziecko internetu co tu dużo pisac.. ;P żal.
  • 1211 / 27 / 0
Micklen: staje się coś, co kiedyś przewidzieliśmy z moimi opiatowymi rodzicami - fent staje się drugim Tramalem. oj a było tylko dla koneserów, tylko dla koneserów. natura zrobi swoje i tak.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.